Първоначално изпратено от Harry Kane
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Инта, нищо не ти разбрах от поста.. Значи хем политиката не трябва да се коментира , хем не може да не се гледа..Последно влияе ли политиката за БФБ и кой е виновен, че няма големи инвеститори..Нали няма да твърдиш като някои тук, че виновни са миноритарните акционери.. Как мислиш ти егоцентрик ли си и какво влагаш в това..
Теб те смятам за добър инвеститор и не лъжеш, че си велик , въпреки успехите си..Как мислиш има ли хора тук които много лъжат..
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Кубрат, аз никога не съм твърдял, че е лесно - не е.
Но на мен ми е интересно като погледна за 1 година назад във времето (според инвестора):
Алтерко +90,32%
Доверие +25,17%
В същото време много популярните
ПИБ -40,07%
ЦКБ -40,97%
Химимпорт -46,95%
Ама като четеш форума най-големият проблем на масата пишещи са първите две. Що не се плюят тези дето се дънят, а цялата енергия се насочва към добрите примери. Не знам. Хора разни ...
А ТЕЗИ КОИТО СА НА + 90% ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ ИМА НЕЩО ГНИЛО. СЪЩО КОГАТО НЯМА ЛОГИКА. ДА ПРОДАВАШ МУКИ ЧАСОВНИЦИ и СМАРТ КРУШКИ НЕ Е ПЕРСПЕКТИВЕН БИЗНЕС. ДА ЗАЛАГАШ, ЧЕ ЩЕ ИМАШ 1% от СМАРТ ХОУМ В ЕВРОПА Е ОБРЕЧЕН ЗАЛОГ. ТАМ ВСИЧКО Е БИГ ТЕК - ВЗЕМАТ ЦЕЛИЯТ ПАЗАР - МАЛКИ ФИРМИ НЯМА.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеГ-н Груев, 2008 ми беше първа криза. Опита до 2007 беше без значение, защото беше в среда на балон. Нямах опит в мечи пазар, както и почти всички други тогава. Сега е различно. Минали сме през всичко.
Колко прозовливо мнение и честно, За първи път от дддд - да бъде честен. Опитът му преди 2007 (7 г.) е без значение, защото е бил в среда на балон, само дето не осъзнава, че и останалият му опит 13 г. Е СЪЩО БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, защото е в изкуствена среда на хипоксия (задушаване, липса на ликвидност). Т.е. дддд не знае какво нормална среда - знае само както е балон и какво е шит. Знае, че една акция трябва да е или балон или да се търгува като шит. Затова и тези стремежи за балонизиране на някакви напълно абсурни дружества - Пилета, радиоатори, Муки часовници и смарт крушки, ТСБ. КАКВО НЕЩО Е 20 Г ГРЕШКИ СЛЕД ГРЕШКИ, А лошото е , че дддд не е инвеститор. Той е служител или в Посредник и или в Пенсионниоп, взема решение не само за свои пари, сам го е казвал, че косултира и клиенти и приятели. ЗАТОВА БФБ Е НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ.
Друго ми е интересно, прехвалените Доверие и ЛЕшерко, вече омръзват. Мнението ми и за двете зашо са несъстоятелни съм го казвал много пъти. Доверие, защото според мен банката НЕ е на Доверие, тя е само в баланса - или временно, или с няккава цел. Аз не приемам , че има такива печалби, най-малкото две неща водят на това съмнение - покупната цена много ниска, както и гледам балансовото число ми се вижда ниско, че да носи такива печалби. ТОЛКОВА НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ДОВЕРИЕ. Лешерко - продали някакви часовници за деца, продали някакви смарткрушки дето светват от телефонат ти и им трябва wifi, и това се представя за растеж или не дай си боже иновативност. Не ги следя, но бих се учудил сако за цялата си история имат направени 100 милиона продажби общо от тези глупост. ПРОБЛЕМЪТ е, че това е сфера където ако продадеш тази година нещо за 10 милиона, догодина ще продадеш от същото само за 1 милион, а на трерата година за 10 хиляди. ТАМ ТРЕБВА НОН СТОП ИНОВАЦИЯ И НОВИ ПРОДУКТИ, А лешерко сега немат девелоперите и почват да ги учат. това е среда на БИГ ТЕК, БИГ Чйана и малки БГ компании - НЯМАТ НИКАКАКЪВ ШАНС - ОБРЕЧеН ЗАЛОГ.
А НАЙ МИ Е ИНТЕРЕСЕСНО СЛЕД ЛЕШЕРКО И МОЛДОВАТ< КОЕ ЩЕ Е СЛЕДВАЩОТО КОЕТО ЩЕ ИСКАТ ДА НИ ИЗЛЪЖАТ???
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
Не мога да пиша на лично с телефона и това си е.
Ще го напиша тук пък на който му се чете - добре.
На борсата може да се печели, дори и на БФБ просто човек трябва да разбере че има два вида акции - шитове и читави. Няма трети вид. Проблема на борсата ни е че над 90 процента са шитове , а останалите няколко % читави.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
+1, както почти винаги сме на едно мнение
Ма направо си убил коча с лопатата. Те затова и аз си пиша из темите на лешперко, недоверие и т.н., щото бодряшките фрази, и то особено от институции в този форум, или поне водещи се за такива, като Батя, 4Д-то и т.н. объркват и малкото останали или нововлизащи оптимисти. Ей го Лешперко - а, у, супер, удрите и т.н., та някои се подлъгаха да купуват на 6+ лева, днес с новите акции цената връща - пак слушамебодряшките лафчета от същите как цената малко била върнала и т.н.
Ми на това на майчин език му викат гьонсуратлък или както обичаме ние, българите да се самобичуваме до полуда - каквито да си инвеститорите, таква ни е и борсата. Щото във форума е пълно с хора, които никога не губят (само балъците могат да губят), пък борсичката ни се срива през цялото време на управление на БХ (но да не намесвам политиката, макар че тя е всичко в нашата държава).
та желаещи да влизат винаги ще се намерят, но на хората им омръзна да ги лъжат, щото и качествените дружества (ерго дивидентните) у нас са много малко, а и не само са малко, ми и цената им си е доста прилична. Когато всички дружества в Софикс почнат да дават дивиденти от поне 30% от печалбата си (както са задължени със закон адсиц-ите и оня еван полуадсиц с претенции да е такъв, както и един балоняк, дето си е гласувал в устава да дава по 50% от печалабата си), тогава може да имаме нормална борса. Дотогава ще се кефим на нищо незначещи екселски печалби от таблички в Молдова или на еднократни врътки и манипулирани цени, дето няколко вътрешняра са ги знаели предварително.
А да, и задължително работеща съдебна система - както за вътрешнярите, така и за кофти мажовците. Ма тогава пък може да останем съвсем без дружества на борсата и без викачи в инвестора
Ще го напиша тук пък на който му се чете - добре.
На борсата може да се печели, дори и на БФБ просто човек трябва да разбере че има два вида акции - шитове и читави. Няма трети вид. Проблема на борсата ни е че над 90 процента са шитове , а останалите няколко % читави.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАз изводите за някои политически тролове във форума отдавна съм си ги направил публично достояние.. Лъжи, празноглаво перчене за избиване на комплекси, обиди към съфорумците за некадърност и защита на крадливата шайка със методите на обиди и цензура..Фейк и накрая са смешни.. И НАКРАЯ СЕ РАЗБИРА, ЧЕ СА ГОЛА ВОДА..
Кирчо , Груйче егоцентризма е кривия вектор в живота и не е да го не знаете! Ала все го яхате, кога ви не сгодно иде и в политиката вкарвате опонента що нищо, че с политика се е не сбирал!
Самия факт, че накрая все с политиките го свързвате успеха, ще рече ... Да -всеки който с парите си залага на бизнеса, с полувин око не бива да изпуска ни Политиките, ни Историята и всички компоненти на голямата картина!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Я да видим кой лъже - отне ми известно време да го намеря, ма пуста памет, като се загнезди нещо в нея, трудно изчезва:
То анонимен форум вярно е, но хората се изтърват от време на време и цялата градена от тях кула от карти за великите им сделки и униклани постижения рухва за секунди. Което много ми напомня казармата - тези, които се правеха на най-големите звезди вътре, като излязохме, нямаха по 2 лева да почерпят певицата да им изпее нещо за уво-то. Изводите всеки сам да си ги прави!
перефразирана песен на нлотърся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански
- 2 Харесвания
Коментар
-
Хубаво си го намерил, Груев. Някои си правим изводите, на други не им се занимава или ползват форума вместо люпене на семки.
За съжаление бая самозабравили се типове задръстват форума. Аз ги отсявам, когато за 10 поста не напишат нищо конкретно. Иначе са големи експерти. И в тази тема едно поне 5 пъти писах с молба за идеи, за съвет от някой уж по-опитен... направих си изводите. Та вече ми беше ясно кой кой е, но друго са архивите на партията.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеГ-н Груев, 2008 ми беше първа криза. Опита до 2007 беше без значение, защото беше в среда на балон. Нямах опит в мечи пазар, както и почти всички други тогава. Сега е различно. Минали сме през всичко.
Спокойно майстор, кризи да искаш. От една в друга. През което време индексът е в партер.
Иска се наистина майсторлък за да се оцелее при това състояние.
ПълнИ портфейла с читави книжа и само споделяй повече детайли - как избираш дружества, как виждаш перспективи, тайминги, секторни зависимости и прочее - за да се учим и ние кандидат-майсторите и да караме по същество - добиване на профита.
Не се вързвай много на кебиците. Предполагам, че вече си имунизиран или ваксиниран.
Нека и Батя и другите стари майстори да споделят повече по горните въпроси.Last edited by malkia Muk; 27.11.2020, 11:38.търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански
- 5 Харесвания
Коментар
-
Аз изводите за някои политически тролове във форума отдавна съм си ги направил публично достояние.. Лъжи, празноглаво перчене за избиване на комплекси, обиди към съфорумците за некадърност и защита на крадливата шайка със методите на обиди и цензура..Фейк и накрая са смешни.. И НАКРАЯ СЕ РАЗБИРА, ЧЕ СА ГОЛА ВОДА..Last edited by Kiro; 27.11.2020, 11:30.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеSofix, аз също бъркам, но през последните години като се махне една издънка където влязох в Сирма на 0,89 и излязох на 0,62 средни цени други не съм правил. Една издънка с фонд имоти през 2013 г. Другите неща не са толкова важни защото са дребни пропуснати ползи. Определено през 2008-2011 направих доста тъпотии, които ми тежаха много време, но с години съм мислил къде сбърках и как да не го допускам никога повече. Вината беше в мен. Бях млад и без опит, но понеже вярвах, че причината не е в кризата, конспирацията или нещо друго а в мен, можах да науча много. Тези които търсят причината извън тях не научават нищо и повтарят грешките. Та за да стане издънка е необходимо да се случат едновременно две неща. Да се случи нещо кофти в околният свят и да реагираме неподходящо спрямо събитието. Тъй като нямам контрол върху събитията се съсредоточвам върху реакцията си. По продуктивно е. Другата версия е, че понеже съм интроверт се насочвам към реакцията си. Айде лека. Но определено пазара ни в момента не е толкова зле колкото го представят във форума. Пари могат да се правят и е видно по някои позиции.
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеДругите учения могат само да допълнят знанията по медицина, но не могат да ги заместят. Така погледнато поради липса на качествена медицинска основа са напълно безполезни за вас в тази посока и даже вредни. Създават ви илюзия а знание. Виж дипломиран лекар би могъл да се обогати от тази информация и да добави нещо към това което знае, защото има познания да прецени какво от написаното може да е вярно и какво не. Аз също много често изпадам в такова положение. Завършил съм икономика, издържал съм пред КФН изпит за брокер и малко по-късно и за консултант, първата ми сделка на с облигации е през 1998 а с акции през 2000 г., но се появява някой който опъва кабели във виваком и ми развива детайлни теории за икономика и ми говори колко съм прост. Лично аз ползвам и познанията си по история, психология и какво ли не още при борсовата търговия, но те сами по себе си без тази основа могат само да дадат илюзия за знание. Та затова се радвам на описанията на истински лекар, които осъзнавам, че не мога да разбера в цялост. Липсват ми 6 години учене в университет и вероятно над 20 години опит. Как да стане?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Е, щом още пиша във форума явно чак до песимизъм не съм опрял Все още смятам, че до няколко години портфейлът ми ще има период, в който стойността му ще е 50% над сегашната, отделно дивидентите, които ще получавам вероятно ще са около 5% годишно, отделно вярвам, че ще успея в подходящият момент да взема и акции с висока бета и ще имам добра спекулативна доходност. Мрънкам изцяло от принципни съображения, така да се каже
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар