IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Че на Монбат излезе ли коннсолидирания отчет?!

    Коментар


    • Емитент Цена (лв) Капитализация Печалба P/E
      ТБ Първа Инвестиционна Банка АД-София 3.63 399 300 000 164 633 2.4
      ТБ Централна кооперативна банка АД-София 1.65 209 764 451 32 963 6.4
      Химимпорт АД-София 1.94 464 913 758 68 127 6.8
      Сирма Груп Холдинг АД-София 0.838 49 744 114 6 930 7.2
      Трейс груп холд АД-София 2.5 60 500 000 7 532 8.0
      Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София 1.9 65 819 658 6398 10.3
      Софарма АД-София 3.65 492 012 331 29 442 16.7
      Албена АД-к.к. Албена 40 170 925 040 10 035 17.0
      Стара планина Холд АД-София 6.2 130 200 000 7 526 17.3
      Елана Агрокредит АД-София 1.15 42 124 414 2 367 17.8
      М+С хидравлик АД-Казанлък 7.65 301 755 780 15 071 20.0
      Еврохолд България АД-София 1.6 316 040 960 15 400 20.5
      Адванс Терафонд АДСИЦ-София 1.95 165 964 677 3 772 44.0
      Монбат АД-София 7.15 278 850 000 2 798 99.7
      Холдинг Варна АД-Варна 40 259 435 880 -5 147 NA
      *На ЦКБ още няма консолидиран отчет

      Коментар


      • Тъй като от няколко дни чета с наслада темата и дискусията в нея(все неща които съм повдигал и съм оставал не "чут"), ще Ви отворя ново старо ;- Търся помощ да осъдя четвъртата власт, която за пореден път се "гаври с матРиала" -произвейдайки продукт (новини) , върху един от най,-АМА НАЙ!!! Очеваден и недопускащ НИКАКВИ компромиси ( но не и в Бг-ширините - разбирасе). Тук господата, от които зависият строгите мерки по прилагането на отдавна внедрените закони и регулации по темата;- снисходително с "майчина" грижа за бедния си електорат от години го държат на тъмно и дефакто отново обслужват себе си с невъвеждането в изпълнение на действащи и съгласувани разспоредби по ЕС.

        -"



        Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group


        Замърсяването на въздуха отдавна е екологичен и здравен проблем - но сега на него трябва да се погледне и като на проблем с човешките права, заяви специалният докладчик на ООН за човешките права и околната среда, пише Ройтерс, цитиран от БТА.

        Замърсяването на въздуха води до 7 милиона случая на преждевременна смърт по света всяка година, включително на 600 000 сред децата, каза Дейвид Бойд.

        ОЩЕ ПО ТЕМАТА
        Какви щети нанася мръсният въздух на здравето?
        ЕС: Въздухът в по-бедните държави от блока е по-мръсен
        БЕХ е сред най-големите замърсители на въздуха в Европа



        "Нека поставим тези 7 млн. случая в контекст - това са повече смъртни случаи на година от тези от войни, убийства, туберкулоза, ХИВ, СПИН и малария взети заедно", каза експертът на ООН в интервю за Фондация "Томпсън Ройтерс"."

        Та сигурно и Вие сте чули как бе представена информацията;- ще Ви спестя време като Ви припомня, че в ЕС когато се сменя ползвателя (собственика) на МПСто вътре в ЕО, то си тръгва със така нареченият ТЮФ(Год. преглед и с данни за Газанализ), то новата му регистрация минава през този документ и се отбелязвав нея, и задължава за напред новия собственик със същата!
        Та пак по български ,в продължиние на последните Ви дискусии, матрияла бил имал задължението да представя и декларира евро сертификата на новопридобитото си МПС,задължен е да го писка и плати от производителя !!! Та той новият задължен, го придобива след три- пет или 12 години след производството на ПС.
        Как е там, за да ме разберете по накратко! Аз като дилър в ЕС получавам 10 бр нови за дистрибуция ПС, с кла с "А"-хибриди!
        Продавам три от тях и след месец се връща първия клиет след 5000км.пробег и казва много гори- голям разход ми прави, не отговаря на сертификата, приемам го е хоп изненада, не посочените 120мгр/СО2 а 160 , длъжен съм да го приема и предложа нов или отремонтирам.След тази рекламация, въпросният автомобил, престава да е с клас"А" и минава в друга ценова зона също! В нормалните държави, отговорноста не се прехвърля и не правят компромиси със законите в "услуга " на вечно бедният си избирател, пазейки го от високия налог на 60к.с. талигата му , а бай дерибей (депутат, консултант или мереджей с 6х60к.с. злодей), а си ходят пред данъчните с документа след видео заснетия Периодичен преглед от съответният пункт!
        Та господа журналисти, де Ви е ума, или Вие не читатели,- Вие писатели!

        Коментар


        • Сила голяма сме
          Keep going ...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Чета разговора и за пореден път се убеждавам, че всеки вижда това което иска да види. После се сетих за една история от училище. Даскалката по литература изпитва съученик. Той почва с "автора е искал да каже". Тя го прекъсва с думите. Никой не знае какво е искал да каже автора. Важно е какво ние намираме в думите му. После се сетих за един анекдот за който се съмнявам да е истина. Внука на Вазов трябвало да пише домашно върху негово произведение. Вазов го написал и получил двойка. Та явно трябва да се науча да се изразявам по-ясно след като всеки е успял да разбере различно нещо, като преобладаващата част от нещата бяха неизвестни за мен. То на борсата освен един голям бид при Доверие и едно обиране при Алтерко сякаш нищо не се е случило. Поне ви дадох възможност да си запълните времето. Лека и доходна.
            Само дружеска вметка (макар че ти се застраховал де) - Вазов е бездетен. И така тръгват едни градски легенди...
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              4Д, не е лошо пак да прегледаш тезите си за 90%,,Моля да се изразяваш по ясно, защото тези проценти правят нещата много категорични и изискват доказателства.. С хората горе се повтаря едно и също защото няма съд за безобразията , които правят и законите , които нарушават..Това е и една от главните препоръки на ЕС ..за съдебна реформа..

              Това не го ли написа ти..

              Реално погледнато 90 процента от хората мразят политиците не защото крадат а защото не могат да са на тяхното място и те да крадат. Един вид те са им откраднали мечтата. Нещата в обществото са изначално сбъркани.


              Сбъркани са защото не се наказват престъпленията и нарушенията, но това значи ли , че всички 90% искат да крадат.. Кой ли все пак е виновен, че не сев спазват законите и не се издават глоби и присъди..
              Няма как да се вменява вина на обикновения човек, който спазва правилата и законите !
              Тук се присетих за тази песен на Щурците "Аз съм просто човек"
              https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
              Трябва да станем отново човеци !

              Коментар


              • 4Д, не е лошо пак да прегледаш тезите си за 90%,,Моля да се изразяваш по ясно, защото тези проценти правят нещата много категорични и изискват доказателства.. С хората горе се повтаря едно и също защото няма съд за безобразията , които правят и законите , които нарушават..Това е и една от главните препоръки на ЕС ..за съдебна реформа..

                Това не го ли написа ти..

                Реално погледнато 90 процента от хората мразят политиците не защото крадат а защото не могат да са на тяхното място и те да крадат. Един вид те са им откраднали мечтата. Нещата в обществото са изначално сбъркани.


                Сбъркани са защото не се наказват престъпленията и нарушенията, но това значи ли , че всички 90% искат да крадат.. Кой ли все пак е виновен, че не сев спазват законите и не се издават глоби и присъди..
                Last edited by Kiro; 05.03.2019, 14:22.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Браво Преци, добре си схванала идеята ми и си дала варианти за промяна..Благодеаря..Със самодоволно констатиране, че всички са маскари - 90% няма как да стане..
                  Никога не съм казвал, че всички са маскари!!! Никога. Критикувах не хора а общоприети вярвания. Не мога да приема някой, който спира на тротоара да псува, че нямало закони в тази държава.
                  Всеки който е нарушил дадено правило трябва да бъде санкциониран. От неправилно паркиране и тютюнопушене на обществено място до корупция на високите етажи на на властта. Нарушението е персонално. Вината е персонална. Наказанието е персонално. Никога не може да бъде обобщавано с всички са маскари.
                  Проблема не е в хората горе, защото когато се сменят се повтаря същото. Киро ще каже, че ги защитавам, но това не е вярно. Те носят отговорност като всички нас и всяко тяхно нарушение трябва да си има наказание. Няма значение къде. Проблема е, че след смяна на хората нещата се повтарят. Причината е в общоприетите от обществото принципи. Не харесвам следните дефиниции.
                  Правила - това, което другите трябва да спазват.
                  Корупция - далавера в която не участвам.
                  Борба с корупцията - опит на борещият се да получи справедлив дял от далаверата.
                  Масово се получава следната картинка. Някой паркира на тротоара, слиза влиза в кръчмата за непушачи. Пие сто грама защото е с колата и не върви повече, запалва цигара, разказва как днес го спрял катаджията и му дал 20 лева да се почерпи а онзи нагляр искал повече намеквайки му, че вече не сме 2007 г. . После почва да псува онези горе дето само крадат и удовлетворен си заминава качвайки се на колата пил. Никъде по-долу не съм оправдавал тези горе или всеки друг, който нарушава правилата. Редовно твърдите неща, които не съм казвал. Проблема е ценностен. Докато се запазват ценностите на обществото непроменени ще се захранва нагоре по веригата от същите хора. Просто трябва да се промени общоприетата дефиниция за правила, корупция и борба с корупцията. Това става с наказания на всички по веригата. Трябва да се създаде усещане, че всяко нарушение ще бъде наказано. Без значение от кого и къде.
                  Пак ме вкарвате в обяснителен режим да си губя времето да опровергавам неща, които никога не съм казвал. Наистина всеки вижда това, което иска да види.
                  Довечера ще ви прочета пак да науча нещо ново за себе си и възгледите си, което не съм подозирал.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

                    Хайде да се вземем ние....
                    Би ли направил всичко за да направиш някой леФ на Борсата /вътрешняри , мажоритари , викачество ,конфидеционна информация,прекарай другарче и т.н / в повече или важното да участваш и да правиш пари със собствения си анализ ,ум и късмет....в бъдещето.
                    Повечето са готови на всичко и затова стигаме до това 90% мошеници и мръстници.....и открихме че рибата е от Упашката нов възход на мисълта във Форума....
                    Изглежда тук е една голяма Клоака....
                    Но никой не си го признава......
                    Но това не значи че и навън е така...
                    даа....
                    сега чакаме минусите.....
                    Без да задълбочавам ми се струва, че се хванахте за едно изречение и всичко останало, което е написал колегата загуби смисъл! Ми то това изречение носи смисъл от контекста... ако го вземеш само него е изключително некоректно.

                    Каквото има да става ще стане. Всеки ще си изиграе ролята. Аз си оставам непоправим оптимист.

                    Бъди здрав и успех!
                    Keep going ...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Браво Преци, добре си схванала идеята ми и си дала варианти за промяна..Благодеаря..Със самодоволно констатиране, че всички са маскари - 90% няма как да стане..
                      Не няма как да стане, само с констатиране, така е. И действия ще направим по закона, пък ако и това не помогне и властимащите продължат да нехаят и да клатят народа, е добре да знаят че и нейно величество случайността може да предизвиква от нищо нещо ефекта на пеперудата примерно
                      Една мисъл на Левски (всички са я чували) - "времето е в нас и ние във времето"...(тя не точно негова, библейска беше, но той все пак е бил и дякон) Но често се спира дотук и не се продължава с точно авторската част на мисълта му, което продължение е "то нас обръща и ние него обръщаме"
                      Обърнете внимание на дръзката мисъл на дякона "ние обръщаме времето" (нема кой друг. онези калпазани горе нема да се трогнат).

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение

                        С Киро е невъзможно да се дискутира Той е като кон с капаци. Отдавна се отказах да му отговарям.
                        Хайде да се вземем ние....
                        Би ли направил всичко за да направиш някой леФ на Борсата /вътрешняри , мажоритари , викачество ,конфидеционна информация,прекарай другарче и т.н / в повече или важното да участваш и да правиш пари със собствения си анализ ,ум и късмет....в бъдещето.
                        Повечето са готови на всичко и затова стигаме до това 90% мошеници и мръстници.....и открихме че рибата е от Упашката нов възход на мисълта във Форума....
                        Изглежда тук е една голяма Клоака....
                        Но никой не си го признава......
                        Но това не значи че и навън е така...
                        даа....
                        сега чакаме минусите.....

                        Коментар


                        • Оказа се, че в ЕС България е най-големият производител на рукола за миналата година...
                          Първо произведохме най-много тикви на глава от населението, сега и рукола!

                          Много положителна новина за БФБ..

                          Коментар


                          • БЛАГОДАРЯ, ЧЕ МЕ ОБЛЕКЧИ ОТ ДИСКУСИИТЕ С ТЕБ..За мен беше загуба на време..

                            Коментар


                            • Нов флагман ли ще има, че на сегашния нещо не му се флагманства?
                              The strongest stand last.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                Чета разговора и за пореден път се убеждавам, че всеки вижда това което иска да види. После се сетих за една история от училище. Даскалката по литература изпитва съученик. Той почва с "автора е искал да каже". Тя го прекъсва с думите. Никой не знае какво е искал да каже автора. Важно е какво ние намираме в думите му. После се сетих за един анекдот за който се съмнявам да е истина. Внука на Вазов трябвало да пише домашно върху негово произведение. Вазов го написал и получил двойка. Та явно трябва да се науча да се изразявам по-ясно след като всеки е успял да разбере различно нещо, като преобладаващата част от нещата бяха неизвестни за мен. То на борсата освен един голям бид при Доверие и едно обиране при Алтерко сякаш нищо не се е случило. Поне ви дадох възможност да си запълните времето. Лека и доходна.
                                С Киро е невъзможно да се дискутира Той е като кон с капаци. Отдавна се отказах да му отговарям.
                                Keep going ...

                                Коментар

                                Working...
                                X