IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение
    Демек, като нищо не се случва в реалната икономика, какво да очакваме да стане на БФБ? Нищо, каквото и се случва на практика!
    Аз в момента мисля, че в реалния сектор нещата са доста по-добре отколкото на БФБ
    (това не е трудно де). Това може да има редица обяснения, някои по тревожни от други, но няма смисъл само да се нервираме с притеснителни хипотези за сега..
    Нямам препоръка
    Custodite sortem vestram

Коментар

• Демек, като нищо не се случва в реалната икономика, какво да очакваме да стане на БФБ? Нищо, каквото и се случва на практика!

Коментар

• Дивиденти

Само през 2015 г. инвеститорите на българския капиталов пазар ще получат 175 млн. лв. под формата на дивиденти. Сумата е с 9.8%, или 19 млн. лв., по-ниска спрямо миналата година и е най-ниската от 2009 г. насам.

Анализ на Татяна Пунчева-Василева на дивидентната политика през годините и какви дивиденти предстоят - в блога.

Коментар

• МВФ дава 2% прогноза за растежа на българската икономика, ЕК прогнозира растеж в рамките на 1%, а Института за икономически изследвания при БАН предвижда 1,4% ръст на БВП за 2015 г.

РАСТЕЖ НА БВП ЗА БЪЛГАРИЯ:
          2013: 1,1%
          2014: 1,7%
          2015: 1%
          2016: 1,3%
          ++++++++++++
          ИНФЛАЦИЯ:
          2013: 0,4%
          2014: -1,6%
          2015: -0,5%
          2016: 1%
          +++++++++++
          БЕЗРАБОТИЦА:
          2013: 13%
          2014: 11,4%
          2015: 10,4%
          2016: 9,8%
          ++++++++++
          ПУБЛИЧЕН ДЪЛГ (% ОТ БВП):
          2013: 18,3%
          2014: 27,6%
          2015: 29,8%
          2016: 31,2%
          ++++++++++
          ИЗТОЧНИК: ЕК и ЕВРОСТАТ

НА БФБ ЧЕРЕШИТЕ СА ЦЕЛОГОДИШНИ

Коментар

• За пълната мизерия на БФБ съдя по това, че обичайно най-активни позиции вече едва мърдат, ако изобщо. "Оборотът" се формира изцяло от пакетчета по случайни позиции, прилича на началото на 2012, но е още по-зле.За разлика от тогава, сега и цените не са евтини, ами са доста щедри оценките, да не кажа "оптимистични".

Нямам препоръка
            Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
              Как може толкова некадърно управление на борсата? Днес оборота е пак колкото на селски магазин
              To не че е кадърно, ма на калпави псевдобици се нещо им пречи....
              Нали уж по зле от туй не можело и било абсолютно подценено и разпродадено, чи и на дъно.....ми кат няма парЕ, вземайте заеми, репа и действайте, юруш на ефтинийката......

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Според теб защо лихвите непрекъснато спадат? Има и противоречие между теорията ти за недостиг на пари и непрекъснато спадащата им цена?
                Няма особено противоречие в това.
                Но поне ти е смекчена позицията.
                Един друг лирически герой във форума преди месеци с едно изречение доказа, че еврото не струва нищо. Според него що дори централната банка не дава никаква лихва върху парата, която лично емитира че даже и е отрицателна, то кой друг би я оценил на повече от нула.
                Работата е там, че парата има куп други характеристики, които я определят.
                И вероятно нейната повратливост, бързината с която минава в стоки и услуги и обратно в пари е по определяща от количеството й.
                И инструментът на ниските лихви всъщност им за цел да изръчка парите да минат на по-висока скорост....дали влизайки в икономиката под формата на инвестиции, дали като потребление.
                Самото им количество, докато спят няма никакво значение. През това време те губят качеството си на пара и са нещо друго...стока ли ...не знам
                Last edited by Tkilata; 27.07.2015, 13:58.

Коментар

• биете ли ги?

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Според теб защо лихвите непрекъснато спадат? Има и противоречие между теорията ти за недостиг на пари и непрекъснато спадащата им цена?
                    А нормално ли е маржът между депозитите и кредитите да е толкова голям според теб?

http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...2014-g-199247/

Христов дори посочи, че натиск е имало върху цели 14 банки. Поради тази причина намирането на правилно решение за кратко време е било от ключово значение.

Като имали кеш защо цели 14 баММки са щели да глътнат водица според теб?

Дали Европа не ни спаси баММковата ваканция според теб и докага ще ни спасява?

А сега дали положението на баММките се е подобрило спорд теб?

Ето и аз ти задавам въпросчета

Коментар

• Ми то по тая логика, че бил много кеша, може да кажете и че картите покемон трябва да се изкупят всички. Или там с каквото се забавляват сега децата... То няма разлика с "активите" на БФБ. Те хората за това имат пари, че не си ги дават за глупости

Нямам препоръка
                      Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение
                        Е като верваш на БаМММките и БНБтууу че били пълни с кеш ще си задаваш подобен въпрос.

Скоро ще вденеш че совите не са това което са

Коментар

• В очакване на бъдещето...

Коментар

Има толкова много кеш който търси алтернативи а БФБ-то тотално е заспало Аз просто не мога да си обесня как може такава немарливост да се търпи
                            Е като верваш на БаМММките и БНБтууу че били пълни с кеш ще си задаваш подобен въпрос.

Скоро ще вденеш че совите не са това което са

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                              То според мен е късно вече за управлението да направи нещо. Можело е , до преди няколко години, сега е късно. Между другото казах, че и гръмването на КТБ няма да мине току така без последствия, ама кой да ме чуе.

Нямам препоръка
                              Има толкова много кеш който търси алтернативи а БФБ-то тотално е заспало Аз просто не мога да си обесня как може такава немарливост да се търпи

Коментар

Как може толкова некадърно управление на борсата? Днес оборота е пак колкото на селски магазин
                                То според мен е късно вече за управлението да направи нещо. Можело е , до преди няколко години, сега е късно. Между другото казах, че и гръмването на КТБ няма да мине току така без последствия, ама кой да ме чуе.

Нямам препоръка
                                Custodite sortem vestram

Коментар

Working...
                                X