If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Какво става? Върви ли търговията? Върви ли Доверие и Алтерко?
Иначе да се сравнява живота тук и в нормалната Европа е все едно БФБ с техните борси?
На някои БФБ им харесва, такава каквато е, те така и в за живота в БГ. Който е тарикат, измамник - БГ е рай, те така и на БФБ. Цените падат и скачат по 10 пъти - не е ли добре? Става далавера, къде го има на запад.
То е ясно, че статията и особено заглавието е силно манипулативно, но не съм очаквал да се появи в икономически форум. За БГ Мама става. Първо ползват месечни данни а не годишни с цел да се постигне някак си желаният резултат, но така се изтърва сезонността. Същевременно има два абзаца в статията, които тотално противоречат на заглавието.
Спрямо година по-рано производството в еврозоната се понижи през ноември с 1,5% след спад с цели 2,6% през октомври (низходяща ревизия от понижение с 2,2%) и очаквания за по-скромно понижение с 1,0%. Производството на годишна база в региона на единната валута нарасна за последно през ноември 2018-а година.
и
На годишна база промишленото производство в България се сви през ноември с 0,3% след ръст с 1,9% през октомври, излизайки отново на негативна територия за пръв път от август 2019 година насам.
Много по-интересно е от къде идва спада в България. Миналата седмица излязаха данните на НСИ и съм сигурен, че Киро ги е прочел детайлно и анализирал. https://www.nsi.bg/sites/default/fil...11_4JW9YBA.pdf
Та ясно се вижда, че преработващата индустрия си расте. Вижда се как добивната индустрия без добив на въглища си расте. Имаме голям спад при производството и разпределение на електрическа и топлоенергия и газ в следствие на необичайно топлото време. Това води до спад в производството на въглища с 15 процента. Глобално затопляне. Очевидно малка България и за това е виновна. Абе политически тролове. Това е. Убеден съм, че не е некомпетентност.
Успешна търговия. Дали днес ще видим записвания в дългия индексен?
Късно ще е за тия които все пак мислят един ден да се завърнат,но за мнозина други това няма никакво значение,защото децата им и внуците им са с тях,а и бизнесите им са доходоносни.
Коментар