If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не е виновен Борисов, нито Пеевски, нито Христо Реформата. Виновни са чуждите брокери, че направиха лесно излизането на големите пазари. По този начин отпадна единствената причина човек да слага пари на БФБ. Да не говорим, че на мен ми е по-скъпо да търгувам на БФБ, отколкото на борсите в САЩ. Отделно няма данък капиталова за европейските борси.... Дерегулациите са винаги в ущърб на развиващите се, догонващите страни. БФБ е като бакалия, до която е построен "Лидъл". Направили сме определен "цивилизационен избор" и трябва да разберем, че не може меда без жилото.
Иначе аз имам няколко хиляди, така за адет. Колкото да подкрепя родното. Според мен обаче, по горепосочените причини, БФБ няма никакво бъдеще. Единствено някаква законодателна принуда може да промени нещата.
---
А, пък специално при мен и този форум изигра роля да отеба БФБ. Колкото пъти някакъв въпрос пусках - попържване или в най-добрия случай игнор. Оня ден питам тук за идеи - кур.
В другите секции на форума, когато пък аз опитвам да упътя някой по-нов, разни смехурковци ми казват, че съм бил брокерски трол, който юрка горките хора да търгуват. Някой пусне тема в какво да инвестира - половината отговори са "откажи се". Колко лошо било фризьорки да инвестират и т.н. Е, как да стане.
А и така изобщо не разбрах защо фризьорките да не инвестират.
На бфб не гоним фризьорките. Не са поискали - не са дошли. Ние сме най-толерантната борса
Не е виновен Борисов, нито Пеевски, нито Христо Реформата. Виновни са чуждите брокери, че направиха лесно излизането на големите пазари. По този начин отпадна единствената причина човек да слага пари на БФБ. Да не говорим, че на мен ми е по-скъпо да търгувам на БФБ, отколкото на борсите в САЩ. Отделно няма данък капиталова за европейските борси.... Дерегулациите са винаги в ущърб на развиващите се, догонващите страни. БФБ е като бакалия, до която е построен "Лидъл". Направили сме определен "цивилизационен избор" и трябва да разберем, че не може меда без жилото.
Иначе аз имам няколко хиляди, така за адет. Колкото да подкрепя родното. Според мен обаче, по горепосочените причини, БФБ няма никакво бъдеще. Единствено някаква законодателна принуда може да промени нещата.
---
А, пък специално при мен и този форум изигра роля да отеба БФБ. Колкото пъти някакъв въпрос пусках - попържване или в най-добрия случай игнор. Оня ден питам тук за идеи - кур.
В другите секции на форума, когато пък аз опитвам да упътя някой по-нов, разни смехурковци ми казват, че съм бил брокерски трол, който юрка горките хора да търгуват. Някой пусне тема в какво да инвестира - половината отговори са "откажи се". Колко лошо било фризьорки да инвестират и т.н. Е, как да стане.
А и така изобщо не разбрах защо фризьорките да не инвестират.
При постоянно падащ пазар от 6 месеца, как изглеждат технически процедурите?
Имайки добър страничен буфер, нямаш технически проблеми. При нужда рефинансираш, увеличавайки обезпечението и чакаш на пазара да му загрее реотана.. Не ни е за сефте все пак
Ааа аз такива глупости не правя 20 години съм на пазара, но никога не съм сключвал репа не искам да търгувам със заемен капитал
Аз съм от 19 г., от 16 използвам заемен капитал. Въпрос на личен избор и поносимост към риск. Разбира се още имам да уча как да управлявам този инструмент най-разумно. Но докато успявам да вадя дълосрочно доходност над размера на лихвите - ливъриджа е част от играта ми
И с репа не се занимавам от 2007 насам, но ми с налага да ползвам потребителски кредити. От време на време се получават свободни пари и ги премествам на борсата. От година и нещо вече тотално разграничавам нещата. Нито лев заемен капитал на борсата. Пък каквото сабя покаже. Съдбата обича смелите, на които пожелавам късмет...... Но аз вече съм на възраст, която "птичето в ръката е по-важно от орела в небето".
Е даааа, но сърце мъжко , юнашко не трае да гледа
как чуждий капитал буря захваща,
а ний сал юмрук стискаме и гащи пълниме
цом корона чуеме, не дай Боже стигне ни!
Не пей ми се, не смей ми се
ала кураж йощ имам с белийот перчем
и залог турям да срещна
де уплашен, де нуждаещ се от подкрепа в зор,
ала не стихва този напън приличащ на позор!
Що ли не видел съм,-може би и туй?
Надъм се да спадне тай пандемИя,
да се свие сбръчка кЪт начесъна чик..,
та ела тогис ни виж!... дали белеем ил стареем!!!
Брутният външен дълг в края на август 2020 г. е 36 020.8 млн. евро (63.5% от БВП2), което е с 842.6 млн. евро (2.4%) повече в сравнение с края на 2019 г. (35 178.2 млн. евро, 57.4% от БВП). Дългът нараства с 1188 млн. евро (3.4%) спрямо август 2019 г. (34 832.9 млн. евро, 56.9% от БВП). В края на август 2020 г. дългосрочните задължения са 27 749 млн. евро (77% от брутния дълг, 48.9% от БВП), като нарастват с 1221.4 млн. евро (4.6%) спрямо края на 2019 г. (26 527.7 млн. евро, 75.4% от дълга, 43.3% от БВП). Дългосрочният дълг се повишава с 1393.6 млн. евро (5.3%) спрямо август 2019 г. (26 355.5 млн. евро, 43% от БВП). Краткосрочните задължения възлизат на 8271.8 млн. евро (23% от брутния дълг, 14.6% от БВП) и намаляват с 378.7 млн. евро (4.4%) спрямо края на 2019 г. (8650.5 млн. евро, 24.6% от дълга, 14.1% от БВП).
Това са фактите - повишени харчове, но не и за грижа за хората или онези по 50 лева месечно за пенсионерите и увеличаването на заплатите с до 30% на преките ти избиратели от държавната администрация, които ГЕРБ назначавате по партийно-роднински способ са такава "грижа" ?!..БМБ каза , че ни обича..
И с репа не се занимавам от 2007 насам, но ми с налага да ползвам потребителски кредити. От време на време се получават свободни пари и ги премествам на борсата. От година и нещо вече тотално разграничавам нещата. Нито лев заемен капитал на борсата. Пък каквото сабя покаже. Съдбата обича смелите, на които пожелавам късмет...... Но аз вече съм на възраст, която "птичето в ръката е по-важно от орела в небето".
Ситуацията може да се оприличи със следния документиран случай. В Африка преди години бракониери избили поголовно полулацията от възрастни слонове. Останали слонове тийнейджъри, които отраснали без надзор и комуникация с възрастни слонове. Минавайки пубертета започнали да проявяват различни поведенчески аномалии - нападали и тормозели и често убивали носорози. Искали и да се съвокупляват с тях....Трябвало да вкарат в популацията възрастни слонове, за да могат да възпитат подрастващите на нормално слонско поведение. Та така....откак по време на 11 те години през които Баце е начело на държавата популацията от възрастни инвеститори на местния пазар беше унищожена на няколко рунда и не може да се възстанови без външна намеса. Нужно е вкарване отвън в популацията на нови "възрастни слонове", "Подрастващите" инвеститори отдавна са "кривнали" и даже в дни като този не знаят какво да правят на БФБ а и вече ги вълнуват само външните пазари.
Гледам да не се бъркам на "новите слончета" от известно време, но тази аналогия ме накара да се включа
Много добро Браво!!!
Коментар