Първоначално изпратено от forman777
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеВсички ЦБ печатат, като обезумели.САЩ и Азия пак докосват небето, а имаме и един гарантирано губещ клас активи - облигациите. И при тези условия ПФ продължават да се разделят с БФБ (3-4% от портфейлите им), която може да им донесе значим(на фона на останалите им инвестиции) ръст. Това или е някакво безумие или тези хора виждат нещо, което ние пропускаме!?!?
Ако ПФ продават на 20% загуба тук, но постигат 25% доходност където искат, значи партидата ми е 0:0, всеки процент нагоре си го делим. Шансът да направиш над 25% там където печатат пари е доста по-голям, ще се съгласиш.
Просто БФБ е в много лузърска позиция. Няма ги въздухът и водата на свежите пролетни банкноти, по-състоятелните българи не се занимават нито да емитират, нито да инвестират (има буквално едно-две изключения), няма и кой знае какъв ритейл, който да може да бъзика пазара... Та така. Оставаме с надеждата, че "може" някога някъде да запишем доходност, но се опасявам, че фондовете са калкулирали по-добре от нас вероятността това "може" да се случи на практика.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Няма противоречие за ИПО-тата, ако не са подкрепени заради надути цени. Противоречието е, когато са подкрепени при надутите цениПоне за мен е така
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнениеПо отношение на ПФ и тенденцията да намаляват експозицията си към БФБ, ми пичове, тук берат същите ядове, които и ние. Като се има предвид как се отстрелва едър бизнес от прокуратурата и какво е качеството на мениджмънт на едрия БГ бизнес като цяло, кажете ми как може да ги обвиняваме?
По отношение на ИПО-тата пък има противоречение, защото ако не записват, тогава ще се мрънка защо не подкрепят развитието на капиталовия пазар. Ама оценките на компаниите били завишени ... ми направете бизнес и го качете на БФБ за повече околкото струва.Поне за мен е така
- 1 like
Коментар
� -
По отношение на ПФ и тенденцията да намаляват експозицията си към БФБ, ми пичове, тук берат същите ядове, които и ние. Като се има предвид как се отстрелва едър бизнес от прокуратурата и какво е качеството на мениджмънт на едрия БГ бизнес като цяло, кажете ми как може да ги обвиняваме?
По отношение на ИПО-тата пък има противоречение, защото ако не записват, тогава ще се мрънка защо не подкрепят развитието на капиталовия пазар. Ама оценките на компаниите били завишени ... ми направете бизнес и го качете на БФБ за повече околкото струва.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Всички ЦБ печатат, като обезумели.САЩ и Азия пак докосват небето, а имаме и един гарантирано губещ клас активи - облигациите. И при тези условия ПФ продължават да се разделят с БФБ (3-4% от портфейлите им), която може да им донесе значим(на фона на останалите им инвестиции) ръст. Това или е някакво безумие или тези хора виждат нещо, което ние пропускаме!?!?Last edited by tony1975; 16.06.2020, 06:53.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Генетичния материал братле.. Нивото на предприемчивост и инициативност в този народ е много ниско, много са оскъдни тези гени.. Добрите новини и данни не се търгуват с поглед в бъдещето, а само в миналото.. разбирай когато влака вече е тръгнал и е извървял поне половината път, тогава и куцо и сакато се сеща за инвестиции в акции на БФБ и се юрва като невидяло.. Естествено по този начин всеки път купува близо до новите върхове и после другите са му виновни, че пак се е прецакал!
А най-лошото е че дори набедени за професионални инвеститори, каквито трябва да са ПФ, правят същото, но в много по-гоелеми мащаби. Купува се яко на напудрени ИПО-та близо до върха на пазара, и след години се продават купените акции на в пъти по-ниски цени. Не случайно и доходността им е плачевна и сами ще си изядат хляба.. ще се докажат като един безполезен и излишен паразит, който трябва да отпадне от системата!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Генетичния материал братле.. Нивото на предприемчивост и инициативност в този народ е много ниско, много са оскъдни тези гени.. Добрите новини и данни не се търгуват с поглед в бъдещето, а само в миналото.. разбирай когато влака вече е тръгнал и е извървял поне половината път, тогава и куцо и сакато се сеща за инвестиции в акции на БФБ и се юрва като невидяло.. Естествено по този начин всеки път купува близо до новите върхове и после другите са му виновни, че пак се е прецакал!
А най-лошото е че дори набедени за професионални инвеститори, каквито трябва да са ПФ, правят същото, но в много по-гоелеми мащаби. Купува се яко на напудрени ИПО-та близо до върха на пазара, и след години се продават купените акции на в пъти по-ниски цени. Не случайно и доходността им е плачевна и сами ще си изядат хляба.. ще се докажат като един безполезен и излишен паразит, който трябва да отпадне от системата!
Имаш много добри попадения напоследък, поне от моя гледна точка.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениекак не се напродавахте бе е*аси!!! ;(
- 11 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениекак не се напродавахте бе е*аси!!! ;(
Не би трябло да има човек очаквания въобще с сегашната обстановка позната.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение"България ще бъде голям нетен бенефициент. С каквото и да се сравнява, обсъжданата сума ще има огромно въздействие върху капацитета за публични разходи в страната.
В периода до 2024 г. този финансов поток ще представлява –разбира се, ако бъде получен и разходван – между 4 и 5% от БВП всяка година, допълнителни 11-13% от бюджетните разходи в сегашната траектория на бюджетиране и данъчна тежест, което на практика би позволило удвояване на публичните инвестиции. Не трябва да забравяме и че този ресурс допълва очакваното финансиране по новата многогодишна рамка на бюджета на ЕС, а в следващите две години предстоят и разплащанията по договорени проекти в настоящия програмен период."
https://www.investor.bg/ikonomika-i-...-ot-es-306216/
Коментар
�
Коментар