If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Икономическият екип на UniCredit ревизира прогнозата си за растеж на българската икономика от 1.9% на 2.1% за тази година и от 2.3% на 2.4% за догодина.
Проблема е, че печатниците работят с пълна сила и да се стои на кеш не е най-умното нещо.
на програмата по печатане й остава повече от година, а вече се надигат гласове за удължаването й
нещата са сериозни .................... всичките тези държавни дългове могат да се изчистят само с печатане
на първо време ще се оберат активите на длъжниците с новонапечатаните хартии ................... след което ще "изпуснат инфлацията" (може и хиперинфлация да спретнат) и накрая всички дългове почти ще се нулират за да се започне играта от начало
И още нещо, ако си купил нещо хубаво и неоценено, защо очакваш пазарът да го оцени веднага според очакванията ти. Ако пазарът беше адекватен, то той никога нямаше да предлага качествени компании на смешна цена и обратно - смешни компании на "качествена" цена....
цените на акциите винаги се люшкат от едната до другата крайност също както е и в живота
Днес западняците са с +4%, гърците с +9% а ние отново сме по корем
Явно пак ще загрява следварително реотана и оФцете ще се втурват вкупум
знаеш как е на бфб ...................... мисирките и миячите на тирове утре ще пишат, че са надиплили дисагите с хартии и устите им няма да могат да се затворят колко я разбират играта
Нашата борса през повечето време през последните 25 години е бледо подобие на борса. Понеже отдавна не съм го казвал, ще го припомня пак - докато няма промяна на контекста в който тече търговията и правилата, докато БФБ се управлява от същите хора без визия и на нея няма инструменти за кредитни, опционни и индексни сделки без реална доставка, арбитраж, деривати ще сме си в средновековието на финансите.
Това не означава че тук не може да се печели, напротив печели се и то добре, просто не става с лозунги във форума - вкарайте пари, че няма на кого да продам...
И така - игнорираме шума и какво "виждаме" - малко хубави дивидентски акции на сравнително пазарни цени, парични потоци към пазара предимно от дивиденти, брокерите вадят парите от пазара и ги насочват към хазартни форекс платформи, слабо доверие в холдингите които не уважават миноритарите, тоест дивиденските няма да мърдат много, а "ракетите" ще са под постоянен натиск от пазара, защото ако трябва да вадиш пари от портфейла се прави от акцията с най-малко произведение от шанса и за разстеж и доверието в управлението на компанията. Всичко това ще продължи до съществена промяна на контекста - смяна на правилата за борсова търговия, натрупване на неоценен фундамент в качествените компании, макро промяна...
И още нещо, ако си купил нещо хубаво и неоценено, защо очакваш пазарът да го оцени веднага според очакванията ти. Ако пазарът беше адекватен, то той никога нямаше да предлага качествени компании на смешна цена и обратно - смешни компании на "качествена" цена....
Това е което мисля по въпроса ти НоВВ, да се надяваме че не си някой СтаРР ;-) на който това вече е обяснявано...
комповете бяха най атрактивни при продажбата на миноритарния дял на БТК.....над леФче.....
И тогава тези дето изкупуваха до леФче и малко се оказаха онези дето са купували най-много на 50-60 стотинки и само си натовариха тогавашния "мажо" с разликата
Споделете откъде очаквате да влязат пари за да се вдигне борсата на мен ми прилича вече на зеленчукова борса
Нашата борса през повечето време през последните 25 години е бледо подобие на борса. Понеже отдавна не съм го казвал, ще го припомня пак - докато няма промяна на контекста в който тече търговията и правилата, докато БФБ се управлява от същите хора без визия и на нея няма инструменти за кредитни, опционни и индексни сделки без реална доставка, арбитраж, деривати ще сме си в средновековието на финансите.
Това не означава че тук не може да се печели, напротив печели се и то добре, просто не става с лозунги във форума - вкарайте пари, че няма на кого да продам...
И така - игнорираме шума и какво "виждаме" - малко хубави дивидентски акции на сравнително пазарни цени, парични потоци към пазара предимно от дивиденти, брокерите вадят парите от пазара и ги насочват към хазартни форекс платформи, слабо доверие в холдингите които не уважават миноритарите, тоест дивиденските няма да мърдат много, а "ракетите" ще са под постоянен натиск от пазара, защото ако трябва да вадиш пари от портфейла се прави от акцията с най-малко произведение от шанса и за разстеж и доверието в управлението на компанията. Всичко това ще продължи до съществена промяна на контекста - смяна на правилата за борсова търговия, натрупване на неоценен фундамент в качествените компании, макро промяна...
Това е което мисля по въпроса ти НоВВ, да се надяваме че не си някой СтаРР ;-) на който това вече е обяснявано...
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
На акулите ,не им трябват тапети......
както казваха по старите колеги ,като се раздвижат комповете ,да очакваме и борсата да тръгне нанякъде.........
Важното е движение да има.....
Абе тапети .... спомняш какво направиха пещаците миналия път ... и аз искам такива тапети
навярно си мислиш, че като имаш акции можеш да сипеш безразборен спам
или си мислиш, че другите спамъри в този форум нямат акции
мъка
Попитах за твоето мнение ,опровергай ме, изкажи мнение , къде видя спам в изказването на мнение , сподели твоето виждане моля за ситуацията на нашата борса
Коментар