Първоначално изпратено от Harry Kane
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Тъй като доста хора ме питаха как различаваме ШИТОВЕ от читави - ще ги опрелича по следния начин.:
1 Шитовете са много милионни. Т. Е. видиш ли повече от 20 - 30 милиона хартии трябва да знаем че работата не им е чиста. В Софка хартиите са много милиардни а пари нема и за това се гърчат акциите. Има компании с над 200 000 000 хартии. Мъка.
2 Компанията която се търгува трябва да бъде управлявана от нейният създател, а не от някой който през 90-е години по съмнителен начин е придобилна готово активи.
3 При ШИТОВЕТЕ няма дивиденти, няма и обратно изкупуване, но пък има увеличение на заплатите и бонусите на Директорите.
За други критерии ще пиша друг път че в момента готвя
Следваш ли читави компании, направиш ли портфейл от тях то ще биеш и банки и Софикс .Last edited by MrSi; 28.11.2020, 09:49.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Да, печелило се е като на нормално борса с ликвидност. 5% обират парите на останалите 95%. Това е резултата от 2000 - 2008. Тогава борсата беше много по-нормална от сега. БФБ е единствената борса в света, където няма никаква ликвидност и за да се прави нещо, вместо да се подобрява ликвидността се измислят псевдо и глупости като изброих ги много пъти. Нито анаболни пилета, нито радиатори, камо ли крушки през wifi, ще променят нещата - напротив задълбочават ги.
Огледай се колко спечелиха и ще видиш че % ми са верни. 5% не повече.
Хари това е борса бе човек. Не всичко което хвърчи се яде. И където "най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е ..загубата", - сещате се, кой го беше казалLast edited by precakanoto; 27.11.2020, 14:30.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеХари, глупостите ги пишеш ти. Да, преди финансовата криза се печелеше на БФБ и то много. Особено пък когато качиха БТК на борсата пазара полудя. Тогава се правеха страхотни печалби просто защото всичко растеше. Дори акциите Химко бяха стигнали цена два лева. Старите пушки много добре си ги спомнят тези времена. Ех, какъв купон беше
Огледай се колко спечелиха и ще видиш че % ми са верни. 5% не повече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеГ-н Кейн, кажете ли ми, че и тогава сте губили системно на борсата няма да ви повярвам изобщо. Това което пишете ми звучи направо невъзможно.
ps. Страхотна папира беше патката,... (да почива в мир)Last edited by precakanoto; 27.11.2020, 14:48.
- 1 like
Коментар
-
Хари, глупостите ги пишеш ти. Да, преди финансовата криза се печелеше на БФБ и то много. Особено пък когато качиха БТК на борсата пазара полудя. Тогава се правеха страхотни печалби просто защото всичко растеше. Дори акциите на Химко бяха стигнали цена два лева. Старите пушки много добре си ги спомнят тези времена. Ех, какъв купон бешеLast edited by Агресивен бик; 27.11.2020, 14:12.
- 2 Харесвания
Коментар
-
ДРУГО ИСКАМ ДА ПОПИТАМ. КАТО ТОЛКОВА СЕ ПЕЧЕЛИЛО НА БФБ, ЧЕ И СЕГА ИМАЛО ВЪЗМОЖНОСТИ, ЗАЩО ПОВЕЧЕТО ФОНДОВЕ СА С КОТИРОВКИ 0.НЕЩО СИ - ПОД ЕМИСИОННАТА СИ 1 ЛЕВ. ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ СИСТЕМНО ГУБЯТ, ДА ПЕНСИОННИТЕ СА НА МИНИМАЛНИ ПЛЮСОВЕ, НО ТЕ ГИ ПРАВЯТ НЕ ОТ АКЦИИТЕ СИ< МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ, ТА КОЙ ПЕЧЕЛИ НА БФБ? КОТИРОВКИТЕ ГО ПОКАЗВАТ.
ЕКСПАТ МАЙ Е НА 0.7НЕЩО СИ? ТАКА СА ВСИЧКИ ФОНДОВЕ ЗА АКЦИИТЕ, АЗ ВИЖДАМ САМО МИНУСИ. И ТЕ ЛИ СА ГЛУПАВИ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеГ-н Кейн, кажете ли ми, че и тогава сте губили системно на борсата няма да ви повярвам изобщо. Това което пишете ми звучи направо невъзможно.
ДА ИЗЛЕЗЕШ И ДА КАЖЕШ ЧЕ 2000 - 2008 ВСЕКИ ПЕЧЕЛЕЛ И ЧЕ ВСИЧКИ СПЕЧЕЛИЛИ Е НАГЛОСТ. Това, че е имало усещане за печалби , не значи че печелиш. 95% ЗАГУБИХА, ТАМ СА ВСИЧКИ ПЕНСИОННИ, И ПОНЕ 5000 ЧАСТНИ ИНВЕСТИРИ ЗАГУБИХА СЕРИОЗНИ ПАРИ В ГОДИНИТЕ 2000-2008. ТОВА, ЧЕ НА ПОЛОВРЕМЕТО СА ВОДИЛИ НЕ ЗНАЧИ ПЕЧАЛБА.
Това е и причината от време на време да се включвам. не е хубаво някой постоянно да се мъчи да прави на глупаци останалите.
Малко по-скоро с печалбите а? И пак казвам, който печели не се хвали че е спечелил. Хвали се този, които иска нещо да те врътне. Обсъждайте компаниите, бизнеса им, аз това не го виждам, какво коментирате само че нещо скочило с 90% ? И какво? ТОВА Е = ПЕЧАЛБА ЛИ?
Коментар
-
Когато има малко глупости във форума човек може да види смисъл да пише и да ги обори, но когато станат ужасно много ... вече няма как. Все по-често тръгвам да пиша нещо и се спирам сещайки се думите на една моя учителка за това, че "акъл с фуния не можеш да налееш".
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеКой спечели нещо, по принцип се крие и не си казва.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеТочно тогава спечелиха само много малко. До 5% от участвалите на пазара 2000-2008 спечелиха, тайминга също е от значение, но това което казваш е лъжа.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеГ-н Кейн, опита след 2008 г. е безценен. В тези моменти човек се учи и разбира, че това е нормалното състояние, където едни печелят а други губят. Ситуация при която всеки глупак печели на борсата би трябвало да е като червена лампичка за всеки разумен човек. Това не е нормално. Неприятно ми е какво отношение показвате към мен, но знам че е за добро. Поведението ви показва пазар с потенциал. Пълно отчаяние и абдикация. Издирване на виновен, който да бъде наказан за личният ни избор и действия. Направо класика. Лично аз бих бил много притеснен ако почнеш да печелиш големи пари на тази борса. Явно нещо няма да е наред с пазара и ще му идва време за сериозен спад. За пореден път не си разбрал нищо от това, което написах. Аз нямам проблеми с това. Проблем ми е само грешното тълкуване на думите ми. Но за теб важният въпрос е защо си си купил ПИБ в неподходящ момент и защо не си си купил Алтерко. Намериш ли отговора при следващата ситуация ще направиш по-добър избор. Възхвалата на инвестицията от която си загубил и хейта срещу тази която расте е път без изход. Лек ден и хубав уикенд.
ДО 2008 г. всеки бил печелил? Я пак? Какво спечелиха Пенсионните от инвестициите си 2000 - 2008? Може ли с някой пример. Аз мога да ти дам поне 100 примера на КОЛОСАЛНИ ЗАГУБИ. Сделки точно до 2008 г. Точно тогава спечелиха само много малко. До 5% от участвалите на пазара 2000-2008 спечелиха, тайминга също е от значение, но това което казваш е лъжа. До 2008 г не печелеше всеки, много малко печелеха, Основната маса тези над 5000 участника които се включха 2006 г. - 2007г на 95% ЗАГУБУХА.
Ти какво спечели от ТСБ като плати 12 лв. за да вземеш 50 ст дивидент.? НА ТОВА ЛИ ВИКАШ ПЕЧАЛБА?
Като погледна оборота на Муки часовниците, ако разделиш на 500 инвеститора - не виждам големи печалби. Не знам какво си спечелил там, освен ако вече не си ликвидирал записаните на 3 лв. акции. Знам от опит и че Пенсионните които са записали там (за мен учудване как си позовляват да инвеститрат в съвмителни бизнеси - това да залагаш на пробив в нов пазара е несеризно). Мога да ви дам по-добри залози в Бет365. Така, че НЕ ЗНАМ КАКВО СИ СПЕЧЕЛИЛ, НО ЩОМ ТАКА АГРЕСИВНО ГО АФИЩИРАШ - ЗА МЕН Е СЪМНИТЕЛНО. Кой спечели нещо, по принцип се крие и не си казва.
Коментар
-
Г-н Кейн, опита след 2008 г. е безценен. В тези моменти човек се учи и разбира, че това е нормалното състояние, където едни печелят а други губят. Ситуация при която всеки глупак печели на борсата би трябвало да е като червена лампичка за всеки разумен човек. Това не е нормално. Неприятно ми е какво отношение показвате към мен, но знам че е за добро. Поведението ви показва пазар с потенциал. Пълно отчаяние и абдикация. Издирване на виновен, който да бъде наказан за личният ни избор и действия. Направо класика. Лично аз бих бил много притеснен ако почнеш да печелиш големи пари на тази борса. Явно нещо няма да е наред с пазара и ще му идва време за сериозен спад. За пореден път не си разбрал нищо от това, което написах. Аз нямам проблеми с това. Проблем ми е само грешното тълкуване на думите ми. Но за теб важният въпрос е защо си си купил ПИБ в неподходящ момент и защо не си си купил Алтерко. Намериш ли отговора при следващата ситуация ще направиш по-добър избор. Възхвалата на инвестицията от която си загубил и хейта срещу тази която расте е път без изход. Лек ден и хубав уикенд.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
ЕДНО МНЕНИЕ КОЕТО КАЗВА ВСИЧКО ЗА БФБ И ДЕРЕДЖЕТО И.
Колко прозовливо мнение и честно, За първи път от дддд - да бъде честен. Опитът му преди 2007 (7 г.) е без значение, защото е бил в среда на балон, само дето не осъзнава, че и останалият му опит 13 г. Е СЪЩО БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, защото е в изкуствена среда на хипоксия (задушаване, липса на ликвидност). Т.е. дддд не знае какво нормална среда - знае само както е балон и какво е шит. Знае, че една акция трябва да е или балон или да се търгува като шит. Затова и тези стремежи за балонизиране на някакви напълно абсурни дружества - Пилета, радиоатори, Муки часовници и смарт крушки, ТСБ. КАКВО НЕЩО Е 20 Г ГРЕШКИ СЛЕД ГРЕШКИ, А лошото е , че дддд не е инвеститор. Той е служител или в Посредник и или в Пенсионниоп, взема решение не само за свои пари, сам го е казвал, че косултира и клиенти и приятели. ЗАТОВА БФБ Е НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ.
Друго ми е интересно, прехвалените Доверие и ЛЕшерко, вече омръзват. Мнението ми и за двете зашо са несъстоятелни съм го казвал много пъти. Доверие, защото според мен банката НЕ е на Доверие, тя е само в баланса - или временно, или с няккава цел. Аз не приемам , че има такива печалби, най-малкото две неща водят на това съмнение - покупната цена много ниска, както и гледам балансовото число ми се вижда ниско, че да носи такива печалби. ТОЛКОВА НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ДОВЕРИЕ. Лешерко - продали някакви часовници за деца, продали някакви смарткрушки дето светват от телефонат ти и им трябва wifi, и това се представя за растеж или не дай си боже иновативност. Не ги следя, но бих се учудил сако за цялата си история имат направени 100 милиона продажби общо от тези глупост. ПРОБЛЕМЪТ е, че това е сфера където ако продадеш тази година нещо за 10 милиона, догодина ще продадеш от същото само за 1 милион, а на трерата година за 10 хиляди. ТАМ ТРЕБВА НОН СТОП ИНОВАЦИЯ И НОВИ ПРОДУКТИ, А лешерко сега немат девелоперите и почват да ги учат. това е среда на БИГ ТЕК, БИГ Чйана и малки БГ компании - НЯМАТ НИКАКАКЪВ ШАНС - ОБРЕЧеН ЗАЛОГ.
А НАЙ МИ Е ИНТЕРЕСЕСНО СЛЕД ЛЕШЕРКО И МОЛДОВАТ< КОЕ ЩЕ Е СЛЕДВАЩОТО КОЕТО ЩЕ ИСКАТ ДА НИ ИЗЛЪЖАТ???
Както знаем, Негово величество пазарът е по-демократичната институция, в която зад офертите на участниците стоят реални суми, а не сладкодумни приказки. Демократичното се нарушава в редки случаи и с изкуствени увеличения на капитал с помощ от държавата, по надути цени и заради перспективни конюнунктурни цели.
Имаш ли идея откога ЕЦБ е дала препоръка на ПИБ да си увеличи капитала!? И какво направиха през цялото време за да го увеличат този капитал? И как щяха да го направят изобщо, ако не можеха да извиват ръчичките на данъкоплатеца?
Като фен на пиб, каква иновация изобщо виждаш там?
(освен Ецб разбира се, което не е иновация, защото е валидно и за останалите банки.)
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеСкоро ще четем как и опитът преди Короната и той не е опит... после що на разните финансисти и фризьорките им се подиграват.
Много е трудно за малките фирми, кои ще испят да имат нещо с което да останат и да печелят. Всичко става Биг Тек, Биг Банкс, Биг фарм и т.н. - големи компании, които имат ресурс и ноу хау да експерементира и въвеждат новите технологии. Да вземем два примера. Смарт Хоумс, ще има такова нещо и такив пазар огромен. Но това е сфера в която никой, не знак какви продукти и иновации са нужни, само БИГ ТЕК могат да експерементира и да въведат нови техлогии с които да завземата пазара, както навремето Майклрософ завзе пазара на операционна система за ПС.
Друг пример за Биг Банкс. Никой не знае какви виртуални пари и плащания ще има в съвсем влизко бъдеще, Иновациите там стават докато си пишем. Отново трябва да си много голям и да имаш доминация за да въвеждаш новите технологии, те сега се измислят. Тук примера при нас, беше казан и от БНБ и от ЕЦБ е само едно бнакови коносолидации, защото като малък не можеш нищо, нито да измислиш, нито имаш пари, нито знаеш как.
- 1 like
Коментар
Коментар