IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Проф. Искра Белева, БАН: Очаква ни дълбока криза с продължителна рецесия (ВИДЕО)

http://epicenter.bg/article/Prof--Is...O--/219787/4/0
    Начев, проблеми ще има въпреки обещанията за Ерм 3..

Коментар

• Не съм много сигурен, но май нямаше тема, която да е озаглавена "Състояние и преспективи пред икономиката на България" или нещо сходно, та сме принудени да ползваме - оптимизъм, песимизъм и паника, които се все теми с връзка с горното.

Имаше едно изследване на БАН - макроикономически анализ, оценка и прогнози за Бг. икономиката във връзка с епидемията Ковид.
      Хората там са са с доста различни поглед и нагласи (сравнено с тук), отделни великани на мисълта и борсовото дело им се присмиват и ги презират, но всъщност те си бяха свършили доста съвестно работата и нови международни изследвания по-скоро потвърждават този извод.

Не вярвам, че някой ще вземе да го чете, още повече е на два месеца, ама за всеки случай:

Линк

Излезе вчера една професорка в интервю пред бгнес и дава актуална оценка на положението. Не я познавам. Новости няма.
      ТУК
      Посланията са негативни до балансирани, но в никакъв случай пораженчески, тонът е делови.

Добър повод да напомня за приноса на БОгданов от ИПИ - много ценен материал. Има го и на много други места.
      Който го е пропуснал, непременно да изчете.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        Трябва да си направим една анкета - Некадърни инвеститори или просто корумпирани, са родните ПФ?
        А може и най-предпочитания отговор да е - и двете!
        Хахах

Според мен при продажбите са първия вариант, а при покупките/ записванията - втория.
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Трябва да си направим една анкета - Некадърни инвеститори или просто корумпирани, са родните ПФ?
          А може и най-предпочитания отговор да е - и двете!

Коментар

• "България ще бъде голям нетен бенефициент. С каквото и да се сравнява, обсъжданата сума ще има огромно въздействие върху капацитета за публични разходи в страната.

В периода до 2024 г. този финансов поток ще представлява –разбира се, ако бъде получен и разходван – между 4 и 5% от БВП всяка година, допълнителни 11-13% от бюджетните разходи в сегашната траектория на бюджетиране и данъчна тежест, което на практика би позволило удвояване на публичните инвестиции. Не трябва да забравяме и че този ресурс допълва очакваното финансиране по новата многогодишна рамка на бюджета на ЕС, а в следващите две години предстоят и разплащанията по договорени проекти в настоящия програмен период."

https://www.investor.bg/ikonomika-i-...-ot-es-306216/

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
              Стабиуен е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                Жека, нещата дотам са докарани, че никой на нищо не вярва. Не съм изключение и аз, а липсата на коментар издава и теб, че не знаеш какво е това.
                Изслушах го това без особен ентусиазъм и директно си признавам, че през цялото време ми се въртеше въпросът: Вярно ли е, фейк ли е??

Обстановката и съпроводът са докарани. Гласът звучи леко провлачено - оставаш с впечатление, че субектът е току-що вдигнат от дълбок сън, а може.би е просто много преуморен или пък е .... доста пиян.
                БХ може да е всякакъв, но не може да му се отрече, че е невероятно работоспособен, а и не съм чувал да залита по чашката и да има някакви изпълнения по тази линия.
                Скоро ще разберем.

След приключване на файла забелязах, че ме е обхванало някакво внезапно и странно безразличие. В момента, в който го констатирах, викам си: Защо, бе?! Това би трябвало да е нещо обществено важно.
                И след малко вдянах!
                Този материал (ако допуснем, че е автентичен) не добавя абсолютно нищо ново към образа на този човек. Поне за важните неща.

Големият проблем е, че както е тръгнало, той или някакъв друг (дълбого свързан или в аватарни отношения с него) отново ще бъде призван да решава и привежда в живота съдбовни и стратегически неща, които са на прага на страната (естествено Европа и света). И не очаквам нищо добро.

Вчера едно умно момче излезе с една много програмна статия по темата. : Шанс или проклятие: има ли визия за „новите пари“ от ЕС?

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
                  Днеска беше неочаквано добър ден за мойот портфейл. Наздраве!!!
                  Кешът е император! Наздраве!
                  Горко им на набълбуканите!

Коментар

• Днеска беше неочаквано добър ден за мойот портфейл. Наздраве!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Избирателното "прочистване" и рязграбване на бизнеси няма нищо общо със зони, чакални и тн. Седенето в чакалнята може да продължи повечко от две год.
                      Не е избирателно, всичко което нямаше как да продължи. Лотарията примерно беше станала като епидемия. Сега се преместила в кварталните казина. Това трябваше да спре примерно. В Еврозоната не може да влезем, ако 40% от населението е зависимо от търкане на талончета всеки ден - кой ще работи за да изкарва Евра? Това е горивата е същото. Как може да сме номер едно по брой бензионостанции на глава на населенитео в Света, и с най-скъпите горива и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        Именно.. и тъй като при мен две от тези са Номер 1 и 3 в портфейла, положението ми днес е съвсем различно
                        Дай Боже, още такива дни, че иначе не е готино
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Ръста на индекса днес е основно заради М+С Хидравлик, ФиБанк и Доверие.
                          Именно.. и тъй като при мен две от тези са Номер 1 и 3 в портфейла, положението ми днес е съвсем различно

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                            Разберете, че влизане в Чакалнята и приемане на Еврото след 2 г. променя всичко в държавата. Затова са прочистванията сред олигархията, затова, дори в уж инвестиционен форум 95% са хейтъри на Еврозоната, искат си старото, искат си лайняното БФБ, харесва им. Виждаме ги всеки ден!
                            Избирателното "прочистване" и рязграбване на бизнеси няма нищо общо със зони, чакални и тн. Седенето в чакалнята може да продължи повечко от две год.

Коментар

• за да говорят лайковците

Коментар

• Разберете, че влизане в Чакалнята и приемане на Еврото след 2 г. променя всичко в държавата. Затова са прочистванията сред олигархията, затова, дори в уж инвестиционен форум 95% са хейтъри на Еврозоната, искат си старото, искат си лайняното БФБ, харесва им. Виждаме ги всеки ден!

Коментар

Working...
                                X