Ааа аз такива глупости не правя
20 години съм на пазара, но никога не съм сключвал репа
не искам да търгувам със заемен капитал

БЮЛЕТИН НА ИНВЕСТИТОРА |
Акценти: Какво казват портфолио мениджърите: „Месец ноември ще продължи да бъде доминиран от темата за изборите в САЩ. Големият въпрос по-скоро остава дали демократите ще успеят да получат мнозинство и в Сената, и в Конгреса. Т. нар. blue sweep или тотална доминация на Демократичната партия, ще значи рязък завой в политиките на САЩ по редица въпроси като миграция, климатични промени, външна политика и данъци“ - това обяснява Ивайло Пенев, CFA, MBA, ръководител „Управление на активи“ и член на СД на ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, в месечния Бюлетин на инвеститора на управляващото дружество. „Други неща няма да се променят и това са нулевите лихви и покупките на облигации. Единствените по-сериозни рискове пред ръстовете на рисковите активи остават оспорване на вота за президент в САЩ и неочаквано силна вълна на новозаразени с коронавирус, която да доведе до продължителни масови затваряния на бизнеси и оттам нов скок на безработицата и фалитите“ - казва експертът. Портфолио мениджърът отчита предприетите действия за увеличаване на потенциала за растеж при фондовете, като отбелязва, че са направени покупки в изгодни моменти на растящи и перспективни компании, а са продадени българските държавни ценни книжа от новите емисии глобални облигации, предвид рисковете пред родните публични финанси. Вижте подробно в Бюлетина на инвеститора
Бюлетин на инвеститора с данни за месец октомври (pdf) Друго полезно от ЕЛАНА: |
Коментар