IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Мани, мани, щом и Интов стихове прописал, горестни....не е добре работата.

[ATTACH=CONFIG]n3675042[/ATTACH]

Да бях те послушал 2016/17г, ба бях ти дошъл на гости!
    Да бях отворил сметка,- но вадих и намалях след 10,2017. интензивно до 02,2019.
    Е, и чиляк невгаш бягя според тоягата, ама сегиз от Ковид време да влизам в
    таз зеленчукова градина да копам, и садя, че да чекам и гозба да сбирам???
    Ша мъ прощаваш, ала по нашата бахча доматето с колци ке ядъм,
    но па щатския сега и с бой не влизъм !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

То моята уж стратегия беше същата. И съм на почти същото дередже (имах Монбат). Разликата е, че мен това никак не ме устройва и ме кара да търся други варианти. Никак не ми идва да продължавам да пълня. А и през последната година достъпът до външните пазари се улесни допълнително.

---

И пак да попитам. Съвет къде да сложа една хилядарка на БФБ? Дългосрочно.
      Алтерко.

Коментар

• Мани, мани, щом и Интов стихове прописал, горестни....не е добре работата.

Click image for larger version

Name:	acb67c02afecf05d7874eb34fda552ed.jpg
Views:	1
Size:	88.1 КБ
ID:	3675042

Коментар

Иначе аз имам няколко хиляди, така за адет. Колкото да подкрепя родното .
          Toва си е тъпо. И аз близо 7г имах близо 1/7ма на бфб, вече не. Грешка, поне едно 6-8% отгоре на целия портфейл щях да имам сега, пропуснат отвсякъде профит. Няма смисъл се държат пари в гробница.
          Дори и от патриотична гледна точка бих спорил кое по удачно - да си харизваш на мажовци боклуци парите тук тъпчейки на 1 място или да си по полезен и за себе си и за държавата си като ги удвоиш/утроиш за това време навън и после пак тук ги харчиш. Отговора е еднозначен за мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

Подкрепям на 100%, въпреки че влязох Декември 2017-та и успях да се ушия ама баш на върха. От тогава не съм продал и една акция, а продължавам да пълня на тия дето дават най-голям дивидент и скоро като гледам ще изплувам над нулата. Дано.

Към момента XIRR-a ми е -3.95%. За тия които не знаят какво е XIRR, това е горе-долу изчислена годишната доходност като се вземе предвид паричните потоци навътре и навън от портфейла с техния размер и дата.

https://groww.in/p/xirr-in-mutual-fu...ferent%20times.
            То моята уж стратегия беше същата. И съм на почти същото дередже (имах Монбат). Разликата е, че мен това никак не ме устройва и ме кара да търся други варианти. Никак не ми идва да продължавам да пълня. А и през последната година достъпът до външните пазари се улесни допълнително.

---

И пак да попитам. Съвет къде да сложа една хилядарка на БФБ? Дългосрочно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Ок, включва се старо слонче да ти обясни гледната си точка

Аз вярвам че на БФБ имаме конкурентно предимство родните инвеститори, затова си държа на нея и лесния достъп навън и нулевия данък за ЕС не ме съблазняват да се преместя там. За мен това е много важно за да си успешен в дългосрочен план.. достъпа до информация, вкл. и не съвсем официална.. познаване историята на търгуваните компании, на хората които стоят зад тях.. на репутацията и опита зад гърба им. Познаване на играчите по отделните акции.. кой колко има, какви цели и мотивация и как това може да повлияе на цената.. въобще тънкости до които навън няма да имам достъп или ще имам такъв едва когато местните, утвърдени играчи вече са го изтъргували.
              Да, вероятно има колеги които са успешни навън в дългосрочен план, но предполагам че са вложили много усилия за да стигнат до степен на познания за съответния пазар, която да им осигурява това конкурентно предимство.
              Вместо да си чешите езиците кой най-голям го вади дайте залп с по 10 ст по основните позиции иначе инФеститорите си мислят ,че ги будалкате.

Коментар

• Като започне да рипа и да прави по 50 - 150% се оказва че всички са били тук, а не навън.
                М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  Аз вярвам че на БФБ имаме конкурентно предимство родните инвеститори, затова си държа на нея и лесния достъп навън и нулевия данък за ЕС не ме съблазняват да се преместя там. За мен това е много важно за да си успешен в дългосрочен план.. достъпа до информация, вкл. и не съвсем официална.. познаване историята на търгуваните компании, на хората които стоят зад тях.. на репутацията и опита зад гърба им. Познаване на играчите по отделните акции.. кой колко има, какви цели и мотивация и как това може да повлияе на цената.. въобще тънкости до които навън няма да имам достъп или ще имам такъв едва когато местните, утвърдени играчи вече са го изтъргували.
                  Да, вероятно има колеги които са успешни навън в дългосрочен план, но предполагам че са вложили много усилия за да стигнат до степен на познания за съответния пазар, която да им осигурява това конкурентно предимство.

Подкрепям на 100%, въпреки че влязох Декември 2017-та и успях да се ушия ама баш на върха. От тогава не съм продал и една акция, а продължавам да пълня на тия дето дават най-голям дивидент и скоро като гледам ще изплувам над нулата. Дано.

Към момента XIRR-a ми е -3.95%. За тия които не знаят какво е XIRR, това е горе-долу изчислена годишната доходност като се вземе предвид паричните потоци навътре и навън от портфейла с техния размер и дата.

https://groww.in/p/xirr-in-mutual-fu...ferent%20times.

Коментар

• Не знам за SOFIX, ама BGTR30 преди месец си направи златното пресичане на денвна и в момента е над SMA(50) и SMA(200)

BGTR30: 485.11
                    SMA(50): 479.9
                    SMA(200): 471.1

Коментар

Аз като ново слонче да си кажа.

Не е виновен Борисов, нито Пеевски, нито Христо Реформата. Виновни са чуждите брокери, че направиха лесно излизането на големите пазари. По този начин отпадна единствената причина човек да слага пари на БФБ. Да не говорим, че на мен ми е по-скъпо да търгувам на БФБ, отколкото на борсите в САЩ. Отделно няма данък капиталова за европейските борси.... Дерегулациите са винаги в ущърб на развиващите се, догонващите страни. БФБ е като бакалия, до която е построен "Лидъл". Направили сме определен "цивилизационен избор" и трябва да разберем, че не може меда без жилото.

Иначе аз имам няколко хиляди, така за адет. Колкото да подкрепя родното. Според мен обаче, по горепосочените причини, БФБ няма никакво бъдеще. Единствено някаква законодателна принуда може да промени нещата.

---

А, пък специално при мен и този форум изигра роля да отеба БФБ. Колкото пъти някакъв въпрос пусках - попържване или в най-добрия случай игнор. Оня ден питам тук за идеи - кур.

В другите секции на форума, когато пък аз опитвам да упътя някой по-нов, разни смехурковци ми казват, че съм бил брокерски трол, който юрка горките хора да търгуват. Някой пусне тема в какво да инвестира - половината отговори са "откажи се". Колко лошо било фризьорки да инвестират и т.н. Е, как да стане.

А и така изобщо не разбрах защо фризьорките да не инвестират.
                      Ок, включва се старо слонче да ти обясни гледната си точка

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

На бфб не гоним фризьорките. Не са поискали - не са дошли. Ние сме най-толерантната борса
                        Фризьорките с удоволствие каним, но чакаме да се върнат и таксиджиите на борсата !

Коментар

Не е виновен Борисов, нито Пеевски...
                          Е, ако имаш доверие на горните, отговорът на въпроса къде да се инвестира е ясен - БИП (Баш Инвестиционната Банка) И "лихви" ще има там

Иначе, и в бакалиите понякога правят ликвидации Проблем може да е надзираващата институция - големите са информирани кой кой е

Коментар

Не е виновен Борисов, нито Пеевски, нито Христо Реформата. Виновни са чуждите брокери, че направиха лесно излизането на големите пазари. По този начин отпадна единствената причина човек да слага пари на БФБ. Да не говорим, че на мен ми е по-скъпо да търгувам на БФБ, отколкото на борсите в САЩ. Отделно няма данък капиталова за европейските борси.... Дерегулациите са винаги в ущърб на развиващите се, догонващите страни. БФБ е като бакалия, до която е построен "Лидъл". Направили сме определен "цивилизационен избор" и трябва да разберем, че не може меда без жилото.

Иначе аз имам няколко хиляди, така за адет. Колкото да подкрепя родното. Според мен обаче, по горепосочените причини, БФБ няма никакво бъдеще. Единствено някаква законодателна принуда може да промени нещата.

---

А, пък специално при мен и този форум изигра роля да отеба БФБ. Колкото пъти някакъв въпрос пусках - попържване или в най-добрия случай игнор. Оня ден питам тук за идеи - кур.

В другите секции на форума, когато пък аз опитвам да упътя някой по-нов, разни смехурковци ми казват, че съм бил брокерски трол, който юрка горките хора да търгуват. Някой пусне тема в какво да инвестира - половината отговори са "откажи се". Колко лошо било фризьорки да инвестират и т.н. Е, как да стане.

На бфб не гоним фризьорките. Не са поискали - не са дошли. Ние сме най-толерантната борса

Коментар

• Аз като ново слонче да си кажа.

---

Last edited by terziеv; 10.11.2020, 11:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

При постоянно падащ пазар от 6 месеца, как изглеждат технически процедурите?
                                Имайки добър страничен буфер, нямаш технически проблеми. При нужда рефинансираш, увеличавайки обезпечението и чакаш на пазара да му загрее реотана.. Не ни е за сефте все пак

Коментар

Working...
                                X