If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Какво нещо е хронично лошият мениджмънт и липсата на инвестиции. Във Финландия искат 6 часа работен ден, тук поради тези два фактора - 9 часа, и пак ще са им малко: https://www.investor.bg/ikonomika-i-...dateli-296190/
Направо робството да се въведе.
Това е нормално - всички цени започнаха да растат. Разбира се изоставащо след бързите ръстове в минималната работна заплата, но все пак с ръста на цените, хилядата лева вече са под хиляда и няма смисъл от от тяхното държане срещу високи такси и комисиони из нашенските банкови "продукти". Положителното е, че с ръста на мин.работната заплата, от една стран намаляваме разликата с европейските държави, защото ако не го правим, просто сме будали и смешниците сочени с пръст. Успоредно с това се гарантира автоматично и "изкуствен" ръст в БВП и естествено управляващите, които и да са те, но следващи тази линия си грантират и "подобравяне" на макроикон, показатели. Е, в последно време се появяват вече някакви бели лястовици-икономисти, които имат съмненито, че БВП вече не е толкова адекватен показател, който е бил някога. И така, ползвайки се с лесни полит-решения от ръста от ниската база, отчитаме огромни стабилност и успехи. Лошото е, че все в един момент перпетумобилето няма да може да бъде захранвано с енергия от лесни политически решения, конкурентноспособността ще се свие, заради високите зплати и пак ще буксуваме в застой. Не че не сме свикнали, но това ще е по-осезаемо в бъдеще. Може би е по-добре така - да усетим временно някакво оживление, докато другите не са се усетили и "белким" някой мастит инвеститор се излъже да влезе в държавата със стабилна макроикономика и силно подценена борса
ПФ Доверие си разпродаде пакета от над 3 000 000 акции в последната година и няма никаква логика да задържи дадените му от ЕТФ-а малко над 300000 бр.акции .
Просто мениджмънта е решил да не държи акции в ИХБЛ.
И аз не разбирам защо го правят ,но това си е техен проблем и засяга основно осигурените в пенсионните фондове на Доверие.
И с кое по точно не съм в час!? Какво по-различно каза от мен!?
Ако не бяха саботьорите при ПИБ и Хим които са запушили позициите и се опитват да слагат прът в колелото на прогреса, досега бяхме ги отнесли тия съпротиви! Но винаги има и такива елементи.. лузърите които продават точно при оттласкване на пазара от дъното!
Между другото вече имаме доказателство, че управляващите чужди пари - ПФ Доверие продават акции - пакета който мина при ИХЛБЛ отговаря точно на бройките които им прехвърли ЕТФ-а!
Пислех че менъджмънта поне на този ПФ е малко по-читав, находчив и разумен играч на БФБ, но бях опроверган
Не си много в час явно с акциите на ИХБЛ.
ПФ Доверие си разпродаде пакета от над 3 000 000 акции в последната година и няма никаква логика да задържи дадените му от ЕТФ-а малко над 300000 бр.акции .
Просто мениджмънта е решил да не държи акции в ИХБЛ.
И аз не разбирам защо го правят ,но това си е техен проблем и засяга основно осигурените в пенсионните фондове на Доверие.
Баш от ПФ-то на доверие и Тьотката да очакваш нещо - Батя, стига, не си от вчера на тази борса. Тези си останаха с името и служебно прехвърлените при тях - помня, че някога и аз бях служебно замотан натам, преди да се прехвърля сам в ИНГ. Ма нищо де, като спихне другото Недоверие, ще има радост и по обявените от теб позиции
Спрях да давам прогнози за този месец....
Защото от една страна стоят 100 спекуланти с бичи настроения по няколко позиции и групирани по интереси от друга страна ПФ с пакети за продажби и от трета страна Къс фонд по Софикс поне с 500 к.....
Така че интересното престои Що да се бухам в мелето......
В някой позиции ще бъда на страната на късия и мога да му помогна , в други ще купувам.....в трети ще гледам телевизорА
Ако не бяха саботьорите при ПИБ и Хим които са запушили позициите и се опитват да слагат прът в колелото на прогреса, досега бяхме ги отнесли тия съпротиви! Но винаги има и такива елементи.. лузърите които продават точно при оттласкване на пазара от дъното!
Между другото вече имаме доказателство, че управляващите чужди пари - ПФ Доверие продават акции - пакета който мина при ИХЛБЛ отговаря точно на бройките които им прехвърли ЕТФ-а!
Пислех че менъджмънта поне на този ПФ е малко по-читав, находчив и разумен играч на БФБ, но бях опроверган
То почти си изпразниха кошницата, за къде ли се приготвят... може би да ни качват на "батута"
Баш от ПФ-то на доверие и Тьотката да очакваш нещо - Батя, стига, не си от вчера на тази борса. Тези си останаха с името и служебно прехвърлените при тях - помня, че някога и аз бях служебно замотан натам, преди да се прехвърля сам в ИНГ. Ма нищо де, като спихне другото Недоверие, ще има радост и по обявените от теб позиции
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Софикс го делят по-малко от 2 точки да пробие над SMA(50) от 572 и около 24 да пробие над SMA(200) от 594.9
Коментар