IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
    Нещо бъркаме партийните интереси със здравият разум. Нелегитимни са не нечий партийки и интереси сами по себе си, нелегитимни са тъпотията и посредствеността, защото общество, завладяно от тях има нулеви шансове за оцеляване.
    Тук си описал друга характерна особеност на племето/партията. Симпатизантите вярват, че имат интелектуално и морално превъзходство над другите членове на обществото, което им дава естественото право да управляват държавата.
    Това води и до други последствия. Легитимността на изборите не произтича от спазването на процедурите и упражненото право на глас от страна на имащите право да гласуват, а от изборният резултат. Симпатизантите вярват, че имат право да упражнят сила/протести с, които да отменят всеки избор, който не е спечелен от тях.

    ​​​​​

    Коментар


    • Нещо бъркаме партийните интереси със здравият разум. Нелегитимни са не нечий партийки и интереси сами по себе си, нелегитимни са тъпотията и посредствеността, защото общество, завладяно от тях има нулеви шансове за оцеляване.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Искам да ви благодаря за обратната връзка, която получих от Вас. Беше ми изключително полезна и можах да си направя изводи за психологията на групата към която принадлежите. За пореден път ми вкарвате в устата думи, които никога не съм изричал и откровенни обиди към мой адрес, поради което ще си позволя да цитирам какво съм написал и после да разясня какво ме е провокирало и какви изводи могат да се направят от отговорите ви.

        Провокира ме следната поредица от постове.

        Аз съм силно несъгласен с мнение, което вярва, че при несъответствие между партията, лидера и конституцията губи онституцията. Но мнението сочи ясно, че конститцията не трябва да важи в частен случай, когато става въпроса за канадски гражданин, тоест партията е над държавата.
        После се включва Батя с мнението

        Тук се стига до следващият етап. В сллучай, че партията овладее институцията, то тя ще получи легитимност.
        Поста ми беше провокиран с идеята да се смекчат крайните позиции и да се осъзнае, че конституционни съд си има своята легитимност и тя стои над партията, лидера и всичко останало и той е погрешим и бърка като всички нас. Но изненадващо за мен последва буря.
        Критики, които не говорят нищо по поста ми или мантри за Боко, Шиши и така нататък, което изобщо не съм говорил и коментирал.
        Оказа се, че без да искам съм засегнал свещенните принципи върху които е изградена групата. Всичко свещенно е табу, то не се дискутира и не може да бъде подлагане на критика и обсъждане. Всеки опит за коментар би следвало да бъде смазан със сила в което първи се включва Киро.
        Та какво принципи съм оспорил.
        Партията стои над държавните институции и нито една от тях, в случая конституционен съд няма юрисдикция над нея.
        Институциите нямат самостоятелна легитимност. Те получават легитимност чрез партията, когато ги овладее. Твърдението на Батя. Това дава и друго обяснение защо единствената институция в държавата призната за легитимна е ВКС. Отговора е защото е овладян от племето/партията. Легитимността на партията се е прехвърлила върху институцията. Казуса с прокуратурата е сходен. В момента тя е нелегитимна в очите на партията, но когато Лозан Панов стане главен прокурор, тя автоматично ще стане легитимна защото партият овладявайки я ще влее своята легитимност на прокуратурата.
        Вожда и учителят е непогрешим. Той не може да сбърка. Това, което по-горе написах, че нормалното поведение след като една невинна, неволна грешка е станала ясна е да си подаде оставката като министър, защото е потенциално несъвместим и може да доведе до правен хаос, след което да си продължи политическата дейност. Идеята да каже едно човешко, извинявайте, сбъркал съм не е умишлено, се прие от четящите форума като най-грозно оскърбление, защото нарушава култа към личността.
        Другите племена/партии са нелегитимни. Първостепенният враг срещу който трябва да се работи за изчегъртване са ГЕРБ и ДПС, но сами по себе си нито една друга партия не е легитимна. Много ми е интересно как се изчегъртват малко над 1/3 от населението на България. На Хитлер му е било лесно защото, цигани, евреи, поляци, инвалидни и душевно болни са били под десет процента от населението.
        Всяко мнение, което не отговаря на това на групата трябва да бъде оплюто, потушено със сила и тотално размазано. Свободата на словото е нещо недопустимо в главата на тези които най-грубо ме оплюха за неща, които никога не съм казвал. Някъде да съм говорил за Боко, Шиши, ДПС. Да съм ги възхвалявал или критикувал? Не е имало нищо, но последва много грозна очерняща кампания.
        Та момчета върнахте ме в детството ми от преди повече от тридесет години. Не бяха хубави времена и се надявам да не се върнат пак.
        Но съм ви много благодарен защото успях благодарение на вас да осъзная някои грешки във възгледите си. Винаги съм вярвал, че ДБ отказват да си сътрудничат с други партии и структури поради възгледа на конкурентност, а ДПС си сътрудничат поради възглед на сътрудничество. Било е пълна глупост. ДБ не си сътрудничат с никой, освен когато имат общ враг и трябва да разрушат нещо, защото другите племена/партии и държавни органи неконтролирани от тях не са легитимни в техните очи. ДПС се опитват да овладеят институциите защото за разлика от ДБ осъзнават, че паритията им няма самостоятелн универсална легитимност и овладявайки някоя институция биха могли да ползват нейната легитимност. Освен това ДПС биха си сътрудничали със всеки, защото всяко мение и всяка партия е легитимна до момента когато не отхвърли правото им на съществуване. Те вярват, че имат право да използват всички средства срещу всеки, който отрече правото им на съществуване. Така погледнато ситуацията много прилича на конфликта в близкият изток. Хамас и Хизбула отричат правото на съществуване на Израел основавайки са на универсални ценности извлечени от корана. Според тях Израел е нелигитимен и ще се борят с него до като не изчезне. Израел вярва, че има право да използва неограничена сила срещу тях, но би си сътрудничил със всички арабски държави стига да ги признаят. Конфликта продължава седемдесет години и няма перспектива да приключи. Никой не е успял да изчегърта другия.
        Лично аз много се надявах двамата от Харвард да успеят да преборят тази токсична култура. Надявах се да имат силата да водят групата а не да я следват. Това би било огромен шанс за държавата.
        Осъзнавам, че поста ми ще предизвика взрив, не толкова голям като да се заковат тезиси на вратата на една църква, но предвид това, което изговорихте срещу мен трябваше да го напиша. Не го възприемайте като обида, пропаганда, принадлежност към група а като чиста логика, която анализира ситуацията. Няма морални квалификаци за това, кое е добро или лошо. Просто описание на света такъв какъвто според мен е.
        Мисля тези дни да намеря някой форум на ДПС и ГЕРБ и да видя как симпатизантите им биха реагирали на идеята, че някоя държавна институция може да издаде акт срещу интересите на партията и дали Борисов и Карадайъ е възможно да допуснат грешка. Ако имате идея за такъв форум ще съм ви благодарен за помощтта.

        Коментар


        • Искам да ви благодаря за обратната връзка, която получих от Вас. Беше ми изключително полезна и можах да си направя изводи за психологията на групата към която принадлежите. За пореден път ми вкарвате в устата думи, които никога не съм изричал и откровенни обиди към мой адрес, поради което ще си позволя да цитирам какво съм написал и после да разясня какво ме е провокирало и какви изводи могат да се направят от отговорите ви.
          Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Решение гласувано с 11 към 0 гласа не може да бъде корупционно а отразява принципна позиция. Това са съдии назначавани от различни квоти, по различно време, постигнали единодушие по въпроса. Предните постове показват само нагласите на пишещите и нищо повече. Нека не осъждаме конституционните съдии, че си вършат работата и да не осъждаме прекалено строго Кирил Петков за грешката му. Единственото, което се очакваше от него беше да каже, че се оттегля от поста си до изясняване на случая, за да се избегне потенциален правен хаос. Да каже, че се извинява в случай, че е допуснал грешка и тя не е била умишлена. Хората щяха да го разберат и да оценят едно достойно поведение. Така щеше да има моралното право да продължи да раздава присъди кой е почтен и кой не.
          Върховният съд е институция, която не може да бъде очерняна защото сме емоционално ангажирани и не ни харесва конкретно решение. Следващият път решението ще ни хареса, защото е в полза на наша група, но ще сме разбили авторитета му и то ще стане все по-трудно приложимо. Така се убива държавността. Но както писах по горе да не съдим строго нито КС, че си върши работата, нито Кирил Петков за грешката. Едно чисто човешко, съжалявам, сбърках щеше да свърши работа. Отчайващо ни трябва снижаване на напрежението и търсене на разумни позиции.
          Айде лека и не обръщайте темата в политическа пропаганда.
          Провокира ме следната поредица от постове.
          Първоначално изпратено от Up sofix up2000 Разгледай мнение

          Що за глупава Конституция имаме???

          Все едно и бил граднанин на Северна Корея, което е според НАТО враг номер едно.
          Ама нерде Канада нерде на бай Ганя Конституцията и конституционните съдии! ДО един смяна и борсата ще полети....
          Аз съм силно несъгласен с мнение, което вярва, че при несъответствие между партията, лидера и конституцията губи онституцията. Но мнението сочи ясно, че конститцията не трябва да важи в частен случай, когато става въпроса за канадски гражданин, тоест партията е над държавата.
          После се включва Батя с мнението
          Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

          Според мен проблема не е в Конституцията, а в конс. съдии, които я тълкуват в угода на шефа /Боко/.
          Мислех че там са професионалисти от най-чиста проба, но уви корупцията ги е прояла и тях
          Тук се стига до следващият етап. В сллучай, че партията овладее институцията, то тя ще получи легитимност.
          Поста ми беше провокиран с идеята да се смекчат крайните позиции и да се осъзнае, че конституционни съд си има своята легитимност и тя стои над партията, лидера и всичко останало и той е погрешим и бърка като всички нас. Но изненадващо за мен последва буря.
          Критики, които не говорят нищо по поста ми или мантри за Боко, Шиши и така нататък, което изобщо не съм говорил и коментирал.
          Оказа се, че без да искам съм засегнал свещенните принципи върху които е изградена групата. Всичко свещенно е табу, то не се дискутира и не може да бъде подлагане на критика и обсъждане. Всеки опит за коментар би следвало да бъде смазан със сила в което първи се включва Киро.
          Та какво принципи съм оспорил.
          Партията стои над държавните институции и нито една от тях, в случая конституционен съд няма юрисдикция над нея.
          Институциите нямат самостоятелна легитимност. Те получават легитимност чрез партията, когато ги овладее. Твърдението на Батя. Това дава и друго обяснение защо единствената институция в държавата призната за легитимна е ВКС. Отговора е защото е овладян от племето/партията. Легитимността на партията се е прехвърлила върху институцията. Казуса с прокуратурата е сходен. В момента тя е нелегитимна в очите на партията, но когато Лозан Панов стане главен прокурор, тя автоматично ще стане легитимна защото партият овладявайки я ще влее своята легитимност на прокуратурата.
          Вожда и учителят е непогрешим. Той не може да сбърка. Това, което по-горе написах, че нормалното поведение след като една невинна, неволна грешка е станала ясна е да си подаде оставката като министър, защото е потенциално несъвместим и може да доведе до правен хаос, след което да си продължи политическата дейност. Идеята да каже едно човешко, извинявайте, сбъркал съм не е умишлено, се прие от четящите форума като най-грозно оскърбление, защото нарушава култа към личността.
          Другите племена/партии са нелегитимни. Първостепенният враг срещу който трябва да се работи за изчегъртване са ГЕРБ и ДПС, но сами по себе си нито една друга партия не е легитимна. Много ми е интересно как се изчегъртват малко над 1/3 от населението на България. На Хитлер му е било лесно защото, цигани, евреи, поляци, инвалидни и душевно болни са били под десет процента от населението.
          Всяко мнение, което не отговаря на това на групата трябва да бъде оплюто, потушено със сила и тотално размазано. Свободата на словото е нещо недопустимо в главата на тези които най-грубо ме оплюха за неща, които никога не съм казвал. Някъде да съм говорил за Боко, Шиши, ДПС. Да съм ги възхвалявал или критикувал? Не е имало нищо, но последва много грозна очерняща кампания.
          Та момчета върнахте ме в детството ми от преди повече от тридесет години. Не бяха хубави времена и се надявам да не се върнат пак.
          Но съм ви много благодарен защото успях благодарение на вас да осъзная някои грешки във възгледите си. Винаги съм вярвал, че ДБ отказват да си сътрудничат с други партии и структури поради възгледа на конкурентност, а ДПС си сътрудничат поради възглед на сътрудничество. Било е пълна глупост. ДБ не си сътрудничат с никой, освен когато имат общ враг и трябва да разрушат нещо, защото другите племена/партии и държавни органи неконтролирани от тях не са легитимни в техните очи. ДПС се опитват да овладеят институциите защото за разлика от ДБ осъзнават, че паритията им няма самостоятелн универсална легитимност и овладявайки някоя институция биха могли да ползват нейната легитимност. Освен това ДПС биха си сътрудничали със всеки, защото всяко мение и всяка партия е легитимна до момента когато не отхвърли правото им на съществуване. Те вярват, че имат право да използват всички средства срещу всеки, който отрече правото им на съществуване. Така погледнато ситуацията много прилича на конфликта в близкият изток. Хамас и Хизбула отричат правото на съществуване на Израел основавайки са на универсални ценности извлечени от корана. Според тях Израел е нелигитимен и ще се борят с него до като не изчезне. Израел вярва, че има право да използва неограничена сила срещу тях, но би си сътрудничил със всички арабски държави стига да ги признаят. Конфликта продължава седемдесет години и няма перспектива да приключи. Никой не е успял да изчегърта другия.
          Лично аз много се надявах двамата от Харвард да успеят да преборят тази токсична култура. Надявах се да имат силата да водят групата а не да я следват. Това би било огромен шанс за държавата.
          Осъзнавам, че поста ми ще предизвика взрив, не толкова голям като да се заковат тезиси на вратата на една църква, но предвид това, което изговорихте срещу мен трябваше да го напиша. Не го възприемайте като обида, пропаганда, принадлежност към група а като чиста логика, която анализира ситуацията. Няма морални квалификаци за това, кое е добро или лошо. Просто описание на света такъв какъвто според мен е.
          Мисля тези дни да намеря някой форум на ДПС и ГЕРБ и да видя как симпатизантите им биха реагирали на идеята, че някоя държавна институция може да издаде акт срещу интересите на партията и дали Борисов и Карадайъ е възможно да допуснат грешка. Ако имате идея за такъв форум ще съм ви благодарен за помощтта.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

            Провокирана от разговор с приятели, предлагам да си поговорим с цифри, за Външният дълг на България след 2007 г. до днес.
            Борисов 1:
            "20.02.2013 – 800 000 000 падеж 22.08.2013 платен с милиарда ( 700 000 000 емитирани в онзи момент), които емитира правителството на Орешарски, тъй като парите за зърнопроизводителите бяха възстановени от ЕК, но в бюджета, а ФР беше изпразнен до дъното в края на февруари 2013, преди Борисов драматично да подаде оставка, оставяйки хазната реално и фактически празна, без нито един предпазен буфер за покриване на непредвидени разходи!
            08.02.2012 – 250 000 000 Падеж 08.02.2014
            30.01.2013 - 40 000 000 Падеж 30.01.2016
            22.12.2010 – 175 000 000 Падеж 22.06.2014
            22.12.2010 – 405 000 000 Падеж : 22.06.2014
            30.03.2011 – 135 000 000 Падеж : 30.03.2016
            30.03.2011 – 385 000 000 Падеж : 30.03.2016
            17.02.2010 – 170 000 000 Падеж : 17.02.2017
            17.02.2010 – 580 000 000 Падеж : 17.02.2017
            02.07.2012 – 950 000 000 euro – 1 858 038 500 лв Падеж : 09.07.2017
            Дянков : 4 798 038 500 лв.
            Общо първи мандат на ГЕРБ струва на електората : 10 991 938 500 лв.

            Борисов 2: Новоемитиран външен дълг:
            Декември 2014г. - 2 933 745 000 лв./ 1.5 млрд. евро
            Март 2015г. - 6 063 073 000 лв./ 3.1 млрд. евро
            Февруари 2016 г. - 4 302 826 000/ 2.2. млрд. евро.
            Общо втори мандат на ГЕРБ и Горанов струва : 13 299 644 000 лв. / 6.8 млрд. евро

            Борисов 3:
            15.09.2020 г - Два транша по 1.25 млрд. евро-10 годишни и 30 годишни облигации.
            Общо трети мандат на ГЕРБ и Ананиев струва :
            4 889 575 000 лева/

            Общо трите мандата на ГЕРБ до момента струват на електората, плащащ данъци/ основно извън електората на ГЕРБ, тъй като 80% от него са държавни служители, 10% безработни, 3% в чужбина и малко изкукали пенсионери за пълнеж/:

            29 181 157 500 лв.
            ТРИДЕСЕТ МИЛИАРДА ЛЕВА!!!!
            Това са 2/3-ти от Външния дълг на България за целият тъй наречен "преход".
            За 10 пълни години мафиотско управление - Дълг НЕ НАТРУПАН за 20г преди това!!!!
            Външен дълг! Вътрешният е апокалиптичен.
            И това на фона на 50 млрд. безвъзмездни субсидии, безпрецедентно за България само и единствено в управления на ГЕРБ, след 2007 г.
            При тази публична информация и проста аритметика, да се "хвалиш" , че по време на 13г-то си управление БВП се е повишил с 60%, при 300 % увеличение на Дълговото бреме, и 90 % намаление на ПЧИ говори само едно : тотална, нагла арогантна безпардонност, и зверски ГРАБЕЖ! Зверски!!
            Точка!
            Click image for larger version

Name:	20431596_249283292251941_2704610069666090405_n.jpg
Views:	12
Size:	25.6 КБ
ID:	3822246

            Коментар


            • Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
              Като човек живял няколко години в чужбина и пращал пари тук, мога да кажа че истината е ... сложна .
              От една страна наистина има хора, които живеят хъшовски живот и основната им радост е като се върнат лятото за 1 месец да се "похвалят" колко са добре. Тази хора, и това го твърдя уверено, не живеят по-добре там. За положените усилия в чужбина ,биха имали по-добър живот тук. От друга, има хора, които няма как да получат пълна реализация тук. По ред причини. Тези са супер малък процент. И като цяло, става дума основно за пари. За тях не е ясно дали не биха имали по-висок социален статус у нас.
              Доста хора са някъде по средата и всеки си има своя история. Тези, според мен, са и най - активните и най-видимите за нас. Основно, защото така и не могат (или не искат) да се откъснат от живота тук. Не са лоши хора, но е малко странно да живееш в Италия (примерно) и да следиш българското футболно първенство. Затова си мисля че ако тяхното влияние намалее, това е по-скоро добра новина.
              +1, сестра ми е във Франция, на позиция, която е мечта за 99,99999% от българите, като лично е донесла милионни инвестиции, но това не ми пречи да я наричам емигрант и да я упреквам затова, че е напуснала България. Е, взема около 20 пъти повече, отколкото вземаше тук, а позицията ѝ е такава, че страна като България е едно голямо нищо за нея, но все пак. На жената брат ѝ е в Ню Йорк - позиция почти на нивото на Невдянков. И кво, емигрант и толкова - той пък гаранция няма да се завърне никога. Децата му дори не знаят български, нищо че е женен за българка и звъни на сестра си всяка неделя, за да се чуят. Премахване на двойното гражданство и това - който иска да е българин, нека е българин, независимо че по род е турчин, арменец, евреин или там какъвто иска, който не иска, нека е американец, маляка, турчин или какъвто иска, нищо че по етнос е българин.

              И гласуване само у нас, който иска да гласува, да си дойде тук и да гласува!
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

                Много ме кефи как всички разбират от политика в бг и всички се нахъсват...за футбол мацки имоти и биткойните е същотото и като отидеш на последните две събрания на алтерко и ти става ясно че преставителната извадка от хора ни топката виждали, ни жена са помирисвали скоро... поздравления че колегата. Пак разбуди кошера!
                Така, видяхте ли ги сега кои са яхтсмените и многониковите? Е, вярно, не са всички, щото имало каранатина в две отделения в Карлуково. После що не вървяла БФБ - ми как да върви, като всички с телефонните централи са на хранилка и на герП? Само Батя се дърпа засега, ма нали трябва да има и някой, дето да е уж опозиция, та затова не се изказал в защита на сътелефонните си. Ми това е положението - другият път поне малко се замислете, когато почант да ви заглавичкват с нищо незначещи постове, дето са "позитивни и креативни". И кой всъщност е хейтърът?
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

                  Те лафовете, гафовете и простотиите му са много и почти всекидневни !

                  Ето още един велик негов лаф: "ВИЕ СТЕ ПРОСТИ И АЗ СЪМ ПРОСТ, ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ"

                  И това го казва премиера на държавата ! Има ли нужда повече да се коментира това какъв човек ни е управлявал !
                  Има има нужда
                  да спомним филосфските размисли, че не са ни нужни висшисти а овчари !!!
                  ЕБАХТИ ОВЧАРЛЪКА - ДЪРЖАВАТА НА ОВЧАРЛЪКА !!!!
                  ПОТРЕС

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнение

                    ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++
                    е имаше и такъв безпардонен лаф от тиквата
                    "И магаре да бях сложил за президент и него щяха да изберат"
                    Живеем в държавата на тиквения абсурд!!! Драйффа ни се вече от демагогия
                    Те лафовете, гафовете и простотиите му са много и почти всекидневни !

                    Ето още един велик негов лаф: "ВИЕ СТЕ ПРОСТИ И АЗ СЪМ ПРОСТ, ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ"

                    И това го казва премиера на държавата ! Има ли нужда повече да се коментира това какъв човек ни е управлявал !

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

                      Провокирана от разговор с приятели, предлагам да си поговорим с цифри, за Външният дълг на България след 2007 г. до днес.
                      Борисов 1:
                      "20.02.2013 – 800 000 000 падеж 22.08.2013 платен с милиарда ( 700 000 000 емитирани в онзи момент), които емитира правителството на Орешарски, тъй като парите за зърнопроизводителите бяха възстановени от ЕК, но в бюджета, а ФР беше изпразнен до дъното в края на февруари 2013, преди Борисов драматично да подаде оставка, оставяйки хазната реално и фактически празна, без нито един предпазен буфер за покриване на непредвидени разходи!
                      08.02.2012 – 250 000 000 Падеж 08.02.2014
                      30.01.2013 - 40 000 000 Падеж 30.01.2016
                      22.12.2010 – 175 000 000 Падеж 22.06.2014
                      22.12.2010 – 405 000 000 Падеж : 22.06.2014
                      30.03.2011 – 135 000 000 Падеж : 30.03.2016
                      30.03.2011 – 385 000 000 Падеж : 30.03.2016
                      17.02.2010 – 170 000 000 Падеж : 17.02.2017
                      17.02.2010 – 580 000 000 Падеж : 17.02.2017
                      02.07.2012 – 950 000 000 euro – 1 858 038 500 лв Падеж : 09.07.2017
                      Дянков : 4 798 038 500 лв.
                      Общо първи мандат на ГЕРБ струва на електората : 10 991 938 500 лв.

                      Борисов 2: Новоемитиран външен дълг:
                      Декември 2014г. - 2 933 745 000 лв./ 1.5 млрд. евро
                      Март 2015г. - 6 063 073 000 лв./ 3.1 млрд. евро
                      Февруари 2016 г. - 4 302 826 000/ 2.2. млрд. евро.
                      Общо втори мандат на ГЕРБ и Горанов струва : 13 299 644 000 лв. / 6.8 млрд. евро

                      Борисов 3:
                      15.09.2020 г - Два транша по 1.25 млрд. евро-10 годишни и 30 годишни облигации.
                      Общо трети мандат на ГЕРБ и Ананиев струва :
                      4 889 575 000 лева/

                      Общо трите мандата на ГЕРБ до момента струват на електората, плащащ данъци/ основно извън електората на ГЕРБ, тъй като 80% от него са държавни служители, 10% безработни, 3% в чужбина и малко изкукали пенсионери за пълнеж/:

                      29 181 157 500 лв.
                      ТРИДЕСЕТ МИЛИАРДА ЛЕВА!!!!
                      Това са 2/3-ти от Външния дълг на България за целият тъй наречен "преход".
                      За 10 пълни години мафиотско управление - Дълг НЕ НАТРУПАН за 20г преди това!!!!
                      Външен дълг! Вътрешният е апокалиптичен.
                      И това на фона на 50 млрд. безвъзмездни субсидии, безпрецедентно за България само и единствено в управления на ГЕРБ, след 2007 г.
                      При тази публична информация и проста аритметика, да се "хвалиш" , че по време на 13г-то си управление БВП се е повишил с 60%, при 300 % увеличение на Дълговото бреме, и 90 % намаление на ПЧИ говори само едно : тотална, нагла арогантна безпардонност, и зверски ГРАБЕЖ! Зверски!!
                      Точка!
                      "Когато фактите и цифрите говорят тогава и боговете мълчат"!!!!!

                      Това е грозната истина!!!!


                      Коментар


                      • Крадеца вика дръжте канадеца

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

                          Колегата 4д сериозно се е объркал, държавност отдавна нямаме ! Къде е разделението на властите и независимостта на институциите искам на този въпрос да ми отговори ? Има държавност и независимост само на хартия ! Имаме една фасадна демокрация ! Не можеш да си говориш с конституционен съдия на "братиньо" и не може главен прокурор да си пише с ПР на Тиквата ! Не може главен прокурор да ходи по тайни срещи и да заплашва бизнесмени ! Къде го има това в Европа, към която уж принадлежим ! 4д, ти видя ли най пресния пример да ти дам министър председателя на Австрия защо подаде оставка ? Ако приложим същия аршин, преди колко години Тиквата трябваше да е подал оставка, че вече да е и в затвора а ? Престъпленията и прегрешенията му са безбройни нали ! Обаче едно гражданство на един министър стана най големия проблем в държавата ! Един бивш министър преди години беше казал ебахти и държавата щом аз съм и министър ! Ето такива тъпани и тикви ни управляват вече толкова години ! Не можеш да мачкаш хора и бизнес, не сме нито Русия, нито Беларус, нито Северна Корея !
                          ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++ ++
                          е имаше и такъв безпардонен лаф от тиквата
                          "И магаре да бях сложил за президент и него щяха да изберат"
                          Живеем в държавата на тиквения абсурд!!! Драйффа ни се вече от демагогия
                          Last edited by Dio; 31.10.2021, 16:59.

                          Коментар


                          • Според експерта на този етап не е необходима АЕЦ "Белене" и не би била рентабилна. Вижте целия разговор




                            bnr.bg
                            Мартин Владимиров: Все още не сме изпитали цялата болка от енергийната криза

                            Коментар


                            • СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

                              Провокирана от разговор с приятели, предлагам да си поговорим с цифри, за Външният дълг на България след 2007 г. до днес.
                              Борисов 1:
                              "20.02.2013 – 800 000 000 падеж 22.08.2013 платен с милиарда ( 700 000 000 емитирани в онзи момент), които емитира правителството на Орешарски, тъй като парите за зърнопроизводителите бяха възстановени от ЕК, но в бюджета, а ФР беше изпразнен до дъното в края на февруари 2013, преди Борисов драматично да подаде оставка, оставяйки хазната реално и фактически празна, без нито един предпазен буфер за покриване на непредвидени разходи!
                              08.02.2012 – 250 000 000 Падеж 08.02.2014
                              30.01.2013 - 40 000 000 Падеж 30.01.2016
                              22.12.2010 – 175 000 000 Падеж 22.06.2014
                              22.12.2010 – 405 000 000 Падеж : 22.06.2014
                              30.03.2011 – 135 000 000 Падеж : 30.03.2016
                              30.03.2011 – 385 000 000 Падеж : 30.03.2016
                              17.02.2010 – 170 000 000 Падеж : 17.02.2017
                              17.02.2010 – 580 000 000 Падеж : 17.02.2017
                              02.07.2012 – 950 000 000 euro – 1 858 038 500 лв Падеж : 09.07.2017
                              Дянков : 4 798 038 500 лв.
                              Общо първи мандат на ГЕРБ струва на електората : 10 991 938 500 лв.

                              Борисов 2: Новоемитиран външен дълг:
                              Декември 2014г. - 2 933 745 000 лв./ 1.5 млрд. евро
                              Март 2015г. - 6 063 073 000 лв./ 3.1 млрд. евро
                              Февруари 2016 г. - 4 302 826 000/ 2.2. млрд. евро.
                              Общо втори мандат на ГЕРБ и Горанов струва : 13 299 644 000 лв. / 6.8 млрд. евро

                              Борисов 3:
                              15.09.2020 г - Два транша по 1.25 млрд. евро-10 годишни и 30 годишни облигации.
                              Общо трети мандат на ГЕРБ и Ананиев струва :
                              4 889 575 000 лева/

                              Общо трите мандата на ГЕРБ до момента струват на електората, плащащ данъци/ основно извън електората на ГЕРБ, тъй като 80% от него са държавни служители, 10% безработни, 3% в чужбина и малко изкукали пенсионери за пълнеж/:

                              29 181 157 500 лв.
                              ТРИДЕСЕТ МИЛИАРДА ЛЕВА!!!!
                              Това са 2/3-ти от Външния дълг на България за целият тъй наречен "преход".
                              За 10 пълни години мафиотско управление - Дълг НЕ НАТРУПАН за 20г преди това!!!!
                              Външен дълг! Вътрешният е апокалиптичен.
                              И това на фона на 50 млрд. безвъзмездни субсидии, безпрецедентно за България само и единствено в управления на ГЕРБ, след 2007 г.
                              При тази публична информация и проста аритметика, да се "хвалиш" , че по време на 13г-то си управление БВП се е повишил с 60%, при 300 % увеличение на Дълговото бреме, и 90 % намаление на ПЧИ говори само едно : тотална, нагла арогантна безпардонност, и зверски ГРАБЕЖ! Зверски!!
                              Точка!

                              Коментар


                              • https://promeni.bg/?gclid=Cj0KCQjw_f...kaAmHcEALw_wcB

                                Това е пътят, по който и БФБ ще се изстреля като ракета

                                Коментар

                                Working...
                                X