IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    С плахи стъпки и без много фанфари, Сфикс продължава нагоре...
    Успех на малкото останали на БФБ!
    Сега се сещам, че преди време имаше сбирки на инвеститорите ! Сега ни инвеститори са останали, ни сбирки има !

    Коментар


    • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      С плахи стъпки и без много фанфари, Сфикс продължава нагоре...
      Успех на малкото останали на БФБ!
      Една кръчма / яхта / хора сме останали !

      Коментар


      • С плахи стъпки и без много фанфари, Софикс продължава нагоре...
        Успех на малкото останали на БФБ!
        Last edited by tony1975; 15.01.2020, 18:55.

        Коментар


        • На български език се казва … Уважение..... не респект драги

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

            Боже, аз май защитавам 4Д-то, дето все се караме с него - ми аз ходя, ходя много често и до крайни квартали, и извън София, пък и да най-затънтени села, и говоря с хората, щото ме интересува точно това, настроението им. И настроенията лека-полека се променят към позитивно. Смея да твърдя, че миграцията в последните години (имигрантите от нашата страна) е основно от тъмнозелени, насочващи се към социалните системи основно на Германия и Скандинавия. Средностатистическия бг селяк (или живущ в малък град) вече си е сравнително ок и си се кефи на ракията под лозницата почти като по Тошово време. разбира се, има огромна разлика между пловдивските села, помашките, турските, македонските и т.н. - навсякъде е различно, но масата народ от тези малки градчета и села вече не иска да бяга (кой избягал, избягал) - седят си на село и си се кефят. Това не може да се разбере от живущите в Люлин или Надежда, но е така.

            разбирам, че ако няма лоша новина, не твърдим, че България е кочина, не сочим проблемите и т.н., е по-добре да си мълчим, но реалността е такава - селяните (т.е. живущите извън 10-те най-големи града) бавно и полека се съвземат - някои ходят да бачкат и по чужбина, изкарат някое левче и се връщат за купона тук, щото в чужбина купон няма, само бачкане. И това въпреки БХ - както казват повечето изследователи, преминали през България по време на османското робство (или владичество, на който както му отръва) - ех, ако можеше този народ да е свободен, какви ли неща би сътворил. И този народ ги сътворява в първите години след освобождението, та чак удивява света. И БХ ще падне, само въпрос на време е!
            Привет,

            и аз ходя из провинцията често и имам наблюдения.
            Има голяма разлика между днешните хора и тези от преди 20-30 г. Тези от едно време бяха работливи и трудолюбиви, а сегашните са малко селски тарикати. Пият, пушат, все на мегдана, не знаят що е мотика. Много харесвам българската природа и родния край (там където е корена на предците, аз съм си от София, но бабите и дядовците ми не са), но по прованса си е зле. И жени няма. Един браточед само по циганки ходи, поради липсата на нормални млади българки. И се кефи на това.

            Дори добруджанските села, които са богати, са обезлюдени и има малко хора.

            Иначе е супер, че си стабилен мъж и държиш на българското и възпитаваш добре децата си. Респект,

            Коментар


            • Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

              Тая да каже S&P500 къде ще е след 1 година. Или поне кой ще вземе Шампионската Лига тази година. И двете пророчества ме устройват.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от tany tan Разгледай мнение
                Ще се върнат всички, до 2025, после ще бъде късно.
                https://petel.bg/Sofiyskata-Vanga--M...toriya__125335
                Тая да каже S&P500 къде ще е след 1 година. Или поне кой ще вземе Шампионската Лига тази година. И двете пророчества ме устройват.

                Коментар


                • Ще се върнат всички, до 2025, после ще бъде късно.
                  https://petel.bg/Sofiyskata-Vanga--M...toriya__125335

                  Коментар


                  • Всеки отива там където мисли,че живота му ще протече по добре!Не сме в соца,забрани няма.Това което правят българите сега,сърбите го правеха още по времето на Тито,защото имаха възможност,ние не.И както виждаме Сърбия не е изчезнала!Просто сега за 24 часа имаш достъп да почти всяка точка от Земята и Ти решаваш къде,а не някой друг да разполага с живота ти.Такива са времената,и според мен връщане назад няма да има.

                    Коментар


                    • Хора които са избягали предната криза - 2009-10г по мои наблюдения започнаха да се връщат.
                      Там работят черна работа за 1000€ а тука за същото вече вземат почти толкова и са си дома.
                      Ама те и най-прецакани ще останат - ни тука ни там ще вземат пенЦия а само социална помощ от 200-300лв
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        Всеки трети българин има просрочена ипотека или заем


                        http://financebg.com/%d0%b2%d1%81%d0...%d0%b0-%d0%b8/

                        Единсвенната разумна и рационална причина българските емигранти да се приберат в БГ е получаване на пенсия от САЩ , КАНАДА ИЛИ ЕС и това, че тук има по- голяма покупателна стойност....За децата им е абсурдно..

                        И друг път сме коментирали, че някои хора живеят в паралелна реалност, но за съжаление истината е съвсем друга..Оставаме си най- бедната и корумпирана страна в ЕС..Когато това се промени , може и да се връщат, както стана в Полша например..

                        Правилно,Кире.Може да се върнат само хора с пенсии от чужбина.На света обаче има приказни острови където може да си живееш с пенсията по-добре от БГ.Познавам няколко български семейства които се върнаха в България.Изкараха по 3-4 г и се прибраха отново в САЩ.Имаше едни които наскоро се върнаха обратно в Америка след почти 10 г в БГ.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнение

                          Бе като то избега домочадието зад граница, ке видим какви ще ги редиш ....За какво да стоят, за да слугуват на феодали и дерибеи ли
                          Се си мисля тамън ще порасне домочадието и тази ще стане, ама нема да може да бега никъде щото в един момент богатите индустриални държави отново ще затворът границите и ще остане само опцията с дерибеите.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                            Северна България не е чак пък толкова зле, след като преизбират местните велможи от герП за пореден път. Родопите били обезлюдени - кои, тези с турското населениет ли - ми те са обезлюдени още 80-те години, а Странджа-Сакар си е така от поне 50 години, то и около всички граници, изключая около Петрич и Сандански е така и то не от вчера. Да дам причини викаш - вече ми звучиш като мигрант, а знам, че не си, нали? Ми щото си българин бе, мама му стара, те затова, щото баба ти и дядо ти са положили костите си на тази земя, за да я има българщината, а ти (не ти, образно го казвам), посран льоьло, си избягал, щото кенефната хартия в Нидерландия била по-мека, та ти понасяла по-добре на хемороидите, получени от седене по заведенията. Те затова!!! Малко пък патриотизъм трябва, мамка му, ма то и жълтопаветниците са тъкмо толкова вредни за страната, колкото и комунистите във всичките им подвидове!

                            Бахте, пак се връщаме 200 години назад и чакаме някой да ни оправи, че да сме се върнали - ние, като се оправим, емигранти или такива избягали от държавата ни, не ни трябват, ама хич. Ма да не отплесвам - та причини много - аз не съм избягал от любов към страната си и нейното минало. Наречи ме тъп, носталгик, шовинист - все тая! И децата ми ще растат и ще бъдат възпитани в любов към държавата си, казвам го от позицията на човек, на когото и двете му деца няма да имат първи братовчеди в България. Или може би точно заради това...
                            Бе като то избега домочадието зад граница, ке видим какви ще ги редиш ....За какво да стоят, за да слугуват на феодали и дерибеи ли
                            търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                              За твоа си прав, за съжаление. Ще ти кажа и още - никъде извън София няма адекватно здравеопазване, дори в Пловдив, Варна, Бургас или който и да е голям областен град. Е, май само в Пловдив и Плевен донякъде се справят - лични наблюдебия са това, но то си е и до материал - народ, дето вярва на врачки, шамани, ходжи и т.н., няма как да получи особено релевантно здравеопазване, хеле пък за 15 кинта на месец здравна вноска - как искаш ме разбирай
                              Да не са намалили осигуровките на 15 лева без да разбера, аз плащам 45...
                              М.... . ш..... ..й.о!

                              Коментар


                              • Моля придържайте се към темата

                                Коментар

                                Working...
                                X