IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ръст и на БФБ

    Или така само изглежда , или си е факт ,но повечето от нас все още имат доста кеш и знаят ,че не може да има спад , спад и само спад ...

    Обаче като искаш да купиш добри количества на все по-долни нива , в един момент си оставаш без акции или ги купуваш по-високо ...

    А и предстои БФБ-то да я "жигосат" с едно гербово клеймо ... та дали ще се раздвижи ...

    Успех на спекулантите
    не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      Наистина нямаше причина точно в първия ден от месеца да се случи това раздвижване при пиб и т.н. Ясно и режисирано движение от незнаен(или знаен) за някои кукловод. Този и още няколко кукловоди лепнаха зараза на борсата ни и изгониха всички качествени инвеститори надалеч.
      Та нито икономиката тръгна рязко на 1-ви юни, нито печалбите на Хим в Казакстан или на Пиб в Кремиковци излетяха в небето. Не съм чул и Зърнените храни да е сключила договор с Тесла например.

      По-скоро според мен една проверка, която върви в едни институции към тази дата е проверила държаните "активи" и е било време да си получим скритите хартии в едни приятелски фондове, на обещана и може би по-висока(за да има награда) цена. Е това действие може да продължи защото скритите хартишки са доста над направения оборот на 1-ви юни и макар да няма икономическа причина за него, то ще остави кеш на пода на БФБ, та да видим на къде ще ни отведе
      Е има и друга версия, че Цеко Минев или Иво Каменов са кеширали малко хартишки, за да купят нова яхта на наследниците си за празника на детето , защото при тия цени на Инс-а и цялата компания да продаде бай Асен едва ще му стигнат за ново Мазерати, така че той отпада!

      Ще видим какво ще се получи.
      Поздрави и бъдете оптимисти!
      абе знаех си аз че има някаква игра с тия дати!!! С поста си се опитах да кажа, че оборота не бе защото му е дошло времето или от невидимата сила на пазара, просто някой стоящ си на яхтата до Варна или под лифта в Банско е вдигнал телефона и е заповядал на някой да премести или купи нещо

      "Банките навлизат във втората фаза от стрес тестовете. Досега българските банки имаха точно един месец, за да направят симулацията по първия етап на стрес теста, на който БНБ реши да ги подложи. На 28 април 2016 г. (което се падна петък) централната банка изпрати току-що изготвените указания за провеждане на тестовете, с което на практика беше даден стартът на проверките. Първите резултати трябваше да са готови до 31 май и до тази дата да бъдат изпратени в БНБ.

      Предварително както централната банка, така и Министерството на финансите обявиха, че тези междинни резултати няма да бъдат оповестявани. Те се отнасят до симулациите по т. нар. базов макроикономически сценарий. Тази първа фаза на прегледите е доста по-лесна и се смята, че ще бъде издържана от всички банки, т.е. няма да има двойкаджии. Базисният сценарий съответства на макроикономическата прогноза на БНБ, изготвена към 15 март 2016 г., отчитаща последни данни за развитието на икономиката на България, както и на допусканията за развитието на глобалната икономика, направени от Европейската централна банка, от Международния валутен фонд и от Европейската комисия.

      Използвани са макроикономическият прогностичен модел на БНБ и експертна оценка за най-вероятния сценарий за бъдещото икономическо развитие на страната за 2016-2018 г. Този базисен сценарий предвижда 2,2% ръст на БВП тази година, поскъпване на жилищата с 1,2% и 8% безработица.

      От 1 юни вече върви прегледът по втората, по-сериозна част от стрес тестовете, наречена утежнен сценарий (отчитащ резултатите от прегледа за качеството на активите), който е доста по-интересен и инфарктен. Крайният срок за представяне резултатите от прегледите в банките по него е 29 юли (петък).

      Те вече ще бъдат оповестени през август, обещават от БНБ. В утежнения сценарий е заложено заради неблагоприятно стечение на обстоятелствата цените на жилищата за 2016 г. да паднат с 10,5% спрямо базисните предвиждания, което означава реален срив на цените на имотите с 9,3%. Сценарият предвижда и спад на икономиката с 2,2%. В петък управителят на БНБ Димитър Радев заяви пред Ройтерс, че очаква прегледът на активите да потвърди стабилността на банковата ни система. Ако все пак има пробив, "ние сме напълно подготвени да предприемем действия за справяне с всякакви евентуални проблеми", категоричен беше Радев пред агенцията.
      Копирано от standartnews.com"

      Коментар


      • Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
        нямам чувството, че сме част от екипажа в повечето компании.
        по-скоро нещо като досадни пасажери от най-ниските палуби, комуто не е нужно да се дава информация за курСа
        Може да оприличим борсата и на ветроходна регата, а спекулантите си избират на коя яхта да заложат
        Някои лодки видимо са получили силен крен, но надявам се никоя няма да достигне до овъркил
        Дано до края на годината всички да намерят техниката за плаване на североизток
        Амин
        +11111111

        Оригинална метафора
        Vanitas vanitatum...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение

          изглежда сме всички в една лодка и преценяваме според наличната информация + щипка интуиция къде и как да разположим парите си, надявайки се на добър резултат.

          успехи на всички моряци независимо от стажа и ранга
          нямам чувството, че сме част от екипажа в повечето компании.
          по-скоро нещо като досадни пасажери от най-ниските палуби, комуто не е нужно да се дава информация за курСа
          Може да оприличим борсата и на ветроходна регата, а спекулантите си избират на коя яхта да заложат
          Някои лодки видимо са получили силен крен, но надявам се никоя няма да достигне до овъркил
          Дано до края на годината всички да намерят техниката за плаване на североизток
          Амин

          Коментар


          • http://www.investor.bg/evropa/334/a/...rberry-sys-75-

            И тук трябва да е така, ама...

            Коментар


            • Личните инвестиции на Уорън Бъфет

              Прочети повече на: http://profit.bg/news/Lichnite-inves...id-151610.html

              Коментар


              • Благодаря за отговора, Татко Щърк,

                изглежда сме всички в една лодка и преценяваме според наличната информация + щипка интуиция къде и как да разположим парите си, надявайки се на добър резултат.

                успехи на всички моряци независимо от стажа и ранга

                Коментар


                • Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
                  Татко Щърк,

                  по какви критерии категоризираш мажоритарите като свестни и като не-свестни?
                  Привет, vendetta89, това е най-трудният въпрос, но те намирам за позитивен и добронамерен форумец и седнах да напиша какво мисля, макар че ако очакваш да прочетеш рецепта от мен, ще останеш разочарован.

                  Ти как преценяваш хората, с които те среща животът?Предполагам ти се е случвало някой да те изненада, представата ти за хората се променя предполагам. При това говорим за хора, с които имаш по-интензивни контакти (говоря за познатите ти), а не да си ги виждал само по телевизията при някое интервю или евентуално от среща на някое ОСА. Дори да приемем, че си достатъчно интуитивен и зад цялата публична информация да успееш да си извадиш правилни изводи какъв човек е отговорният фактор в дадено дружество, животът е динамичен, хората се променят и изненади винаги са възможни. Не говоря за теб конкретно, а по принцип.

                  С две думи - аз не твърдя, че мога да съм сигурен читав или нечитав е мажоритарът. В някои случаи имам доста съмнения, но в комбинация с това, че акциите в съответното дружество ми се струват силно подценени, рискувам. Но колкото и подцененост да ми се стори, че виждам някъде в цената, има дружества, в които не бих си купил акции никога именно заради представата, която имам за мажото. Няма да ме чуеш да соча с пръст някой мажо, заради когото не бих купувал. Не се считам аз за човека, който може да твърди кой какъв е. Нямам комфорта да избирам най-добрите мажоритари и да купувам само там, понеже в много случаи пазарът вече ги е оценил високо, а аз вече посочих, че търся комбинация „подцененост – мажо“. Само едното не ми е достатъчно.

                  Нямам претенции да не бъркам. Напротив. Бъркам често. Нито критериите ми за подцененост, нито за това кой мажо е читав, смятам за подпечатани с някаква задължителна правота и валидност – може би са напълно погрешни. Преценката за това що за човек е мажото и какво да очакваме от него не е лесна. Гледам резултати, история на дружеството, има ли дивиденти, какви хватки са се използвали, ако са се използвали, отношение към миноритарите, колко навреме се пуска информацията за дружеството... в смисъл някои пускат дори предварителни очаквания и т.н., има ли ножица между намерения-изпълнения и т.н. и т.н. - това е видно, но има и щипка интуиция за човека или хората (поне според мен), а там рецепта няма. С две думи на въпроса ти имам ли ясна, безусловна и сигурна формула кой мажоритар следва да считаме за читав –нямам такава.

                  Това са само моите, много вероятно погрешни разсъждения по темата. Акции на БФБ имам. Препоръки нямам.
                  Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

                  Коментар


                  • Всички се цинцареем. Чакаме срядата...
                    Vanitas vanitatum...

                    Коментар


                    • Супер търговийка кипи, то едни навалици, пререждане, бутане с лакти на тесни входове...
                      Всеки подскок на умрелото коте вече над 2 годин неизменно се обявява от изтерзаните ентусиасти за начало на голямо рали и...все същото. Да видим докога

                      И навън се чака рали...само че с по голяма вероятност е да е по пързалката...

                      Коментар


                      • Аз вече ги "лупкам".
                        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

                        Коментар


                        • Тази седмица по-силно се очертава Успех

                          Коментар


                          • Гледам как те лупкат

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Alee, това е много вярно.....
                              Ми ти чий го дириш тук тогава?!

                              Коментар


                              • Alee, това е много вярно.....

                                Коментар

                                Working...
                                X