Първоначално изпратено от Агресивен бик
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
Продажби - рев, сълзи, сополи...продажби - рев, сълзи, сополи...Пътека се прави камък по камък!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
При постоянно падащ пазар от 6 месеца, как изглеждат технически процедурите?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеИ с репа не се занимавам от 2007 насам, но ми с налага да ползвам потребителски кредити. От време на време се получават свободни пари и ги премествам на борсата. От година и нещо вече тотално разграничавам нещата. Нито лев заемен капитал на борсата. Пък каквото сабя покаже. Съдбата обича смелите, на които пожелавам късмет...... Но аз вече съм на възраст, която "птичето в ръката е по-важно от орела в небето".
Е даааа, но сърце мъжко , юнашко не трае да гледа
как чуждий капитал буря захваща,
а ний сал юмрук стискаме и гащи пълниме
цом корона чуеме, не дай Боже стигне ни!
Не пей ми се, не смей ми се
ала кураж йощ имам с белийот перчем
и залог турям да срещна
де уплашен, де нуждаещ се от подкрепа в зор,
ала не стихва този напън приличащ на позор!
Що ли не видел съм,-може би и туй?
Надъм се да спадне тай пандемИя,
да се свие сбръчка кЪт начесъна чик..,
та ела тогис ни виж!... дали белеем ил стареем!!!
- 3 Харесвания
Коментар
-
БРУТЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ Август 2020 г.
Брутният външен дълг в края на август 2020 г. е 36 020.8 млн. евро (63.5% от БВП2), което е с 842.6 млн. евро (2.4%) повече в сравнение с края на 2019 г. (35 178.2 млн. евро, 57.4% от БВП). Дългът нараства с 1188 млн. евро (3.4%) спрямо август 2019 г. (34 832.9 млн. евро, 56.9% от БВП). В края на август 2020 г. дългосрочните задължения са 27 749 млн. евро (77% от брутния дълг, 48.9% от БВП), като нарастват с 1221.4 млн. евро (4.6%) спрямо края на 2019 г. (26 527.7 млн. евро, 75.4% от дълга, 43.3% от БВП). Дългосрочният дълг се повишава с 1393.6 млн. евро (5.3%) спрямо август 2019 г. (26 355.5 млн. евро, 43% от БВП). Краткосрочните задължения възлизат на 8271.8 млн. евро (23% от брутния дълг, 14.6% от БВП) и намаляват с 378.7 млн. евро (4.4%) спрямо края на 2019 г. (8650.5 млн. евро, 24.6% от дълга, 14.1% от БВП).
https://bnb.bg/…/public/documents/bnb_download/202008_s_ged_...
Това са фактите - повишени харчове, но не и за грижа за хората или онези по 50 лева месечно за пенсионерите и увеличаването на заплатите с до 30% на преките ти избиратели от държавната администрация, които ГЕРБ назначавате по партийно-роднински способ са такава "грижа" ?!..БМБ каза , че ни обича..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Еми и аз ще си кажа тогава.. На много над 100% съм в БФБ акции. Луд за връзване!
Коментар
-
И с репа не се занимавам от 2007 насам, но ми с налага да ползвам потребителски кредити. От време на време се получават свободни пари и ги премествам на борсата. От година и нещо вече тотално разграничавам нещата. Нито лев заемен капитал на борсата. Пък каквото сабя покаже. Съдбата обича смелите, на които пожелавам късмет...... Но аз вече съм на възраст, която "птичето в ръката е по-важно от орела в небето".Life won't wait for you.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеСитуацията може да се оприличи със следния документиран случай. В Африка преди години бракониери избили поголовно полулацията от възрастни слонове. Останали слонове тийнейджъри, които отраснали без надзор и комуникация с възрастни слонове. Минавайки пубертета започнали да проявяват различни поведенчески аномалии - нападали и тормозели и често убивали носорози. Искали и да се съвокупляват с тях....Трябвало да вкарат в популацията възрастни слонове, за да могат да възпитат подрастващите на нормално слонско поведение. Та така....откак по време на 11 те години през които Баце е начело на държавата популацията от възрастни инвеститори на местния пазар беше унищожена на няколко рунда и не може да се възстанови без външна намеса. Нужно е вкарване отвън в популацията на нови "възрастни слонове", "Подрастващите" инвеститори отдавна са "кривнали" и даже в дни като този не знаят какво да правят на БФБ а и вече ги вълнуват само външните пазари.
Много добро Браво!!!Life won't wait for you.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеНе че на някой му пука, но да си кажа към момента съм на 98.72% в акции и чакам реотана да загрее
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеНа бфб-то бих вкарал пари само ако преди това видя Борисов, Пеевски, Цацаров и Гешев осъдени от български съд и вкарани в затвор...
Коментар
-
БЮЛЕТИН НА ИНВЕСТИТОРА Акценти:
Какво казват портфолио мениджърите:
„Месец ноември ще продължи да бъде доминиран от темата за изборите в САЩ. Големият въпрос по-скоро остава дали демократите ще успеят да получат мнозинство и в Сената, и в Конгреса. Т. нар. blue sweep или тотална доминация на Демократичната партия, ще значи рязък завой в политиките на САЩ по редица въпроси като миграция, климатични промени, външна политика и данъци“ - това обяснява Ивайло Пенев, CFA, MBA, ръководител „Управление на активи“ и член на СД на ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, в месечния Бюлетин на инвеститора на управляващото дружество.
„Други неща няма да се променят и това са нулевите лихви и покупките на облигации. Единствените по-сериозни рискове пред ръстовете на рисковите активи остават оспорване на вота за президент в САЩ и неочаквано силна вълна на новозаразени с коронавирус, която да доведе до продължителни масови затваряния на бизнеси и оттам нов скок на безработицата и фалитите“ - казва експертът.
Портфолио мениджърът отчита предприетите действия за увеличаване на потенциала за растеж при фондовете, като отбелязва, че са направени покупки в изгодни моменти на растящи и перспективни компании, а са продадени българските държавни ценни книжа от новите емисии глобални облигации, предвид рисковете пред родните публични финанси.
Вижте подробно в Бюлетина на инвеститора- Съвети от нашите консултанти: Изборите в САЩ разбуждат интереса към американски инвестиции
- EXPO Моите пари на 13-14 ноември: Променя ли 2020 г. подхода към дългосрочното спестяване? - чуйте от експертите: безплатна регистрация онлайн
- Актуална посока: Златото ли печели изборите в САЩ?
Бюлетин на инвеститора с данни за месец октомври (pdf)
Друго полезно от ЕЛАНА:
Коментар
Коментар