IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Айде влака потегли

    Поръчки на първичен пазар, получени до 15:00 часа на 08.01.2020

    Поръчки за покупка на дялове (бр. дялове) 120 000

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
      Полки, дай да видим, какви са предсказанията в списъка.
      Тъкмо продаде и ралито ще тръгне. Не виждам да пишеш" ралито те първа предстои". Шега.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

        Тва до края на 2020 пак не можем го разберем. Ми то може примерно до юли да се юрне на 800 а към декември да спихне отново на 500. И тея с 800 и 500 се са познали. Според мен тайминга трябва също да фиксиран като период и да е еднакъв за всички. Примерно Q1. Q2. Q3.Q4.

        Ама най добре от целата тая работа некои да се качи в Q 7.
        и тогава ти обясних ...... сега пак ще ти напиша същото...

        в началото на септември експат написаха нещо от рода на: "от 6 до 12 месеца очакваме софикс да стигне до 715 пункта" ....... това означава, че експат очакват между 1-ви март и 30-и август 2020 г. софикс да достигне до 715 пункта

        от там всеки един от форума започна да дава прогнозата си и всеки един ползва също 6 месечен период за нея

        това, че някой ден софикс пак ще падне е ясно на всички ни ......... тук се пита кога и до къде ще е възхода на софка през 2020 г.
        Last edited by polki; 09.01.2020, 01:56.
        fuск the bеаr - give me the bееr

        Коментар


        • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          Тео:

          SOFIX изригна! Случва ли се най-после чудото на БФБ?

          08 Януари 2020 15:00


          Снимка:


          Теодор Минчев
          Днес цените на акциите на пода на "измъчената" Българска фондова борса излетяха. Поне по нашите скромни стандарти, когато ръст от над 2% ни се струва като "истинско чудо". Но не бива да не се радваме на "малки чудеса", защото обикновено така започва и едно по-голямо чудо!

          Та за какво става въпрос на БФБ? Индексът на сините чипове SOFIX се повиши с 2.6% до ниво от 580.7 пункта, като ръст отбелязаха много от сините чипове. Не само акциите на Доверие, които отново поскъпнаха с 13% днес, а повишението им за последния един месец вече възлиза на 81.10% (не че това не помага, просто теглото на холдинга е доста малко в общия индекс).

          Определено за положителните настроения на БФБ може да е съдействала и новината дошла днес от Експат Асет Мениджмънт. А именно - в края на декември 2019 г. и на 7 януари 2020 г. след засилени обороти на Франкфуртската борса нови чуждестранни институционални инвеститори записаха 2.6 млн. нови дяла в българския ETF (борсово търгуван фонд) на стойност 2.5 млн. лв.

          Най-хубавото на повишението? Случва си при голям търгуван обем от над 740 000 лева два часа преди края на борсовата сесия.

          А какво знаем за обемите? Че те ще ни подскажат до голяма степен кога евентуално може да е приключила "мъката" на БФБ.

          Те са единственият индикатор, който ще покаже намиране на дъно...

          Как ще разберете, че понижението и корекцията на SOFIX са приключили? Много просто... като следите обемите.

          Да кажем, че на борсата има "равновесие" между търсенето и предлагането, което предопределя ниските нива на индекса.

          Логиката е следната - повишение на обемите традиционно се свързва с нарастване на търсенето на акции, което обикновено води до ръст в цените им. И обратното... Спадът на обемите традиционно се предопределя от намалялото търсене на акции и съответно води до поевтиняването им. Това е моментът, когато "слабите ръце" вече са извън пазара и не пречат за повишението в нивата.

          Та... в момента имаме повишение на обема. Най-важното обаче, което ще предопредели дали сме достигнали дъното е този обем и тези покупки да се запазят за по-дълъг период от време.

          И един пример за обемите... През февруари на 2009-та година, когато SOFIX достига дъното си, след спад от близо 90% от върха си през октомври на предходната година, оборотът при индекса е 11.6 милиона лева. За сравнение, през октомври, когато индексът достигна исторически връх, при нива от над 1 900 пункта, търгуваният оборот е бил в размер на 138.3 милиона лева. Средно-месечният оборот, пък за последната една година е бил в размер на 53.5 милиона лева. Или през февруари, когато индексът намира своето дъно, оборотът е бил едва една пета от средно-месечния за последната една година.

          Поглеждаме към дъното от юни 2012-та година, когато индексът се опита да тества отново дъното си от 2009-та година (понижавайки се под 300 пункта за момент), но не успя. И отново засичаме същата тенденция. Оборотът на индекса е бил в размер на 6.3 милиона лева, или около една трета от средно-месечния такъв в размер на 18.44 милиона лева за последната една година.

          И накрая се обръщаме към дъното от последната голяма корекция - 2014-2016 година. И виждаме, че то отново се случва през май на 2016-та година, при обем от едва 2.46 милиона лева, или наполовина на средно-месечния от 5.25 милиона лева от последната една година.

          Справка сочи, че за 2018-та година търгувания средномесечен обем е бил около 6 милиона лева. През октомври той достига дъно от 1.38 милиона лева, следван от също доста ниския обем на месечна база в размер на 2.83 милиона лева. За сравнение средномесечният обем през 2018-та година е бил близо 11 милиона лева, през 2017-та година - 21 милиона лева, през 2016-та година - 10.7 милиона лева.

          И още една добра новина от техническа гледна точка...

          Графика:

          Индексът SOFIX се повиши над 50-седмичната си пълзяща средна, което може да се приеме като изключително положителен сигнал. Последният път, когато индексът премина тази средна, когато се търгуваше под нея, бе през юли на 2016-та година и не се върна отново под нея, докато не се повиши със 70%.

          Така, че ако историята се повтаря, което не е задължително, инвеститорите имат на какво да се надяват...

          *Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на акции на БФБ.
          това момче пак не е в час ......... отдавна се чудя дали е толкова глупав или само се прави ...... все си мисля, че е първото

          всяко дете във втори клас ще се сети, че няма как да се сравняват оборотите при върха и дъното ........ а винаги се гледат прехвърлените лотове!!!

          за пример ще ползвам цитата в червеното:

          И един пример за обемите... През февруари на 2009-та година, когато SOFIX достига дъното си, след спад от близо 90% от върха си през октомври на предходната година, оборотът при индекса е 11.6 милиона лева. За сравнение, през октомври, когато индексът достигна исторически връх, при нива от над 1 900 пункта, търгуваният оборот е бил в размер на 138.3 милиона лева. Средно-месечният оборот, пък за последната една година е бил в размер на 53.5 милиона лева. Или през февруари, когато индексът намира своето дъно, оборотът е бил едва една пета от средно-месечния за последната една година.
          всеки може да изчисли, че щом цените на акциите на дружествата в софикс са паднали с 90% (от 1981 пункта до 258 пукта) то и оборота е паднал с около 90% (от 138,3 млн.лв до 11,6 млн.лв.) което означава, че "оборота при софикс" няма как да е показател за дъно ......... обема изтъргувани лотове е почти еднакъв и при върха и при дъното ........ разликата е само в цената на акциите ........ елементарно, но човек трябва и да помисли преди да пише статии

          --------------------------

          другото което трябва да се отбележи е, че преди десетина години софикс беше съставен от 20 компании ........ на по-късен етап дружествата в софикс станаха 15 и до сега са толкова (2011 г. ли беше или 2013г. стана намаляването не си спомням вече) ........ така , че да гледаме онзи оборот и да го сравняваме със сегашния си е напълно неадекватно и инфантивно

          не знам за какво пише, че за последната година при софка оборота е 53,5 млн.лв. а само за ктомври 2007 г. в бил 138,3 млн.лв. при положение, че софикс е бил с 33% повече дружествата

          ________________

          както и да е ...... човека си пише глупости и си печели (импресии, кликове, посещения) откъдето му идва заплатката ........... и защо не след като има и достатъчно мисирчета дето го четат и не мислят
          fuск the bеаr - give me the bееr

          Коментар


          • Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение


            експат => до септември 2020 софикс 715 пункта

            полки => до края на 2020 год. софикс 820 пункта

            Frosty => септември 2020 софикс 470 пункта

            монти => до края на 2020 год. софикс 460 пункта

            Todor Sabev => март-юни 2020 софикс 730 пункта

            киро =>. до края на 2020 софикс 650 пункта

            еди_мърфи => до края на 2020 софикс 780 пункта

            siko13 => до края на 2020 софикс 680 пункта

            unsworth => до края на 2020 софикс 640 пункта

            SoHo => до края на 2020 за софикс 840 пункта

            VGD => до края на 2020 софикс 800 пункта

            Andy`Z => до края на 2020 софикс 580 пункта

            inta53 => до 22,03,20г. софикс 760 пункта

            dex => Q1 2020 софикс 640 пункта

            Три без коз => до края на 2020 г. софикс 960 пункта

            Mito Karamitov => до края на 2020 софикс 800 пункта

            Батя => до края на 2020 софикс 810 пункта

            спекуланта=> до края на 2020 софикс 600 пункта

            sinbad => до септември 2020 софикс 620 пункта

            "мистър Penk000" => до края на 2020 софикс 1,000 пункта

            polax => до края на 2020 софикс 700 пункта

            GG-BG => до края на 2020 софикс 620 пункта

            mapadona => до края на 2020 софикс 690 пункта

            wallbanger => Q4 2020 софикс 850 пункта

            TheSkorpion => до края на 2020 г. софикс 860 пункта
            Тва до края на 2020 пак не можем го разберем. Ми то може примерно до юли да се юрне на 800 а към декември да спихне отново на 500. И тея с 800 и 500 се са познали. Според мен тайминга трябва също да фиксиран като период и да е еднакъв за всички. Примерно Q1. Q2. Q3.Q4.

            Ама най добре от целата тая работа некои да се качи в Q 7.
            Last edited by Todor Sabev; 09.01.2020, 01:40.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение


              експат => до септември 2020 софикс 715 пункта

              полки => до края на 2020 год. софикс 820 пункта

              Frosty => септември 2020 софикс 470 пункта

              монти => до края на 2020 год. софикс 460 пункта

              Todor Sabev => март-юни 2020 софикс 730 пункта

              киро =>. до края на 2020 софикс 650 пункта

              еди_мърфи => до края на 2020 софикс 780 пункта

              siko13 => до края на 2020 софикс 680 пункта

              unsworth => до края на 2020 софикс 640 пункта

              SoHo => до края на 2020 за софикс 840 пункта

              VGD => до края на 2020 софикс 800 пункта

              Andy`Z => до края на 2020 софикс 580 пункта

              inta53 => до 22,03,20г. софикс 760 пункта

              dex => Q1 2020 софикс 640 пункта

              Три без коз => до края на 2020 г. софикс 960 пункта

              Mito Karamitov => до края на 2020 софикс 800 пункта

              Батя => до края на 2020 софикс 810 пункта

              спекуланта=> до края на 2020 софикс 600 пункта

              sinbad => до септември 2020 софикс 620 пункта

              "мистър Penk000" => до края на 2020 софикс 1,000 пункта

              polax => до края на 2020 софикс 700 пункта

              GG-BG => до края на 2020 софикс 620 пункта

              mapadona => до края на 2020 софикс 690 пункта

              wallbanger => Q4 2020 софикс 850 пункта

              TheSkorpion => до края на 2020 г. софикс 860 пункта
              Благодаря!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                Полки, дай да видим, какви са предсказанията в списъка.

                експат => до септември 2020 софикс 715 пункта

                полки => до края на 2020 год. софикс 820 пункта

                Frosty => септември 2020 софикс 470 пункта

                монти => до края на 2020 год. софикс 460 пункта

                Todor Sabev => март-юни 2020 софикс 730 пункта

                киро =>. до края на 2020 софикс 650 пункта

                еди_мърфи => до края на 2020 софикс 780 пункта

                siko13 => до края на 2020 софикс 680 пункта

                unsworth => до края на 2020 софикс 640 пункта

                SoHo => до края на 2020 за софикс 840 пункта

                VGD => до края на 2020 софикс 800 пункта

                Andy`Z => до края на 2020 софикс 580 пункта

                inta53 => до 22,03,20г. софикс 760 пункта

                dex => Q1 2020 софикс 640 пункта

                Три без коз => до края на 2020 г. софикс 960 пункта

                Mito Karamitov => до края на 2020 софикс 800 пункта

                Батя => до края на 2020 софикс 810 пункта

                спекуланта=> до края на 2020 софикс 600 пункта

                sinbad => до септември 2020 софикс 620 пункта

                "мистър Penk000" => до края на 2020 софикс 1,000 пункта

                polax => до края на 2020 софикс 700 пункта

                GG-BG => до края на 2020 софикс 620 пункта

                mapadona => до края на 2020 софикс 690 пункта

                wallbanger => Q4 2020 софикс 850 пункта

                TheSkorpion => до края на 2020 г. софикс 860 пункта
                fuск the bеаr - give me the bееr

                Коментар


                • Ами нямаме много време..Тази година трябва да се случи, защото после ще дойде рецесията..Дано видим едно добро покачване преди кризата..

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Много се надявам след сушата от 2 години да направи поне 20-30 процента..Да много хора го вярваме и искаме дано да е по дългосрочно..Спомнете си за анкетата на ПОЛКИ..
                    Киро, то от толкова време го искаме, че няма как в даден момент да не се случи. Лично аз за пореден път мисля така и пак си мисля, че този път ще е различно. Чисто от статистическа гледна точка с всеки грешен път се доближавам до успеха
                    Keep going ...

                    Коментар


                    • Полки, дай да видим, какви са предсказанията в списъка.

                      Коментар


                      • Много се надявам след сушата от 2 години да направи поне 20-30 процента..Да много хора го вярваме и искаме дано да е по дългосрочно..Спомнете си за анкетата на ПОЛКИ..

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение

                          Не е само Батката, който вярва. Едни от най-уважаваните хора във форума мислят подобно, а и на мен ми се струва, че е назрял момента. Просто техниката май срещна фундамента и може би предстои едно страхотно рали. Да видим де
                          Още утре 2% +. Очаквам година с поне 30-40% доходност и дивидентите отделно 4-5% да ми донесат

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

                            Батка възхищавам ти се на способноста да убеждаваш другите в неща в които ти дори не вярваш .
                            Не е само Батката, който вярва. Едни от най-уважаваните хора във форума мислят подобно, а и на мен ми се струва, че е назрял момента. Просто техниката май срещна фундамента и може би предстои едно страхотно рали. Да видим де
                            Keep going ...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

                              Те песимистите не са заспивали две години! Сега обаче се пробужда зажаднялото за родео стадо бикове... И ще стане страшно ми се струва
                              Батка възхищавам ти се на способноста да убеждаваш другите в неща в които ти дори не вярваш .

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                                Гърмете шампанското.
                                Това днешното беше сиромашка радост за клетата ни борса ! Но както казва Батя, рано е за шампанското !

                                Коментар

                                Working...
                                X