Unsworth, от много време около 90% от портфейла ми е в Алтерко, Доверие, БСО и Агрия. Имам и някакви дреболии за цвят, но лично аз вярвам, че печалбите ми идват от сток пикинга. Спомням си как преди две години пишех, че на БФБ може и да се печели, но трябват умения. Всички скочиха срещу мен с доста обидни думи. За мен печалбите идват от избора на актива и изобщо е ме вълува как се търгуват половината боклуци в Софикс индекса. Вълнуват ме тези, които съм избрал.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
След чистата акция на Каро ще има и чист индекс? Ми добреНе е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеКакво ви интересува Софикс? Това нещо никой не го търгува. За последният месец оборота на дългият индек е 54 хиляди лева а на късият хиляда и четтиристотин. Наблегнете на избора на компании. Дето се казва в Германия оборота му е повече.
Батко ни Батя в съседната тема издърпа ушите на колегата с 90% Алтерко, че не е диверсифициран. Хем е прав на книга, хем на практика не е, защото Алтерко се търгува на мултипъли, на които нито другите експортно-ориентирани компании се търгуват, нито другите тек компании. Ако си 90% в Алтерко - следиш си го него и се кефиш. Ако имаш Алтерко и още пет произволни акции, вече си на бенчмарка.
Апропо, в момента в SOFIX местни произвидители с експорт на стоки са три компании - Монбат, Софарма и с известни условности Алтерко. За сметка на това вътре са пет холдинга Хим, Доверие, Холдинг Варна, Еврохолд и Индустриалния. Ми не е без значение как пазарът оценява активите на Химимпорт, примерно. Не би трябвало да е без значение, дори когато се сток-пиква друга акция. Аз го наричам съобразяване с пазара. А пазарът е SOFIX
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vola.X Разгледай мнениеКогато изпадат и други котви от него, ще има смисъл да го гледаме много повече
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
SOFIX е ветропоказател и няма как да не му хвърляме по един погледРеалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеКакво ви интересува Софикс? Това нещо никой не го търгува. За последният месец оборота на дългият индек е 54 хиляди лева а на късият хиляда и четтиристотин. Наблегнете на избора на компании. Дето се казва в Германия оборота му е повече.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Розов, прекалено големи безсмислици започна да дрънкаш и вече никой не иска да ти обръща внимание. Ако искаш да лекуваш самотата, дето те е налегнала у немско, требва да смениш поведението.Аз само ша ви гледам сеира отстрани
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Софиксо е индекса на тоя пазар, да избираш компанийки е добре, ама индекса показва че ръста е муден и че си играеш хазарт.
- 2 Харесвания
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениевиждал ли си скоро структурата на сификс? Движи се от еврохолд, атера, Софарма и алтерко, другите са без значение почтиМненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
А наполовина може ли да се фалира?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеКато технически анализатор бих казал следното: Не са важни имената на елените които теглят шейната, важно е шейната да се движи
- 2 Харесвания
Коментар
-
Като технически анализатор бих казал следното: Не са важни имената на елените които теглят шейната, важно е шейната да се движиLast edited by Агресивен бик; 08.11.2021, 21:05.
- 1 like
Коментар
Коментар