IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Гледам, се коментират компании, перспективи, но една отново бива пропусната. Тя е на отговорните фактори на БФБ, тези т.н АНАЛизатори, които вземат решенията за доверителните портфейли, за фондовете и пенсионните, които така манипулират цените, че изгониха всичко живо от БФБ и я направиха напълно обратна на всичко по света, обратна на всеки здрав разум или логика.
    https://www.investor.bg/novini-i-ana...2020-g-319127/
    Чета и не мога да повярвам, чудя се на кой свят съм или БФБ е от някой друг? Откога на БФБ има Технологични компании, че аз не съм разбрал?
    Или пък че имало дори шампиони, как думата шампион и БФБ са в едно изречение на всичко което се случи последните 10 г.? С какъв оборот и ръст трябва да си за да си Шампион?
    Оставете тези манипулации. Ами откровените лъжи и прикриване на информация? Този т.н. АНАЛизатор с поменал, че имало увеличения на капитал за 100 милиона като очевидно премълчава или не чул за НАЙ-ГОЛЯМОТО ИПО за послендите 10 г. - това на ПИБ и увеличението с близо 200 милиона. Навсякъде когато Държавата запише акции е ТОП НОВИНА. На БФБ даже не е събитие, което да е от значение или новина? Как може, това да не е новина или събитие? На кой свят е БФБ?
    Докато на БФБ лъжата и манипулацията са на такова ниво като на АНАЛизаторите си, няма да има капитал.
    Всеки ден Б-я се приближава до Еврото. Това е което единствено има значение за БФБ. Отново, не видях, нито едно мнение в тази насока.

Коментар

• Oще ли се кълвете туканка, бре, 2-3 дузини сте, пфу, балканска му работа, засрамете се.

Нейсе, успех на всички тая година, дано.
      Ако дори и тоя лъскав бул не помогне - начи няма оправия туй бфб-ту.

Click image for larger version

Name:	66006495.jpg
Views:	2
Size:	40.6 КБ
ID:	3697388

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        При мен класацията за 2021 г. се различава съвсем малко спрямо теглата на портфейла ми поради незавършено преструктуриране, но разликите са нищожни. Честно казано не помня какво точно съм дал преди година, но не вярвам да е имало разлика спрямо тогавашният ми портфейл и възгледите ми към онзи момент.
        По принцип твоето е правилно. Просто човек трябва да бъде по-увурен в себе си и да има по-голям праг на търпимост към риск, за да го прави. И аз се стремя към това и вървя в правилната посока.
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• При мен класацията за 2021 г. се различава съвсем малко спрямо теглата на портфейла ми поради незавършено преструктуриране, но разликите са нищожни. Честно казано не помня какво точно съм дал преди година, но не вярвам да е имало разлика спрямо тогавашният ми портфейл и възгледите ми към онзи момент.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
            Грую,това че някой е подредил някаква класация-не означава,че е заложил на нея.Възможно е в движение да е извършил корекции......да отклонява внимание.....
            Да, това е важно да се уточни! Например класацията ми за 2021 не копира портфейла. Не защото давам фалшиви прогнози, а защото прагът ми на риск не позволява да набия много пари в някои по-рискови компании, които наистина смятм, че ще се представат по-добре от други в портфейла ми. Ето, според класацията ми за 2020 имам доходност от - 17% ли беше, а реално е -9,3%. Тоест тади моя предпазливост ми е спестила едни 8% загуба. Идеята ми е, че като ме питат кои ще се представят най-добре нямам страхове колко са рискови и съм по-обективен от реалния ми портфейл, в който има някакви спирачки.
            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Грую,това че някой е подредил някаква класация-не означава,че е заложил на нея.Възможно е в движение да е извършил корекции......да отклонява внимание.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Дано, аморфния, дано, всички сме на влака, просто аз не виждам никакви особено поводи за оптимизъм, дори мисля, че са по-ниски, сравнени с миналата година. Това не значи, че акциите трябва да падат - не, не твърдя подобно нещо, у нас всичко е възможно. Много народ е заложил на Доверие и онова, гаражното фирме с лампичките и релета и чака нещо - ок, дано са прави, дано!

Аз не разбирам едно - когато някой изкаже различно мнение от сектата, веднага се активизират поне 10 ника (многоникови), които почват да сипват помия. Е, видяхме ги великите инвеститори - Батя с предпоследно място във всички 19 прогнози за 2020, дадени в началото на годината, а още по-великият 4Д дори не е дал прогноза, щото той прогнозите винаги ги дава следварително, като винаги е хванал дъно за покупки и връх за продажби. Ма това е щото той е позитивен и оптимист, а аз съм простои Грую и хейтър. Ех, ако можех да не съм такъв хейтър, охоооо, колко щях да съм напред с материала, ма на, проЗ хейтър съм и това си е!

Йезуита, сащ са излезли от депресията само и единствено благодарение на едно нещо - нарича се Втора световна война, която, о, чудо, не се води на територията на континентална Америка, а разсипва основните ѝ конкуренти в Европа и Азия. Сега война няма и се молете да няма, грипчето е ташак работа, ще ни поставят под контрол (някои от нас, дето са по-лабилни) и толкова. Ок, печатат се пари, всичко е на ол тайм хай, а, ако мога да те запитам с твоя въпрос - какво след след ол тайм хай Е, може и да е нов ол тайм хай, както и след 12 години права линия следва 13-та година на такава

Успех на всички, които инвестират на БФБ, в края на годината да си мерим доходностите в пъти, а не в проценти!
                Дам, пореден пост с лъжи в него и за пореден път разобличен!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Остава да смекчиш тона, да започнеш да се отнасяш уважително към околните и всичко ще е наред.
                  Когато не уважаваш себе си, няма как да уважаваш друг.

Коментар

ОП, извинявам се, браво, 4д, отлично постижение за годината - когато съм сгрешиш, а и ответната страна е коретна, съм длъжен да се извиня и да поздравя! Догодина процентите в плюс да са поне по 20
                    Остава да смекчиш тона, да започнеш да се отнасяш уважително към околните и всичко ще е наред.

Коментар

• ОП, извинявам се, браво, 4д, отлично постижение за годината - когато съм сгрешиш, а и ответната страна е коретна, съм длъжен да се извиня и да поздравя! Догодина процентите в плюс да са поне по 20
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Аз не разбирам едно - когато някой изкаже различно мнение от сектата, веднага се активизират поне 10 ника (многоникови), които почват да сипват помия. Е, видяхме ги великите инвеститори - Батя с предпоследно място във всички 19 прогнози за 2020, дадени в началото на годината, а още по-великият 4Д дори не е дал прогноза, щото той прогнозите винаги ги дава следварително, като винаги е хванал дъно за покупки и връх за продажби.
                        Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                        Добри прогнози от миналата година :-)

5 от 18 имат положителна доходност при спад на софикса с 21%
                        16 от 18 бият резултата на СОФИКС. Като цяло по - спекулативните избори в десете позиции дърпат силно в отрицателната зона.

Име Резултат
                        1 Иван Давидов 10.9%
                        2 mancev 10.2%
                        3 dddd 4.4%
                        4 B.Graham 0.7%
                        5 BSE 0.4%
                        6 Огнян Николов -5.0%
                        7 Kiril Ognyanov -6.7%
                        8 BigBear -7.0%
                        9 Zdravko -7.5%
                        10 Ivo Orozov -7.6%
                        11 Грую Груев -9.4%
                        12 tony1975 -9.5%
                        13 znae6t -11.4%
                        14 Etihad -16.2%
                        15 kubrat -17.2%
                        16 15% -17.8%
                        17 Батя -22.4%
                        18 Dex -24.6%

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

При мен е просто gut feeling съчетан с това как ми се изправи чарта на портфейла последните 3 месеца..
                          Дано, аморфния, дано, всички сме на влака, просто аз не виждам никакви особено поводи за оптимизъм, дори мисля, че са по-ниски, сравнени с миналата година. Това не значи, че акциите трябва да падат - не, не твърдя подобно нещо, у нас всичко е възможно. Много народ е заложил на Доверие и онова, гаражното фирме с лампичките и релета и чака нещо - ок, дано са прави, дано!

Аз не разбирам едно - когато някой изкаже различно мнение от сектата, веднага се активизират поне 10 ника (многоникови), които почват да сипват помия. Е, видяхме ги великите инвеститори - Батя с предпоследно място във всички 19 прогнози за 2020, дадени в началото на годината, а още по-великият 4Д дори не е дал прогноза, щото той прогнозите винаги ги дава следварително, като винаги е хванал дъно за покупки и връх за продажби. Ма това е щото той е позитивен и оптимист, а аз съм простои Грую и хейтър. Ех, ако можех да не съм такъв хейтър, охоооо, колко щях да съм напред с материала, ма на, проЗ хейтър съм и това си е!

Йезуита, сащ са излезли от депресията само и единствено благодарение на едно нещо - нарича се Втора световна война, която, о, чудо, не се води на територията на континентална Америка, а разсипва основните ѝ конкуренти в Европа и Азия. Сега война няма и се молете да няма, грипчето е ташак работа, ще ни поставят под контрол (някои от нас, дето са по-лабилни) и толкова. Ок, печатат се пари, всичко е на ол тайм хай, а, ако мога да те запитам с твоя въпрос - какво след след ол тайм хай Е, може и да е нов ол тайм хай, както и след 12 години права линия следва 13-та година на такава

Успех на всички, които инвестират на БФБ, в края на годината да си мерим доходностите в пъти, а не в проценти!
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
                            1939-1929 са 10 г. период
                            Ние сме в такава депресия още от 2008... така че след 12 г. какво следва...
                            Е не е така, не сме в депресия от 2008 г., най-малкото виж колко е бил БВП тогава и виж колко е днес.

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

А какво точно определяш като риск (risk) и защо наричаш депресията - дъно? Депресията може да продължи доста време преди или след като се е формирало дъно, пример 1929-1938.
                              1939-1929 са 10 г. период
                              Ние сме в такава депресия още от 2008... така че след 12 г. какво следва...
                              http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

Дано не звуча песимистично в темата за оптимизма, но четейки постовете, оставам с впечателнието за масов ентусиазъм и оптимизъм, който много рязко контрастира с определението за дъно, където би следвало да има пълна апатия и примирение! Ок, бфб не е нормална борса, тук всичко върви наопаки и резултатите на съответната компания почти не ѝ влияят, за разлика от врътките на съответния мажоритар, който си определя цената както му е кеф и единиците вътрешняри го играят фронтрънъри, но споделете, колеги, кое ви кара да сте такива оптимисти? ще се пробвам аз:

- щом е паднало, значи ще се качи - лаишката грешка на всеки аматьор, който купува пени сток
                                - новото правителство - ако има такова и БХ не си направи някоя коалицийка тип царската 3-5-8
                                - сигурността, че нищо не е сигурно, щото с грипчето всички планове отиват в коша
                                - честните и коректни мажовци
                                - големите, редовни и прогнозируеми дивиденти

Нека не се счете за заяждане, просто ми е интересно на базата на какво се крепи оптимизма ви, освен че темата се казва така Имам акции - една и половина, както биха се изразили от секатата в този форум
                                При мен е просто gut feeling съчетан с това как ми се изправи чарта на портфейла последните 3 месеца..

Коментар

Working...
                                X