IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кубрат, за ПФ е трудно на БФБ, но във форума реват хора с доста по-малки портфейли. След като тази година могат да се направят както казваш 60 хиляди какво и ще е в добра година? Тази беше трудна но въпреки всичко може да се печели и в тези условия. Изискват се умения, не е лесно но е възможно. В хубава година всеки може. Но не мога да отрека, че песимизма ти ме радва.

Коментар

• Да, големи пари се правят- с две уж растящи компании, едната тази година е +50%, другата е -15%, и понеже е безумие да вкараш повече от 100-200 хил. лв. във всяка от тях при тази ликвидност може да си изкарал 50-60 хил./това само в случай, че не си се подлъгал да вкараш пари и в някоя от останалите 20-30 компании/. Страхота възможност за всички договорни и пенсионни фондове, които сигурно имат близо милиард в акции на БФБ

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Sofix, аз също бъркам, но през последните години като се махне една издънка където влязох в Сирма на 0,89 и излязох на 0,62 средни цени други не съм правил. Една издънка с фонд имоти през 2013 г. Другите неща не са толкова важни защото са дребни пропуснати ползи. Определено през 2008-2011 направих доста тъпотии, които ми тежаха много време, но с години съм мислил къде сбърках и как да не го допускам никога повече. Вината беше в мен. Бях млад и без опит, но понеже вярвах, че причината не е в кризата, конспирацията или нещо друго а в мен, можах да науча много. Тези които търсят причината извън тях не научават нищо и повтарят грешките. Та за да стане издънка е необходимо да се случат едновременно две неща. Да се случи нещо кофти в околният свят и да реагираме неподходящо спрямо събитието. Тъй като нямам контрол върху събитията се съсредоточвам върху реакцията си. По продуктивно е. Другата версия е, че понеже съм интроверт се насочвам към реакцията си. Айде лека. Но определено пазара ни в момента не е толкова зле колкото го представят във форума. Пари могат да се правят и е видно по някои позиции.
        И аз съм на мнение че пари на нашата борса могат да се печелят. Харесва ми мнението ти и ти слагам +
        Успех в търговията!

Коментар

Sofix, аз също бъркам, но през последните години като се махне една издънка където влязох в Сирма на 0,89 и излязох на 0,62 средни цени други не съм правил. Една издънка с фонд имоти през 2013 г. Другите неща не са толкова важни защото са дребни пропуснати ползи. Определено през 2008-2011 направих доста тъпотии, които ми тежаха много време, но с години съм мислил къде сбърках и как да не го допускам никога повече. Вината беше в мен. Бях млад и без опит, но понеже вярвах, че причината не е в кризата, конспирацията или нещо друго а в мен, можах да науча много. Тези които търсят причината извън тях не научават нищо и повтарят грешките. Та за да стане издънка е необходимо да се случат едновременно две неща. Да се случи нещо кофти в околният свят и да реагираме неподходящо спрямо събитието. Тъй като нямам контрол върху събитията се съсредоточвам върху реакцията си. По продуктивно е. Другата версия е, че понеже съм интроверт се насочвам към реакцията си. Айде лека. Но определено пазара ни в момента не е толкова зле колкото го представят във форума. Пари могат да се правят и е видно по някои позиции.
          хубав коментар, мерси, ама пари да се правят само по някои позиции само, а от останалите да се теглят пари заради тези няколко позиции не е приемливо. 2-3 позиции за цялата БФБ !!

Коментар

• Sofix, аз също бъркам, но през последните години като се махне една издънка където влязох в Сирма на 0,89 и излязох на 0,62 средни цени други не съм правил. Една издънка с фонд имоти през 2013 г. Другите неща не са толкова важни защото са дребни пропуснати ползи. Определено през 2008-2011 направих доста тъпотии, които ми тежаха много време, но с години съм мислил къде сбърках и как да не го допускам никога повече. Вината беше в мен. Бях млад и без опит, но понеже вярвах, че причината не е в кризата, конспирацията или нещо друго а в мен, можах да науча много. Тези които търсят причината извън тях не научават нищо и повтарят грешките. Та за да стане издънка е необходимо да се случат едновременно две неща. Да се случи нещо кофти в околният свят и да реагираме неподходящо спрямо събитието. Тъй като нямам контрол върху събитията се съсредоточвам върху реакцията си. По продуктивно е. Другата версия е, че понеже съм интроверт се насочвам към реакцията си. Айде лека. Но определено пазара ни в момента не е толкова зле колкото го представят във форума. Пари могат да се правят и е видно по някои позиции.

Коментар

Абсурд е да кеширам толкова рано. Даже допълних съвсем малко по пътя нагоре. Втора позиция след Алтерко, но можеше да е малко по-тежка. Няма как да има пълно щастие. Каквото и да се случи на пазара ще намерим начин да се възползваме от него. Обичам си пазарчето ни. Лесно е. Много е лесно.
              И аз обичам пазарчето ни. Обичам и форума да чета. Много мнения съм прочел и много съм запомнил. Интересно е, че от теб до сега не съм прочел коментар, в който да кажеш че си се набабанил в някой избушеняк. Извинявам се предварително, ако имаш такъв пост, но аз съм го пропуснал.
              Last edited by Агресивен бик; 26.11.2020, 21:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

какво е станало ?? Да не си кеширал в неДоверие? или само екселски се радваш ?
                Абсурд е да кеширам толкова рано. Даже допълних съвсем малко по пътя нагоре. Втора позиция след Алтерко, но можеше да е малко по-тежка. Няма как да има пълно щастие. Каквото и да се случи на пазара ще намерим начин да се възползваме от него. Обичам си пазарчето ни. Лесно е. Много е лесно.

Коментар

Обичам си я тази борса. Особено в ден като днешния
                  какво е станало ?? Да не си кеширал в неДоверие? или само екселски се радваш ?

Коментар

• Обичам си я тази борса. Особено в ден като днешния

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

знам знам ....... с 2-3 стинки много проценти свалят средната ....... наясно съм...

онзи файтонджия от чикаго колко пъти го прави този номер последните 10 години, че вече се отказа изобщо да се занива с неща от които не разбира...
                      Е не всички сме големи разбирачи, а средната се сваля с по-големи обеми.

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение

Аз там където чакам имам достатъчно, не се тревожи, сега се опитвам да сваля средната цена.
                        знам знам ....... с 2-3 стинки много проценти свалят средната ....... наясно съм...

онзи файтонджия от чикаго колко пъти го прави този номер последните 10 години, че вече се отказа изобщо да се занива с неща от които не разбира...
                        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• чайниците пак ще избият рибата и по дефиниция бг-инвеститорите пак последни ще се усетят...

Mаdе in Сhinа! Китaй пуcкa нa пaзaрa уcпeшнa вaкcинa cрeщу СОVID-19 Никoй oт вaкcинирaнитe cтрoитeлни рaбoтници, диплoмaти и cтудeнти, зaминaли в чужбинa, нe e зaрaзeн c кoрoнaвируc

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

винаги ми е доставяло адско удоволствие да гледам, как някои с месеци чакат цената да падне с 2-3 ст., но накрая не дочакват и след някой месец са готови да платят с 2-3 лв. отгоре

безценно ........ да ги наблюдавам

не е препоръка!!!
                            Аз там където чакам имам достатъчно, не се тревожи, сега се опитвам да сваля средната цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение

И аз се дразня, че един месец чакам някой да пусне по една позиция с 2-3ст. надолу, но не мърда, нито нагоре нито надолу.
                              винаги ми е доставяло адско удоволствие да гледам, как някои с месеци чакат цената да падне с 2-3 ст., но накрая не дочакват и след някой месец са готови да платят с 2-3 лв. отгоре

безценно ........ да ги наблюдавам

не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

500 000 лв на бида могат да взривят всяка позиция и да разгонят продавачите на аска,смешна сума.
                                И аз се дразня, че един месец чакам някой да пусне по една позиция с 2-3ст. надолу, но не мърда, нито нагоре нито надолу.

Коментар

Working...
                                X