IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Чудесна табличка за оптимизъм . Ако има и суми на изтъргуваните обеми при ниските цени, би имала и някаква стойност. И това при положение, че си оракул и че знаеш точно в кой ден и час ще ги хване паниката на продавачите и имаш кеш.

П.П. Наздраве! Водиш ме с 2 обиколки, но ще гледам да наваксам! Ей, много от рано почвате бре. хаха
    Абе всичко е ясно, слагайте им лайкове, вместо да каканижете

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
      Тази табличка я пускам специално за хората, които твърдят че на нашата борса не може да се печели Сега аз предполагам какви коментари ще се появят. Ще има хора, които ще носят от девет кладенеца вода и ще разправят приказки от 1001 нощ, но тази таблица показва, че пари могат да се печелят. Само искам да отбележа, че при някои акции е имало и по-високи цени през годината от последната което значи че е имало възможност и за по-голяма доходност.

Мнението не е препоръка за вземане на инвестиционно решение. Авторът е на 3 уискита и е възможно да е допуснал грешка.

Наздраве на всички!
      Дружество Най-ниска цена през годината в лева Последна цена в лева Изменение в %
      DOVUHL 3.00 3.58 +19.33
      SFARM 2.40 3.00 +25.00
      CCB 0.76 0.90 +18.42
      MCH 5.00 6.10 +22.00
      ALUM 4.60 6.40 +39.13
      BREF 1.49 1.63 +9.40
      HES 3.06 3.84 +25.49
      LACH 4.30 5.80 +34.88
      ATERA 1.505 1.73 +14.95
      MONBAT 2.94 3.64 +23.81
      FIB 1.45 1.80 +24.14
      SOFCOM2 4.80 6.60 +37.50
      SFTRD 4.00 5.95 +48.75
      BSO 3.40 4.14 +21.76
      3CZ 157.00 230.00 +46.50
      0SP 47.20 58.50 +23.94
      0EA 0.92 1.05 +14.13
      A4L 2.70 6.00 +122.22
      TBS 7.60 12.00 +57.89
      Чудесна табличка за оптимизъм . Ако има и суми на изтъргуваните обеми при ниските цени, би имала и някаква стойност. И това при положение, че си оракул и че знаеш точно в кой ден и час ще ги хване паниката на продавачите и имаш кеш.

П.П. Наздраве! Водиш ме с 2 обиколки, но ще гледам да наваксам! Ей, много от рано почвате бре. хаха
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Тази табличка я пускам специално за хората, които твърдят че на нашата борса не може да се печели Сега аз предполагам какви коментари ще се появят. Ще има хора, които ще носят от девет кладенеца вода и ще разправят приказки от 1001 нощ, но тази таблица показва, че пари могат да се печелят. Само искам да отбележа, че при някои акции е имало и по-високи цени през годината от последната което значи че е имало възможност и за по-голяма доходност.

Мнението не е препоръка за вземане на инвестиционно решение. Авторът е на 3 уискита и е възможно да е допуснал грешка.

Наздраве на всички!
        Дружество Най-ниска цена през годината в лева Последна цена в лева Изменение в %
        DOVUHL 3.00 3.58 +19.33
        SFARM 2.40 3.00 +25.00
        CCB 0.76 0.90 +18.42
        MCH 5.00 6.10 +22.00
        ALUM 4.60 6.40 +39.13
        BREF 1.49 1.63 +9.40
        HES 3.06 3.84 +25.49
        LACH 4.30 5.80 +34.88
        ATERA 1.505 1.73 +14.95
        MONBAT 2.94 3.64 +23.81
        FIB 1.45 1.80 +24.14
        SOFCOM2 4.80 6.60 +37.50
        SFTRD 4.00 5.95 +48.75
        BSO 3.40 4.14 +21.76
        3CZ 157.00 230.00 +46.50
        0SP 47.20 58.50 +23.94
        0EA 0.92 1.05 +14.13
        A4L 2.70 6.00 +122.22
        TBS 7.60 12.00 +57.89
        Страхотна е идеята с табличката, браво.
        Направо просна няколко одъртели мечки,
        С тез уискита какво да добавя, освен по едно наздраве
        ps, май вършат работа
        Last edited by precakanoto; 28.11.2020, 20:22.

Коментар

• Тази табличка я пускам специално за хората, които твърдят че на нашата борса не може да се печели Сега аз предполагам какви коментари ще се появят. Ще има хора, които ще носят от девет кладенеца вода и ще разправят приказки от 1001 нощ, но тази таблица показва, че пари могат да се печелят. Само искам да отбележа, че при някои акции е имало и по-високи цени през годината от последната което значи че е имало възможност и за по-голяма доходност.

Наздраве на всички!
          DOVUHL 3.00 3.58 +19.33
          SFARM 2.40 3.00 +25.00
          CCB 0.76 0.90 +18.42
          MCH 5.00 6.10 +22.00
          ALUM 4.60 6.40 +39.13
          BREF 1.49 1.63 +9.40
          HES 3.06 3.84 +25.49
          LACH 4.30 5.80 +34.88
          ATERA 1.505 1.73 +14.95
          MONBAT 2.94 3.64 +23.81
          FIB 1.45 1.80 +24.14
          SOFCOM2 4.80 6.60 +37.50
          SFTRD 4.00 5.95 +48.75
          BSO 3.40 4.14 +21.76
          3CZ 157.00 230.00 +46.50
          0SP 47.20 58.50 +23.94
          0EA 0.92 1.05 +14.13
          A4L 2.70 6.00 +122.22
          TBS 7.60 12.00 +57.89
          Last edited by Агресивен бик; 28.11.2020, 20:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
            Тъй като доста хора ме питаха как различаваме ШИТОВЕ от читави - ще ги опрелича по следния начин.:
            1 Шитовете са много милионни. Т. Е. видиш ли повече от 20 - 30 милиона хартии трябва да знаем че работата не им е чиста. В Софка хартиите са много милиардни а пари нема и за това се гърчат акциите. Има компании с над 2 000 000 хартии. Мъка.
            2 Компанията която се търгува трябва да бъде управлявана от нейният създател, а не от някой който през 90-е години по съмнителен начин е придобилна готово активи.
            3 При ШИТОВЕТЕ няма дивиденти, няма и обратно изкупуване, но пък има увеличение на заплатите и бонусите на Директорите.
            За други критерии ще пиша друг път че в момента готвя

Следваш ли читави компании, направиш ли портфейл от тях то ще биеш и банки и Софикс .
            Благодарско. Признавам, че по първа точка не съм се замислял.

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

хайде малко по-сериозно? Ти печалба на половремето когато водиш с едно или две или дори три на нула броиш ли я? Печалба е само на база вкарани и изкарани пари от посредника. И в спорта, и на борсите че на БФБ ли, сме виждали всякакви обрати. Да излиза някой и да поше по 100 пъти, че се печелило от нещо от което е спечелил само той или дори още не е ликвидирал позицията си е несеризно.
              ДА ИЗЛЕЗЕШ И ДА КАЖЕШ ЧЕ 2000 - 2008 ВСЕКИ ПЕЧЕЛЕЛ И ЧЕ ВСИЧКИ СПЕЧЕЛИЛИ Е НАГЛОСТ. Това, че е имало усещане за печалби , не значи че печелиш. 95% ЗАГУБИХА, ТАМ СА ВСИЧКИ ПЕНСИОННИ, И ПОНЕ 5000 ЧАСТНИ ИНВЕСТИРИ ЗАГУБИХА СЕРИОЗНИ ПАРИ В ГОДИНИТЕ 2000-2008. ТОВА, ЧЕ НА ПОЛОВРЕМЕТО СА ВОДИЛИ НЕ ЗНАЧИ ПЕЧАЛБА.
              Това е и причината от време на време да се включвам. не е хубаво някой постоянно да се мъчи да прави на глупаци останалите.
              Малко по-скоро с печалбите а? И пак казвам, който печели не се хвали че е спечелил. Хвали се този, които иска нещо да те врътне. Обсъждайте компаниите, бизнеса им, аз това не го виждам, какво коментирате само че нещо скочило с 90% ? И какво? ТОВА Е = ПЕЧАЛБА ЛИ?
              ....мачкай Гришо!

Коментар

• Тъй като доста хора ме питаха как различаваме ШИТОВЕ от читави - ще ги опрелича по следния начин.:
                1 Шитовете са много милионни. Т. Е. видиш ли повече от 20 - 30 милиона хартии трябва да знаем че работата не им е чиста. В Софка хартиите са много милиардни а пари нема и за това се гърчат акциите. Има компании с над 200 000 000 хартии. Мъка.
                2 Компанията която се търгува трябва да бъде управлявана от нейният създател, а не от някой който през 90-е години по съмнителен начин е придобилна готово активи.
                3 При ШИТОВЕТЕ няма дивиденти, няма и обратно изкупуване, но пък има увеличение на заплатите и бонусите на Директорите.
                За други критерии ще пиша друг път че в момента готвя

Следваш ли читави компании, направиш ли портфейл от тях то ще биеш и банки и Софикс .
                Last edited by MrSi; 28.11.2020, 09:49.
                Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

Да, печелило се е като на нормално борса с ликвидност. 5% обират парите на останалите 95%. Това е резултата от 2000 - 2008. Тогава борсата беше много по-нормална от сега. БФБ е единствената борса в света, където няма никаква ликвидност и за да се прави нещо, вместо да се подобрява ликвидността се измислят псевдо и глупости като изброих ги много пъти. Нито анаболни пилета, нито радиатори, камо ли крушки през wifi, ще променят нещата - напротив задълбочават ги.

Огледай се колко спечелиха и ще видиш че % ми са верни. 5% не повече.
                  А ти си се почувствал обран ли!? Защото си бил алчен и си искал да направиш профит от някой избушляк!? И не ти светна лампата, че както има нагоре, така може да има и надолу и че трябва да внимаваш и да предприемаш защитни действия!?
                  Хари това е борса бе човек. Не всичко което хвърчи се яде. И където "най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е ..загубата", - сещате се, кой го беше казал
                  Last edited by precakanoto; 27.11.2020, 14:30.

Коментар

Хари, глупостите ги пишеш ти. Да, преди финансовата криза се печелеше на БФБ и то много. Особено пък когато качиха БТК на борсата пазара полудя. Тогава се правеха страхотни печалби просто защото всичко растеше. Дори акциите Химко бяха стигнали цена два лева. Старите пушки много добре си ги спомнят тези времена. Ех, какъв купон беше
                    Да, печелило се е като на нормално борса с ликвидност. 5% обират парите на останалите 95%. Това е резултата от 2000 - 2008. Тогава борсата беше много по-нормална от сега. БФБ е единствената борса в света, където няма никаква ликвидност и за да се прави нещо, вместо да се подобрява ликвидността се измислят псевдо и глупости като изброих ги много пъти. Нито анаболни пилета, нито радиатори, камо ли крушки през wifi, ще променят нещата - напротив задълбочават ги.

Огледай се колко спечелиха и ще видиш че % ми са верни. 5% не повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      Г-н Кейн, кажете ли ми, че и тогава сте губили системно на борсата няма да ви повярвам изобщо. Това което пишете ми звучи направо невъзможно.
                      Възможно е. Ако се е стискал до последно на хорото в хдпат И кой да му е крив после?!

ps. Страхотна папира беше патката,... (да почива в мир)
                      Last edited by precakanoto; 27.11.2020, 14:48.

Коментар

• Хари, глупостите ги пишеш ти. Да, преди финансовата криза се печелеше на БФБ и то много. Особено пък когато качиха БТК на борсата пазара полудя. Тогава се правеха страхотни печалби просто защото всичко растеше. Дори акциите на Химко бяха стигнали цена два лева. Старите пушки много добре си ги спомнят тези времена. Ех, какъв купон беше
                        Last edited by Агресивен бик; 27.11.2020, 14:12.

Коментар

• ДРУГО ИСКАМ ДА ПОПИТАМ. КАТО ТОЛКОВА СЕ ПЕЧЕЛИЛО НА БФБ, ЧЕ И СЕГА ИМАЛО ВЪЗМОЖНОСТИ, ЗАЩО ПОВЕЧЕТО ФОНДОВЕ СА С КОТИРОВКИ 0.НЕЩО СИ - ПОД ЕМИСИОННАТА СИ 1 ЛЕВ. ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ СИСТЕМНО ГУБЯТ, ДА ПЕНСИОННИТЕ СА НА МИНИМАЛНИ ПЛЮСОВЕ, НО ТЕ ГИ ПРАВЯТ НЕ ОТ АКЦИИТЕ СИ< МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ, ТА КОЙ ПЕЧЕЛИ НА БФБ? КОТИРОВКИТЕ ГО ПОКАЗВАТ.
                          ЕКСПАТ МАЙ Е НА 0.7НЕЩО СИ? ТАКА СА ВСИЧКИ ФОНДОВЕ ЗА АКЦИИТЕ, АЗ ВИЖДАМ САМО МИНУСИ. И ТЕ ЛИ СА ГЛУПАВИ?

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Г-н Кейн, кажете ли ми, че и тогава сте губили системно на борсата няма да ви повярвам изобщо. Това което пишете ми звучи направо невъзможно.
                            хайде малко по-сериозно? Ти печалба на половремето когато водиш с едно или две или дори три на нула броиш ли я? Печалба е само на база вкарани и изкарани пари от посредника. И в спорта, и на борсите че на БФБ ли, сме виждали всякакви обрати. Да излиза някой и да поше по 100 пъти, че се печелило от нещо от което е спечелил само той или дори още не е ликвидирал позицията си е несеризно.
                            ДА ИЗЛЕЗЕШ И ДА КАЖЕШ ЧЕ 2000 - 2008 ВСЕКИ ПЕЧЕЛЕЛ И ЧЕ ВСИЧКИ СПЕЧЕЛИЛИ Е НАГЛОСТ. Това, че е имало усещане за печалби , не значи че печелиш. 95% ЗАГУБИХА, ТАМ СА ВСИЧКИ ПЕНСИОННИ, И ПОНЕ 5000 ЧАСТНИ ИНВЕСТИРИ ЗАГУБИХА СЕРИОЗНИ ПАРИ В ГОДИНИТЕ 2000-2008. ТОВА, ЧЕ НА ПОЛОВРЕМЕТО СА ВОДИЛИ НЕ ЗНАЧИ ПЕЧАЛБА.
                            Това е и причината от време на време да се включвам. не е хубаво някой постоянно да се мъчи да прави на глупаци останалите.
                            Малко по-скоро с печалбите а? И пак казвам, който печели не се хвали че е спечелил. Хвали се този, които иска нещо да те врътне. Обсъждайте компаниите, бизнеса им, аз това не го виждам, какво коментирате само че нещо скочило с 90% ? И какво? ТОВА Е = ПЕЧАЛБА ЛИ?

Коментар

• Когато има малко глупости във форума човек може да види смисъл да пише и да ги обори, но когато станат ужасно много ... вече няма как. Все по-често тръгвам да пиша нещо и се спирам сещайки се думите на една моя учителка за това, че "акъл с фуния не можеш да налееш".

Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                              Кой спечели нещо, по принцип се крие и не си казва.
                              Хари, тук с това изречение си много точен. Ти сам признаваш, че само лузърите пишат във форума. Ако някой казва че може да се печели, го обявяваш за лъжец и всичко си продължава. Много градивно!

Коментар

Точно тогава спечелиха само много малко. До 5% от участвалите на пазара 2000-2008 спечелиха, тайминга също е от значение, но това което казваш е лъжа.

Коментар

Working...
                                X