IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
    Интата е национално богатство, той създава половината ликвидност на борсата, като изключим ИП-тата,
    да не говорим, че слага в джоба си половината ИП-та
    Абе не е само той

Началото на 2023г - 649 415

Началото на 2024г - 763 177

Началото на 2025г. - 910 094

и към края на май - 1 072 173

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
      Интата е национално богатство, той създава половината ликвидност на борсата, като изключим ИП-тата,

Палавник голям сиии!!!

Коментар

• Интата е национално богатство, той създава половината ликвидност на борсата, като изключим ИП-тата,

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Похвали се бре - дърт инвеститор, при това почнал на стари години, си е Бяла лястовица и е за пример - това го казвам без грам ирония, само с респект. Понякога си много дразнещ и адепт, ма то и аз съм дразнещ, така че пак с добро чувство го казвам. Ма ти си знаеш - аз с удоволствие бих прочел или видял нешо от теб, с все анонимността, ако
          искаш такава

Проблема ти явно е, че много си чел, а това иска и напира да излезе и от теб наученото!
          Но бедата ти е , че нямаш място и желание да чуеш различното и невидимото за теб!
          Опитах на времето помниш ли?- още стоят на личните ;-
          SOFIX ->447 <<<< >>>>> SOFIX ->514
          BGTR30->499 <<<< >>>>> BGTR30->560
          225 135 <КАПИТАЛ КАПИТАЛ> 229 309
          30,12,2020г. <<<< >>>>> 16,04,2021г.
          455500 <ликвидна стойност> 613 700
          102,61% 167,50%

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Писал съм по доста поводи в различни теми и винаги съм казвал, че съм лаик и не се вземам на сериозно. Та за това и отказвам да съм нагледен и излушан пример,- който е забелязъл нещо правилно в мен си го отразил- присвоил или просто забелязъл.
            Не съм пасивен и по много хайпове и хейтове, дори по някога се чудя сам на себи си защо го правя, като знам резултата, но пък понякога и ги спирам, и това се забелязва, може би от примерите , които си позволявам да поствам.
            Тк че Благодаря за поканата!
            Похвали се бре - дърт инвеститор, при това почнал на стари години, си е Бяла лястовица и е за пример - това го казвам без грам ирония, само с респект. Понякога си много дразнещ и адепт, ма то и аз съм дразнещ, така че пак с добро чувство го казвам. Ма ти си знаеш - аз с удоволствие бих прочел или видял нешо от теб, с все анонимността, ако
            искаш такава
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Приемаш ли покана за кафе-интервю? От твоята история много може да се научи. Видяхме се издалеко на агрията

Писал съм по доста поводи в различни теми и винаги съм казвал, че съм лаик и не се вземам на сериозно. Та за това и отказвам да съм нагледен и излушан пример,- който е забелязъл нещо правилно в мен си го отразил- присвоил или просто забелязъл.
              Не съм пасивен и по много хайпове и хейтове, дори по някога се чудя сам на себи си защо го правя, като знам резултата, но пък понякога и ги спирам, и това се забелязва, може би от примерите , които си позволявам да поствам.
              Тк че Благодаря за поканата!

пп. много по умни и образовани хора са написали всякакви преживяни и математически издържани варианти!
              За мен пътя на всеки участник на пазара е строго индивидуален и минава през неговите сетива, познания опит и практика. Склонност да рискува и устоява или променя сам себе си, и ако не успява да ги завърши на добрия бряг, по добре да спре и положи усилия да ги открие причините за резултатите си , през правилните въпроси за целта!
              Без тези стъпки няма как да разбере, що е то Аз и ставам ли за Управител на активите си!
              Last edited by inta53; 02.07.2025, 13:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                Днес имаме голям купувач на пазара.. изглежда по Софикс позициите..
                Внимавайте как си давате акциите.. да няма после мрънкане и скимтене че едни знаели, други не знаели.. кафенца, коленца, яхти..
                Истината е далеч по проста - Кьорав карти не играе!
                То хубаво ама трябва първо с юрист да се съветваме !

п.п. От вчера съм наел една кантора да ме съветва !

Коментар

• Днес имаме голям купувач на пазара.. изглежда по Софикс позициите..
                  Внимавайте как си давате акциите.. да няма после мрънкане и скимтене че едни знаели, други не знаели.. кафенца, коленца, яхти..
                  Истината е далеч по проста - Кьорав карти не играе!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Живия пример е тук,- наскоро бях го описал в обясненията с пандата, в една друга тема и го накарах да изтрием оплескването и!
                    Приемаш ли покана за кафе-интервю? От твоята история много може да се научи. Видяхме се издалеко на агрията

Коментар

• Изключително интересна за мен дискусия се е заформила тук, поздравления на всичките участници в нея. Мога да изпиша доста по темата, но нито съм убеден, че съм прав, нито че някой го интересува. Най-краткото е, че според мен във всичките формули за капиталова печалба, дивиденти, срив на пазарите, инфлация, спорове относно колко пари му трябват на човек да живее се пропуска /СПОРЕД МЕН/ най-важното. А то е, че ние не сме вечни. Мисля, че това е фундамента на всички изчисления - колко още живот ни остава и колко смятаме, че е редно да оставим на наследниците. Всички искаме да живеем вечно, но фактита са, че мъжете живемм под 72 г. Да, всички си мислим, че ще сме над това, но едва ли. В тази връзка колко години ни остават и колко пари ни трябват за тях, дори при доходност 0%?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        @RInvestor съгласен съм. Заложих мин 2к и макс 4к за целите на примера и 6 000 годишно за извънредни - почивки, заболявания, ремонти по колата и т.н. Целта ми бе да обхвана колкото се може рискове и да установя каква сума трябва да има човек, за да се пенсионира днес на БФБ
                        @ Zdravko74. - поздравления! Ето имаме и други участници доказващи, че БФБ може да осигури финансова независимост!

Живия пример е тук,- наскоро бях го описал в обясненията с пандата, в една друга тема и го накарах да изтрием оплескването и!

Коментар

@RInvestor съгласен съм. Заложих мин 2к и макс 4к за целите на примера и 6 000 годишно за извънредни - почивки, заболявания, ремонти по колата и т.н. Целта ми бе да обхвана колкото се може рискове и да установя каква сума трябва да има човек, за да се пенсионира днес на БФБ
                          @ Zdravko74. - поздравления! Ето имаме и други участници доказващи, че БФБ може да осигури финансова независимост!
                          Благодаря Тонка ! Освен финансова независимост и свобода във всеки един смисъл на думата !

Коментар

• @RInvestor съгласен съм. Заложих мин 2к и макс 4к за целите на примера и 6 000 годишно за извънредни - почивки, заболявания, ремонти по колата и т.н. Целта ми бе да обхвана колкото се може рискове и да установя каква сума трябва да има човек, за да се пенсионира днес на БФБ

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Тони, 4000 за сам човек е малко като изхвърляне, да не говорим 6000 за почивки. Колегата казва че се издържа от борсата, а не тъне в лукс. Приемаме че това е базова финансова независимост - не ходи на работа, но всеки ден следи-прави сделки, което пак е бачкане. Предполага се че докато стигнеш поне първите 500К евро стискаш зъби.

Лично за мен бих бил спокоен да не ходя на работа ,ако имам капитал осигуряващ ми базова независимост /което е лично за всеки число/ при средна годишна доходност 10% и ако имам 2г резерв, от който да черпя без да пипам основния капитал при песимистичен сценарий на борсите.
                              Точно така е ! Стискаш зъби, без разточителства и много постоянство ! Нищо не продаваш или ако продадеш купуваш друго и постоянно добавяне и реинвестиране на дивидентите ! Аз от две три години също изцяло се издържам от борсите !

Коментар

Привет!
                                Г-н Недев каза в интервюто, че не е семеен. Идеята ми бе да установя базата осигурила му финансова независимост. За дълъг период от време задължително искам АИ да включва и инфлация
                                Тони, 4000 за сам човек е малко като изхвърляне, да не говорим 6000 за почивки. Колегата казва че се издържа от борсата, а не тъне в лукс. Приемаме че това е базова финансова независимост - не ходи на работа, но всеки ден следи-прави сделки, което пак е бачкане. Предполага се че докато стигнеш поне първите 500К евро стискаш зъби.

Лично за мен бих бил спокоен да не ходя на работа ,ако имам капитал осигуряващ ми базова независимост /което е лично за всеки число/ при средна годишна доходност 10% и ако имам 2г резерв, от който да черпя без да пипам основния капитал при песимистичен сценарий на борсите.

Коментар

Working...
                                X