IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Понеже търся през цялото време къде бъркам, като видя къде някой друг бърка съм му споменавал. Той го възприема за лична обида и скача на бой. С години казвах какво и защо мисля, но бях грубо нападан заради инакомислие. Между другото различното мислене води до различен резултат. Ако човек иска да промени представянето си се сещате какво трябва да се случи. Но в следствие на тези неща млъкнах и влязох в общия тон. За какво да се хабя да пиша сериозни неща след като някой ще ме псува после? Просто аз вярвам, че човек трябва да е цял. Има външно събитие и нашата реакция към него. За да има провал, то трябва да имаме кофти събитие и лоша реакция. Само едното не е достатъчно. Винаги ще напомням на тези които псуват пазара, света и каквото и да е, че нищо не може да свали от тях личната им отговорност за изборите които са направили и действията, които са предприели. Понеже в този форум нито един не е казал колко е прост и затова е загубил пари не ми се е налагало да връщам цялостта като му напомням да не е толкова самокритичен защото пазара все пак е бил надолу. Ама за толкова години как не се намери един дето е загубил поради негова грешка. Айде лека. Утре може и да е интересна търговията. Времето ще покаже.

Право си го рече,- туй човека много трудно гледа в себе си..., че и ЦЯЛ пък и с Грешките,-как да се види? Че и да признае, чак пък и на себе си?
    За последното не съм съгласен с теб,- има ама е дълго за припомняне!

Коментар

Понеже търся през цялото време къде бъркам, като видя къде някой друг бърка съм му споменавал. Той го възприема за лична обида и скача на бой. С години казвах какво и защо мисля, но бях грубо нападан заради инакомислие. Между другото различното мислене води до различен резултат. Ако човек иска да промени представянето си се сещате какво трябва да се случи. Но в следствие на тези неща млъкнах и влязох в общия тон. За какво да се хабя да пиша сериозни неща след като някой ще ме псува после? Просто аз вярвам, че човек трябва да е цял. Има външно събитие и нашата реакция към него. За да има провал, то трябва да имаме кофти събитие и лоша реакция. Само едното не е достатъчно. Винаги ще напомням на тези които псуват пазара, света и каквото и да е, че нищо не може да свали от тях личната им отговорност за изборите които са направили и действията, които са предприели. Понеже в този форум нито един не е казал колко е прост и затова е загубил пари не ми се е налагало да връщам цялостта като му напомням да не е толкова самокритичен защото пазара все пак е бил надолу. Ама за толкова години как не се намери един дето е загубил поради негова грешка. Айде лека. Утре може и да е интересна търговията. Времето ще покаже.
      На мен дали ще отговориш или "ще се разхождаш с джипката и ще си говориш твоето си без значение какфи факти са на лице"?
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
        всичките постове на 4Д се опитват да ни убедят, че ние сме калпави и не можем да правим пари, докато той може. Ами евала, но най малкото не ти прави чест, трай си! Или си прави парите и си трай или пък само говори , но и 2-те е прекалено.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Кубрат, аз никога не съм твърдял, че е лесно - не е.
          Но на мен ми е интересно като погледна за 1 година назад във времето (според инвестора):
          Алтерко +90,32%
          Доверие +25,17%
          В същото време много популярните
          ПИБ -40,07%
          ЦКБ -40,97%
          Химимпорт -46,95%

Ама като четеш форума най-големият проблем на масата пишещи са първите две. Що не се плюят тези дето се дънят, а цялата енергия се насочва към добрите примери. Не знам. Хора разни ...
          Не знам защо, добрите примери не са ми проблем, според мен повечето подхождат стандартно, купуват водещите компании в индекса и после се травмират от резултата и остават с впечатление, че са жертви на измама. Останалите сигурно са някои, които са повярвали, когато някой "инсайдър" им е подхвърлил нещо.. Крайният резултат го виждаме всеки ден в ликвидността на пазара.

Коментар

• всичките постове на 4Д се опитват да ни убедят, че ние сме калпави и не можем да правим пари, докато той може. Ами евала, но най малкото не ти прави чест, трай си! Или си прави парите и си трай или пък само говори , но и 2-те е прекалено.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Е, щом още пиша във форума явно чак до песимизъм не съм опрял Все още смятам, че до няколко години портфейлът ми ще има период, в който стойността му ще е 50% над сегашната, отделно дивидентите, които ще получавам вероятно ще са около 5% годишно, отделно вярвам, че ще успея в подходящият момент да взема и акции с висока бета и ще имам добра спекулативна доходност. Мрънкам изцяло от принципни съображения, така да се каже
              Ами то си е за мрънкане. Като сравниш нашите индекси със всички останали, даже и на Северна Македония ! Колкото и да казва 4Д, че сме си супер, няма как да му повярвам. Все едно да ме плюе, а аз да си мисля че вали ..
              Last edited by petyob; 27.11.2020, 00:07.

Коментар

Кубрат, за ПФ е трудно на БФБ, но във форума реват хора с доста по-малки портфейли. След като тази година могат да се направят както казваш 60 хиляди какво и ще е в добра година? Тази беше трудна но въпреки всичко може да се печели и в тези условия. Изискват се умения, не е лесно но е възможно. В хубава година всеки може. Но не мога да отрека, че песимизма ти ме радва.
                Е, щом още пиша във форума явно чак до песимизъм не съм опрял Все още смятам, че до няколко години портфейлът ми ще има период, в който стойността му ще е 50% над сегашната, отделно дивидентите, които ще получавам вероятно ще са около 5% годишно, отделно вярвам, че ще успея в подходящият момент да взема и акции с висока бета и ще имам добра спекулативна доходност. Мрънкам изцяло от принципни съображения, така да се каже

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Но на мен ми е интересно като погледна за 1 година назад във времето (според инвестора):
                  Алтерко +90,32%
                  Доверие +25,17%
                  ПИБ -40,07%
                  ЦКБ -40,97%
                  Химимпорт -46,95%

Ама като четеш форума най-големият проблем на масата пишещи са първите две. Що не се плюят тези дето се дънят, а цялата енергия се насочва към добрите примери. Не знам. Хора разни ...
                  глупаво е да делим на добри и лошо, на дребно е. Вижте как се движи капитализацията на БФБ индексите и ще разберете дали се правят пари или се губят

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                    Да, големи пари се правят- с две уж растящи компании, едната тази година е +50%, другата е -15%
                    Алтерко +90,32%
                    Доверие +25,17%
                    ПИБ -40,07%
                    ЦКБ -40,97%
                    Химимпорт -46,95%

Коментар

Sofix, аз също бъркам, но през последните години като се махне една издънка където влязох в Сирма на 0,89 и излязох на 0,62 средни цени други не съм правил. Една издънка с фонд имоти през 2013 г. Другите неща не са толкова важни защото са дребни пропуснати ползи. Определено през 2008-2011 направих доста тъпотии, които ми тежаха много време, но с години съм мислил къде сбърках и как да не го допускам никога повече. Вината беше в мен. Бях млад и без опит, но понеже вярвах, че причината не е в кризата, конспирацията или нещо друго а в мен, можах да науча много. Тези които търсят причината извън тях не научават нищо и повтарят грешките. Та за да стане издънка е необходимо да се случат едновременно две неща. Да се случи нещо кофти в околният свят и да реагираме неподходящо спрямо събитието. Тъй като нямам контрол върху събитията се съсредоточвам върху реакцията си. По продуктивно е. Другата версия е, че понеже съм интроверт се насочвам към реакцията си. Айде лека. Но определено пазара ни в момента не е толкова зле колкото го представят във форума. Пари могат да се правят и е видно по някои позиции.
                      Ко речи, ко..?!?! Я си помисли пак дали си гълтал вода само в Сирма и Фонд имоти, че постовете ти говорят за съвсем друга картинка и за доста други компании . Ти като Бойко разчиташ, че след време се забравя - еми не се забрява .
                      Тъй като имам специално отношение към хората, които говорят високопарно, поучително и с огромно самочувствие, взех та запомних няколко компании, които хвалеше и разправяше колко било лесно и как си успял отново. Дано ти се сетиш кои са те и да си припомниш какво си писал. Загубите и печалбите са си изцяло твои и нямам отношение към тях. Имам отношение към това да не се пишат откровени лъжи
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Кубрат, за ПФ е трудно на БФБ, но във форума реват хора с доста по-малки портфейли. След като тази година могат да се направят както казваш 60 хиляди какво и ще е в добра година? Тази беше трудна но въпреки всичко може да се печели и в тези условия. Изискват се умения, не е лесно но е възможно. В хубава година всеки може. Но не мога да отрека, че песимизма ти ме радва.

Коментар

• Да, големи пари се правят- с две уж растящи компании, едната тази година е +50%, другата е -15%, и понеже е безумие да вкараш повече от 100-200 хил. лв. във всяка от тях при тази ликвидност може да си изкарал 50-60 хил./това само в случай, че не си се подлъгал да вкараш пари и в някоя от останалите 20-30 компании/. Страхота възможност за всички договорни и пенсионни фондове, които сигурно имат близо милиард в акции на БФБ

Коментар

Sofix, аз също бъркам, но през последните години като се махне една издънка където влязох в Сирма на 0,89 и излязох на 0,62 средни цени други не съм правил. Една издънка с фонд имоти през 2013 г. Другите неща не са толкова важни защото са дребни пропуснати ползи. Определено през 2008-2011 направих доста тъпотии, които ми тежаха много време, но с години съм мислил къде сбърках и как да не го допускам никога повече. Вината беше в мен. Бях млад и без опит, но понеже вярвах, че причината не е в кризата, конспирацията или нещо друго а в мен, можах да науча много. Тези които търсят причината извън тях не научават нищо и повтарят грешките. Та за да стане издънка е необходимо да се случат едновременно две неща. Да се случи нещо кофти в околният свят и да реагираме неподходящо спрямо събитието. Тъй като нямам контрол върху събитията се съсредоточвам върху реакцията си. По продуктивно е. Другата версия е, че понеже съм интроверт се насочвам към реакцията си. Айде лека. Но определено пазара ни в момента не е толкова зле колкото го представят във форума. Пари могат да се правят и е видно по някои позиции.
                            И аз съм на мнение че пари на нашата борса могат да се печелят. Харесва ми мнението ти и ти слагам +
                            Успех в търговията!

Коментар

хубав коментар, мерси, ама пари да се правят само по някои позиции само, а от останалите да се теглят пари заради тези няколко позиции не е приемливо. 2-3 позиции за цялата БФБ !!

Коментар

• Sofix, аз също бъркам, но през последните години като се махне една издънка където влязох в Сирма на 0,89 и излязох на 0,62 средни цени други не съм правил. Една издънка с фонд имоти през 2013 г. Другите неща не са толкова важни защото са дребни пропуснати ползи. Определено през 2008-2011 направих доста тъпотии, които ми тежаха много време, но с години съм мислил къде сбърках и как да не го допускам никога повече. Вината беше в мен. Бях млад и без опит, но понеже вярвах, че причината не е в кризата, конспирацията или нещо друго а в мен, можах да науча много. Тези които търсят причината извън тях не научават нищо и повтарят грешките. Та за да стане издънка е необходимо да се случат едновременно две неща. Да се случи нещо кофти в околният свят и да реагираме неподходящо спрямо събитието. Тъй като нямам контрол върху събитията се съсредоточвам върху реакцията си. По продуктивно е. Другата версия е, че понеже съм интроверт се насочвам към реакцията си. Айде лека. Но определено пазара ни в момента не е толкова зле колкото го представят във форума. Пари могат да се правят и е видно по някои позиции.

Коментар

Working...
                                X