Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНе чак толкова далеч.Доста от сигналите се проявиха. Последния, който се забелязва е "щом А струва Х, значи Б колко ли тряба да струва....". По онова време заради отличните резултати и високите цени на Фазрелес и М+С се надуха още десетина компании. Сега се забелязва същото.Даже се сравняват компании не само от различни сегменти на бизнеса, но и от различни бизнеси.....Така че ...далече, далече колко да е далече....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
А ако си добавил и известен ливъридж в точния момент стават 236% !!!
Не ме пребивайте с камъни моля, че си бях оптимист е вярно, но чак такова чудо и аз не съм очаквал
Съдбата обича смелите
Е нема такъв кеф. И не четеш добре, пропускаш редове - - писах още тохава че ще ги правя 1000%
Щото съм хищна и мнооого смела мечка - стръвница, охохо мед ми капе на душата
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
Остроумно написано, но асоциацията е Меком СилистраМного ме кефи туй дребно човече, как обра цялата нация през пенсионните с ЕКСПАТ фондовете и индекса ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Ми всичко идва от чистата акция - направо омота пазара. Няма как нещо, дето ще направи 15 милиона печалба, да струва почти половин милиард и да се търгува на П/Е 25-30. На техният фон е логично да има лафчета тип - ба гу, това струва колкото два-три Хим-а. Вярно, различни сектори, различна игра, ама все пакОтделно, поизучиха се новите компании и си държат цена след ИПО-тата, крепят, така да се каже. Има и някое левче, което прехвърка от пенсийките и разни фондчета - та да, наподобява, но все още е доста далеч от 2007, просто има няколко много изкривени акции, в които масата е влязла яко и създава излишна еуфория.
Личното ми мнение, което заявих и миналата година, е, че хубавите компании у нас са доста добре оценени, а някои дори сериозно набалончени, при положение че ние сме пазар, на който се очаква да има дисконт, а не д се търгува със стойности на компании от развитите пазари. Тук даже не отчитам чистата акция, щото тя си е в собствен пазарен сегмент
Основният ти въпрос пред теб е;- кога ще чуеш различните от твоето мнения???
След календарна година, ще е доста късно!!!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеПрав е, че ни предстоят интересни времена.В следващите 12 месеца ще се случи всичко...
Имаш опит, как да му помогнем?
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Груйча трудно преглъща 50хилки пропуск при Спидито и взора му- криво огледало ..., мерните му единици счупени и до къде ще издържи до 23-25год. не се знае!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНе чак толкова далеч.Доста от сигналите се проявиха. Последния, който се забелязва е "щом А струва Х, значи Б колко ли тряба да струва....". По онова време заради отличните резултати и високите цени на Фазрелес и М+С се надуха още десетина компании. Сега се забелязва същото.Даже се сравняват компании не само от различни сегменти на бизнеса, но и от различни бизнеси.....Така че ...далече, далече колко да е далече....Отделно, поизучиха се новите компании и си държат цена след ИПО-тата, крепят, така да се каже. Има и някое левче, което прехвърка от пенсийките и разни фондчета - та да, наподобява, но все още е доста далеч от 2007, просто има няколко много изкривени акции, в които масата е влязла яко и създава излишна еуфория.
Личното ми мнение, което заявих и миналата година, е, че хубавите компании у нас са доста добре оценени, а някои дори сериозно набалончени, при положение че ние сме пазар, на който се очаква да има дисконт, а не д се търгува със стойности на компании от развитите пазари. Тук даже не отчитам чистата акция, щото тя си е в собствен пазарен сегментNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеГруйча трудно преглъща 50хилки пропуск при Спидито и взора му- криво огледало ..., мерните му единици счупени и до къде ще издържи до 23-25год. не се знае!
Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНе чак толкова далеч.Доста от сигналите се проявиха. Последния, който се забелязва е "щом А струва Х, значи Б колко ли тряба да струва....". По онова време заради отличните резултати и високите цени на Фазрелес и М+С се надуха още десетина компании. Сега се забелязва същото.Даже се сравняват компании не само от различни сегменти на бизнеса, но и от различни бизнеси.....Така че ...далече, далече колко да е далече....
Груйча трудно преглъща 50хилки пропуск при Спидито и взора му- криво огледало ..., мерните му единици счупени и до къде ще издържи до 23-25год. не се знае!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеОчакват ни интересни времена, особено за тези, които не успея да кешират навреме - еуфорията от 2007 все още е далеч, но виждам как пак се издуват платна, дирижаблите прехвъркат, а масата спекулант си мисли, че растежът, особено при чистата акция и чичанбанк ще е вечен. Шоуто е гарантирано
Life won't wait for you.
Коментар
-
Тази година се случиха много събития, които са обратното на черен лебед за БГ инвеститора. От една страна си имаме чиста акция, която качи 6 пъти при ръст на приходите от 50%, а е в портфейлите на всичкия дребосък. От друга имаме чичковите червенотиквеничкови игрички, които качиха една друга акция, която я има в портфейла на всичкия дребосък, със 100% само на мускули и обещания за светло бъдеще. От трета страна яхтсмените подшушнаха тук-там и за някои други акцийки. От четвърта страна Спиди освободи голям ресурс на отлична печалба и продължи да катери за тези, които продължиха да вярват в компанията. От пета страна старопланинските дирижабли бяха издути и над макса си, а те са в портофейла на всеки дребосък и т.н.
На този фон на перфектната буря в положителен смисъл, всеки е резлизирал над 50% доходност, а масата е направила и над 100% (особено имайки из на пред и зад вид растежа на чистата акция, дето всички я имат). И разните дребни заигравки тип ПИБ, ХИМ, Неохим и т.н, няма как да развалят купона. да видим какво ще стане когато дирижаблите се укротят по Стара планина, а чистата акция даде заден и чичикака се наиграе в Приднестровието. Тогава пък ще имаме перфектната буря в отрицателен аспект, щото всички имат въпросните.
Очакват ни интересни времена, особено за тези, които не успея да кешират навреме - еуфорията от 2007 все още е далеч, но виждам как пак се издуват платна, дирижаблите прехвъркат, а масата спекулант си мисли, че растежът, особено при чистата акция и чичанбанк ще е вечен. Шоуто е гарантираноNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
А ако си добавил и известен ливъридж в точния момент стават 236% !!!
Не ме пребивайте с камъни моля, че си бях оптимист е вярно, но чак такова чудо и аз не съм очаквал
Съдбата обича смелитеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
Коментар