If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако някой бунак си мисли че е добра идея да продава на дневен RSI 9.47,после да няма "Ама аз това...Няма ликвидност и тря да купя +10% откъдето продадох ,а и таксите " https://invst.ly/q2xo6
Дано да си прав. Въпреки, че съм 100% на кеш искрено се надявам да не влизаме в подобна криза като предната. Не искам да ми се сбъдват най-лошите прогнози. А относно стискането, дано да е добра тази стратегия, защото и аз така си виках 2008/2009, че ще стискам и ще премине. Добре, че хвърлих кърпата на Софикс 1300-1400, че ако бях стискал до края.........
Е ти си в идеалната за момента позиция щом си само в кеш. Имаш възможност за покупки на ниски нива. Аз съм почти само в акции с известни кешови резерви, част от които вече са ми в платформата и от вчера купувам.
Или пък кой би отишъл на дискотека, ако трябва да си на метър разстояние клиент от клиент, ако искаш да заговориш някоя как става - пишете си по вайбър?
Днес се заговорих със собственика на един хотел, в който гостувах. Хотела не е много голям, ситуиран в областен град. Има отказани резервации за март и април в размер на 60 ХИЛЯДИ ЛЕВА. Започнали да отказват резервации вече и за май и юни. Та това е само пример как ще ни се отрази вируса на икономиката. Един колега по-долу ме попита на колко Софикс бих започнал покупки на БФБ. За мен е твърде рано. Очаквам поне 20% спад от тези нива до края на годината.
Консумацията рязко ще спадне, особено на ненужни и лукс услуги и вещи. Да кажем, кой би си купил нова кола или изтеглил ипотека в момента?
Джонка сигурно си прав ! Но знаеш ли до къде ще паднат за да купиш на дъното ? Аз не знам ! За хората с кеш има и се задават златни възможности за покупки ! А за имащите акции по добре да ги държат отколкото да продават на огромна загуба !
Дано да си прав. Въпреки, че съм 100% на кеш искрено се надявам да не влизаме в подобна криза като предната. Не искам да ми се сбъдват най-лошите прогнози. А относно стискането, дано да е добра тази стратегия, защото и аз така си виках 2008/2009, че ще стискам и ще премине. Добре, че хвърлих кърпата на Софикс 1300-1400, че ако бях стискал до края.........
Да, ще отмине. Но ще мине време и ще падат пазарите още.
Джонка сигурно си прав ! Но знаеш ли до къде ще паднат за да купиш на дъното ? Аз не знам ! За хората с кеш има и се задават златни възможности за покупки ! А за имащите акции по добре да ги държат отколкото да продават на огромна загуба !
Бъфет: Коронавирусът не е причина да се продават акции.
Уорън Бъфет, председател и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway (BRK-A, BRK-B), заяви, че борсовият маршрут, на който сме свидетели днес, е „добър за тях“.
„С течение на времето сме нетен купувач на акции“, каза той пред CNBC. „Повечето хора са спестители, те трябва да искат пазарът да се понижи. Те трябва да искат да купуват на по-ниска цена.“ iStock
Уорън Бъфет, председател и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway (BRK-A, BRK-B), заяви, че борсовият маршрут, на който сме свидетели днес, е „добър за тях“.
„С течение на времето сме нетен купувач на акции“, каза той пред CNBC. „Повечето хора са спестители, те трябва да искат пазарът да се понижи. Те трябва да искат да купуват на по-ниска цена.“ iStock
Ето и това пак от изказването на Бъфет:
"Той обаче отново подчерта, че инвеститорите трябва да бъдат по-фокусирани върху дългосрочната, а не краткосрочната картина."
Нали сте наясно, че всяка криза има начало и край. С коронавируса няма да свърши света. Да, ще се погърчат хората и фирмите два три месеца, но след това всичко ще се стабилизира. Живота продължава !
Коментар