Първоначално изпратено от Zdravko
Разгледай мнение
А иначе на въпроса ти защо толкова време БФБ е в това състояние (макар че не са 10 год. - мисля че 2016-2018 год. имаше не лошо възходящо движение, но няма да издребняваме...не е добро състоянието на БФБ, особено съпоставена с другите борси) - причините сигурно са много и аз нямам нито достатъчно време, нито претендирам за достатъчно компетентност, за да ги анализирам комплесно. Но ще кажа една причина, която според мен напоследък все повече започва да се набива в моите очи и тя е все по-голямата ЛИПСА НА ДОВЕРИЕ в мажоритарните собственици на основните компании, търгувани на борсата сред търгуващите на борсата. В повечето случаи това отношение е в следствие на решения и действия на тези мажоритари, които облагодетелстват една част от акционерите и не зачитат или отчитат по-никакъв начин интересите на дребните акционери, които пък няма какво да направят, освен да продават акциите си (това е най-нормалното нещо когато не одобряваш действията на мажоритари и управление и няма как да влияеш). Примерите за такива са много и всички ги знаят. В други случаи, дори и да няма такива решения или действия от мажоритарите, резултатите на дружествата не са достатъчно добри, дребните акционери не виждат интереса си в подобни дружества и също се стига до разочарование. Така или иначе резултата от липсата на доверие е или продажби на съществуващи акционери, или задържане на покупки от такива, които са имали някакво намерение да влизат. Та това ми се струва напоследък една сериозна причина да е такова положението последните 2-3 год.
Коментар