If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Линкът долу е просто един пример. Немските медии са направо превъзбудени.
Нещо сериозно се случва.
До този момент БАСФ, ОМВ, Шел и фр. Енжи са налели по различни оценки между 1 и 2 млрд. Е в Северен поток 2.
Конгресът на САЩ гласува почти единодушно нови санкции с/у Русия, но правителството на САЩ заема една леко дипломатична позиция.
По безпрецедентен начин Германия и Австрия в декларация изказват остро критично отношение към решението. Правят се и странни намеци.
Четете - всеки на какъвто език и от какъвто източник намери за приемливо.
Новината вече не е новина, че е на над 12 часа, но понеже не видях да се публикуват информации за навлизането на съюзническите отношения в нов етап, то си рекох, че е крайно време да се сподели, пък дори и да е коментирано някъде тук, драма няма. Deutschland und Österreich: Erstmals Protest gegen US-Sanktionen
По мое скромно и напълно неангажиращо мнение има незамаскирана връзка и с нашия оптимизъм.
Österreich und Deutschland wehren sich erstmals gegen die US-Sanktionen gegen Russland. Die Regierungen kritisieren, dass die Sanktionen den europäischen Staaten schaden.
Докато го напиша и пазара вече взе да заиграва с ИХЛБЛ да влезе в СОФИКС.
Та борбата е ИХЛБЛ и / или ЗХБГ. Излизащи може да са Варната или Хиката си мисля, може и други.
НЕ Е ПРЕПОРЪКА!
Не знам, трудно е да се каже на този етап. Сирма е потенциален кандидат, но изостава по показателите за ликвидност. ИХБГ е по-вероятен и бие Сирма по капитализация на ФФ и ликвидност. Към момента Доверие стои много силно, тъй като с последните сделки там се увеличи ФФ и сега капитализацията му е над 21 млн., а по показатели за ликвидност е много напред, но подозирам, че нещата там забавиха темпо и ликвидността ще падне значително до септември, а разглеждания период е 6 месеца. Трейс също си остава потенциален кандидат.
Най-застрашен, наистина изглежда Холдинг Варна - висока капитализация на ФФ но никаква ликвидност. Към момента Еврохолд също изглежда застрашен, тъй като ФФ там падна на 11% и капитализацията му е много ниска - текущо около 19 млн., но е доста ликвиден, а и там нещо се заформя, така че спекулирайки сериозно, мисля, че ще остане. ХИКА също не е от най-ликвидните, Алумин-а също...
В крайна сметка, твърде рано е и супер спекулативно да се правят прогнози на този етап.
Така е има време. Има и политика много, така че ще следим къде започва заиграването. По това ще се познае, два месеца не са много не и са и малко. Мислейки и в насока какво може да излезе за да влезе друго, предвид силното представяне на Хима, дивидент и т.н., политически коректно и напълно реално е излиза Холдинг Варна, влиза Зрънчо. Напълно спекулативно предложение. Та в такава насока следва да се разсъждава, но най-вече да се следи пазара, защото следващите седмици и месеци ще стане ясно накъде се отива.
Не знам, трудно е да се каже на този етап. Сирма е потенциален кандидат, но изостава по показателите за ликвидност. ИХБГ е по-вероятен и бие Сирма по капитализация на ФФ и ликвидност. Към момента Доверие стои много силно, тъй като с последните сделки там се увеличи ФФ и сега капитализацията му е над 21 млн., а по показатели за ликвидност е много напред, но подозирам, че нещата там забавиха темпо и ликвидността ще падне значително до септември, а разглеждания период е 6 месеца. Трейс също си остава потенциален кандидат.
Най-застрашен, наистина изглежда Холдинг Варна - висока капитализация на ФФ но никаква ликвидност. Към момента Еврохолд също изглежда застрашен, тъй като ФФ там падна на 11% и капитализацията му е много ниска - текущо около 19 млн., но е доста ликвиден, а и там нещо се заформя, така че спекулирайки сериозно, мисля, че ще остане. ХИКА също не е от най-ликвидните, Алумин-а също...
В крайна сметка, твърде рано е и супер спекулативно да се правят прогнози на този етап.
предстоят 2 месеца на много слаба ликвидност до средата на Август! но да видим
Първото има някакъв шанс, второто - никакъв. Прекалено, прекалено назад е по ФФ. Медианата на седмичният оборот също няма да му е добра, което е логично при пени сток.
Ами които са другите които се състезават - може би Доверие само, защото само там има над 500 акционера. Но Доверие за мен е "партенка" затова не го броя. И да не забравяме, че има още 2 месеца да се търгува и показателите може да се променят.
Дай си твоите фаворити?
Все едно ми говорят за ИХЛБЛ и ЗХБГ И двете заслужават.
Първото има някакъв шанс, второто - никакъв. Прекалено, прекалено назад е по ФФ. Медианата на седмичният оборот също няма да му е добра, което е логично при пени сток.
Класирането по т. 2 на емисиите, отговарящи на минималните изисквания по т. 3, се
извършва по следните критерии:
- най-голяма пазарна стойност на фрий-флоута;
- най-голям брой сделки за последния шестмесечен период;
- най-голяма медианна стойност на седмичния оборот за последния шестмесечен период;
- най-малка средноаритметична стойност на спреда между цените „купува“ и „продава“,
изчислена съгласно т. 7. 1.
Май трябва да си направим тема за SOFIX, защото явно ще има, какво да се обсъжда.
Все едно ми говорят за ИХЛБЛ и ЗХБГ И двете заслужават.
Коментар