If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
То е ясно, че статията и особено заглавието е силно манипулативно, но не съм очаквал да се появи в икономически форум. За БГ Мама става. Първо ползват месечни данни а не годишни с цел да се постигне някак си желаният резултат, но така се изтърва сезонността. Същевременно има два абзаца в статията, които тотално противоречат на заглавието.
Спрямо година по-рано производството в еврозоната се понижи през ноември с 1,5% след спад с цели 2,6% през октомври (низходяща ревизия от понижение с 2,2%) и очаквания за по-скромно понижение с 1,0%. Производството на годишна база в региона на единната валута нарасна за последно през ноември 2018-а година.
и
На годишна база промишленото производство в България се сви през ноември с 0,3% след ръст с 1,9% през октомври, излизайки отново на негативна територия за пръв път от август 2019 година насам.
Много по-интересно е от къде идва спада в България. Миналата седмица излязаха данните на НСИ и съм сигурен, че Киро ги е прочел детайлно и анализирал. https://www.nsi.bg/sites/default/fil...11_4JW9YBA.pdf
Та ясно се вижда, че преработващата индустрия си расте. Вижда се как добивната индустрия без добив на въглища си расте. Имаме голям спад при производството и разпределение на електрическа и топлоенергия и газ в следствие на необичайно топлото време. Това води до спад в производството на въглища с 15 процента. Глобално затопляне. Очевидно малка България и за това е виновна. Абе политически тролове. Това е. Убеден съм, че не е некомпетентност.
Успешна търговия. Дали днес ще видим записвания в дългия индексен?
Късно ще е за тия които все пак мислят един ден да се завърнат,но за мнозина други това няма никакво значение,защото децата им и внуците им са с тях,а и бизнесите им са доходоносни.
Боже, аз май защитавам 4Д-то, дето все се караме с него - ми аз ходя, ходя много често и до крайни квартали, и извън София, пък и да най-затънтени села, и говоря с хората, щото ме интересува точно това, настроението им. И настроенията лека-полека се променят към позитивно. Смея да твърдя, че миграцията в последните години (имигрантите от нашата страна) е основно от тъмнозелени, насочващи се към социалните системи основно на Германия и Скандинавия. Средностатистическия бг селяк (или живущ в малък град) вече си е сравнително ок и си се кефи на ракията под лозницата почти като по Тошово време. разбира се, има огромна разлика между пловдивските села, помашките, турските, македонските и т.н. - навсякъде е различно, но масата народ от тези малки градчета и села вече не иска да бяга (кой избягал, избягал) - седят си на село и си се кефят. Това не може да се разбере от живущите в Люлин или Надежда, но е така.
разбирам, че ако няма лоша новина, не твърдим, че България е кочина, не сочим проблемите и т.н., е по-добре да си мълчим, но реалността е такава - селяните (т.е. живущите извън 10-те най-големи града) бавно и полека се съвземат - някои ходят да бачкат и по чужбина, изкарат някое левче и се връщат за купона тук, щото в чужбина купон няма, само бачкане. И това въпреки БХ - както казват повечето изследователи, преминали през България по време на османското робство (или владичество, на който както му отръва) - ех, ако можеше този народ да е свободен, какви ли неща би сътворил. И този народ ги сътворява в първите години след освобождението, та чак удивява света. И БХ ще падне, само въпрос на време е!
Привет,
и аз ходя из провинцията често и имам наблюдения.
Има голяма разлика между днешните хора и тези от преди 20-30 г. Тези от едно време бяха работливи и трудолюбиви, а сегашните са малко селски тарикати. Пият, пушат, все на мегдана, не знаят що е мотика. Много харесвам българската природа и родния край (там където е корена на предците, аз съм си от София, но бабите и дядовците ми не са), но по прованса си е зле. И жени няма. Един браточед само по циганки ходи, поради липсата на нормални млади българки. И се кефи на това.
Дори добруджанските села, които са богати, са обезлюдени и има малко хора.
Иначе е супер, че си стабилен мъж и държиш на българското и възпитаваш добре децата си. Респект,
Коментар