IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Отговора е много прост- защото искам България да е нормална , а не последна в ЕС,БОРСАТА, ДА Е НОРМАЛНА, КАКВАТО Е БИЛА..Това не значи , че не трябва да се играе на други борси..С такива въпроси комунистите прогониха 2 милиона българи..

    Коментар


    • Киро, всички знаем недостатъците на нашият пазар. Малък, нисколиквиден, дялов пазар, където за по-голям обем се минава през пакети и телефонни сделки. Лисва дълбочина. Мога да продължавам доста. Но въпреки това на него може и да се печели. От години рекламираш България и БФБ като сделка с гарантирана загуба. Всеки път когато посоча печалба примерно тази в Доверие, а тя беше голяма, изпадаш в ярост. Чуждият успех е направо непростим. Това не знам защо. Не знам дали осъзнаваш колко вреди на пазара презентирането му като "Сделка с гарантирана загуба". Всичко, което правя е, че посочвам, че на него може да се печели, може и да се губи. Това зависи от личните умения на участниците, защото поне на теория сме равнопоставени. На моменти забравям, че всеки който печели е герберски трол, но това е друга тема. Другото, което съм забелязал е, че въпреки рекламата ти на пазара като сделка с гарантирана загуба си на него а не там на запад, където го представяш като реки от мед и масло. Както там така и тук може и да се печели може и да се губи. Зависи главно от личните умения защото средата е еднаква за всички участници. Лека и утре да откриеш най-печелившата акция в която да инвестираш пари. Пожелавам ти да си във следващото Доверие и с обем. А то е зад ъгъла, въпрос на умения да бъде открито.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Да за тебе се отнася..ти какво ме питаш и какво ми обесняваш..прочети пак аз какво съм ти отговорил..тук е икономически форум смята се, че пишат хора с подготовка за пазара.. ПИТАШ МЕ НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА СА ТИ ЯСНИ..ПРОБЛЕМА Е УВАЖАЕМИ, ЧЕ ПОСЛЕДНИТЕ 2 ГОДИНИ ПЕЧАЛБИТЕ БЯХА МНОГО МАЛКО И МАЛКИ И Е ГЛУПАВО ДА МЕ ПИТАШ..
        Въпроса беше съвсем ясен. Ако на този пазар не правиш печалби, защо смяташ че на различен би правил повече? Настояваш да ти сменят условията на пазара, но те ще се променят и за останалите играчи. Струва ми се по-логично, да смениш пазара с гръцки или румънски, или пакистански /ако условията там ти изнасят/. Но за едно си прав - признавам, че е глупаво да те питам.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

          На член да, само че рядко жените на куриерите изкарват по толкова. В моят приятелски кръг от 7 души с деца има 5 разведени, 3 от които по финансови причини, а от двата оцелели брака в единия случай парите вкъщи носи жената, а мъжът не работи и гледа децата, в другия човекът изкарва няколко пъти по 1600. Реалността е, че всяко тричленно семейство, в което доходите са под 3000 лв месечно, е на косъм от разпад.
          Знаеш ли, темата за семейството и децата ми е болна и съм я анализирал безкрайно дълго. Дотолкова, че е много повече, отколкото съм анализирал къде да си дам парите например. Може и да греша, но корелацията между парите и семейството е безкрайно преувеличена според мен. Всички знаем, че този спор няма да доведе до нищо градивно и нека го спрем. Наистина ценя личността ти във форума и въпреки безбройните примери, които мога да дам, осъзнавам, че просто няма смисъл.
          Пътека се прави камък по камък!

          Коментар


          • Лалке, те не го мислят, те са длъжни да го твърдят..Така си пазят службата и привилегиите.. Голям смях с тази нормалност..Значи рекордите на борсите в САЩ и ГЕРМАНИЯ не са НОРМАЛНИ, а Черешовата борса е най- нормална, защото 11г. спи..

            Коментар


            • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Киро, всички искаме балон като през 2006-2007 г. но е добре да се научим да печелим и на нормален пазар....
              Не бе, не сме всички. Аз предпочитам индекса да е на 950, а не на 1950, колкото беше при балона от 2007... само че до 950 са още 100% кажи-речи. Ами кога ще станат 100? Америка оттогава направи 400%.
              Явно сме най-избушената борса, А да се хвалим точно с това - абсурдно е
              Last edited by lalka 75; 22.01.2020, 22:00.

              Коментар


              • 4д, ТОВА НЕ Е НОРМАЛЕН ПАЗАР..Нормален е пазара в РУМЪНИЯ И ДАЖЕ В ГЪРЦИЯ.. Ти пак забравяш да сравняваш с конкурентите ни..Хаа не било нормално..Значи пазара в САЩ и ГЕМАНИЯ не са нормални защото растат с години и са на рекордни нива..Я пак помисли..
                Last edited by Kiro; 22.01.2020, 21:52.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                  Проблемът с КТБ продължава да тежи с голяма сила. Няма събираемост на липсващите пари.
                  Това води до голямо недоверие в икономиката като цяло.
                  А стига ?! Пробата за национализация може би е път към стабилността и доверието ? Без да разисквам чии бизнес се национализира, утре може да е твоят, ако това мине

                  Коментар


                  • Киро, всички искаме балон като през 2006-2007 г. но е добре да се научим да печелим и на нормален пазар. Иначе ще трябва да участваш веднъж на 20-30 години. Предполагам осъзнаваш, че онова тогава не беше нормално. Не може всеки глупак да спечели пари само защото е участвал. Трябват и лични умения. На нормална борса може да се спечели, може и да се загуби. Това трябва да се приеме от участниците. Това е здравословното. Очакванията всички да печелият ли всички да губят са нереални.

                    Коментар


                    • Проблемът с КТБ продължава да тежи с голяма сила. Няма събираемост на липсващите пари.
                      Това води до голямо недоверие в икономиката като цяло.

                      Коментар


                      • Да за тебе се отнася..ти какво ме питаш и какво ми обесняваш..прочети пак аз какво съм ти отговорил..тук е икономически форум смята се, че пишат хора с подготовка за пазара.. ПИТАШ МЕ НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА СА ТИ ЯСНИ..ПРОБЛЕМА Е УВАЖАЕМИ, ЧЕ ПОСЛЕДНИТЕ 2 ГОДИНИ ПЕЧАЛБИТЕ БЯХА МНОГО МАЛКО И МАЛКИ И Е ГЛУПАВО ДА МЕ ПИТАШ..
                        Last edited by Kiro; 22.01.2020, 21:45.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Чети ПОВЕЧЕ ПРЕДИ ДА ОПОНИРАШ ГЛУПАВО..ХУБАВО Е И ОПИТ ДА НАТРУПАШ.. Как смяташ когато индексите и 90 процента от акциите скачат всеки ден с 3-5-10 процента дали ще се печели повече..Или си мислиш , че не е било..
                          Не разбрах смисъла на поста ти, нито какво инспирира такава враждебност.
                          /В случай, че се отнася за мен де.../

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                            Ако условията са еднакви за всички, то печалбите зависят от личните умения и качества. Не очаквам моите драстично да се променят, под въздействие на външни фактори. Та ми беше интересно, защо при теб има разлика...
                            Бе там е работата, че в сегашната мутроикономика, условията съвсем не са еднакви ... за всички

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

                              .... в другия човекът изкарва няколко пъти по 1600. Реалността е, че всяко тричленно семейство, в което доходите са под 3000 лв месечно, е на косъм от разпад.
                              Нвколко пъти по 1600... ако не са толкова, пиши го бегал бракът и при тези.
                              Другото за 3-то хиляди,- чак па толко, зависи от хората, според мен, всеки който не е успял да надмогне материалния фактор е ... на ниво примат. Да го вкарваме в статистиката ....няма смисъл

                              Коментар


                              • Чети ПОВЕЧЕ ПРЕДИ ДА ОПОНИРАШ ГЛУПАВО..ХУБАВО Е И ОПИТ ДА НАТРУПАШ.. Как смяташ когато индексите и 90 процента от акциите скачат всеки ден с 3-5-10 процента дали ще се печели повече..Или си мислиш , че не е било..
                                Last edited by Kiro; 22.01.2020, 21:35.

                                Коментар

                                Working...
                                X