If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Като погледнем след 2008 г. най-краткото "състояние на безтегловност" преди ръст е траело около година (в периода 2009-2010) в периода на финансовата криза или възстановяването от нея, а най-дългият мечи пазар малко над 2 г. (при фалита на КТБ). Сега нищо не е фалирало. Доколкото ми е известно, не сме и в период на финансова криза. Има някои неясноти по някои позиции, като продажбата на ЧЕЗ, пакета при Софарма и вероятно това води до безвремието, в което се намираме. От Август миналата година, когато Софикс започна да пада, до сега са минали около 7 месеца.
Нищо не твърдя и не препоръчвам, само си разсъждавам...
Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Тези, които имат скатани пари гледат да ги набутат в тухли и бетон, другите с пари (ПФ и взаимни фондове) действат внимателно и дългосрочно. Остават дребни спекуланти, които се надлъгват - една напред, две назад.
Ако чакате таксиджиите да дойдат пак и да вдигнат борсата, струва ми се, че това са надежди - говежди.
От колко много години! Статистиката показва, че БФБ е на печалба и за последната 1 година, и за последните 3 години, и за последните 5!?... Е, вярно, че печалбата можеше да е по-голяма, но си е печалба - факт! И ако продължава да печели, въобще не ме интересува на какво се крепи - пазарът никога не е виновен, виновни са си пишман инвеститорите, които очакват да печелят само от тренд!
бОли ги големите пари за статистиката на бфб. всеки от вас се отплесва в една посока и дълбае до несвяст, докато изпуска толкова много пари да спечели. и после се почва кравешкото или овче(по-подходящо е за сбиртака тук) предъвкване до припадък на всеизвестни постулати, теореми, аксиоми и всякакви теории. нищо повече, освен загуба на ценно и невъзвра-/необратимо време. но всеки сам си кове съдбата.
ей ги и ония дето отварят теми: Глобул го окрал или Булброкърс го излъгал и т.п.
Аз не съм оклюмал,а по-скоро изумен от неадекватността на нашата борса.Не знам какво трябва да се случи,за да тръгне нагоре.Може би да забранят националната лотария и да закрият планета пайнер.
Просто на БФБ само името и е борса иначе е дялов пазар. Сделки също като на дяловия пазар се сключват рядко, ликвидност няма, инвестициите са много дългосрочни, чакане на ликвидни събития като продажба на компанията. Развитите пазари които гледаш ако им махнеш компютърната търговия, опциите, дериватите, фючерсите, маржин търговията, късите продажби, клиринговите къщи и им сложиш бюрократичното управление което поне веднъж годишно обърква компаниите в водещия индекс ще получиш нашия пазар - пазар доминиран от много дългосрочни участници които купуват за години, чакат ликвидни събития - дивиденти, продажби на целите компании или търгови предложения.
Мечо,няма ли да викаш верюищите в изповедалнята или няма смисъл ........то вече всичко е ясно
Просто на БФБ само името и е борса иначе е дялов пазар. Сделки също като на дяловия пазар се сключват рядко, ликвидност няма, инвестициите са много дългосрочни, чакане на ликвидни събития като продажба на компанията. Развитите пазари които гледаш ако им махнеш компютърната търговия, опциите, дериватите, фючерсите, маржин търговията, късите продажби, клиринговите къщи и им сложиш бюрократичното управление което поне веднъж годишно обърква компаниите в водещия индекс ще получиш нашия пазар - пазар доминиран от много дългосрочни участници които купуват за години, чакат ликвидни събития - дивиденти, продажби на целите компании или търгови предложения.
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
ноу проблем:
булгаристан-борс е от много години вече ноу-гоу борса за иноземни капитали. крепи се единствено на локални задкулисни врътки и екзалтирани местни спекуланти.
От колко много години! Статистиката показва, че БФБ е на печалба и за последната 1 година, и за последните 3 години, и за последните 5!?... Е, вярно, че печалбата можеше да е по-голяма, но си е печалба - факт! И ако продължава да печели, въобще не ме интересува на какво се крепи - пазарът никога не е виновен, виновни са си пишман инвеститорите, които очакват да печелят само от тренд!
Коментар