IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

От моите данъци са всъщност
    Това имах предвид и да си по-ларж Някой ден може да се върнеш да си арчиш пенсията с кеф и да ти е готино да гледаш оправена държавата. За какво да седиш да те бие студа и дъжда цял живот там при онез неблагодарници.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Не се стискай сега, все едно че ти ги даваш
      От моите данъци са всъщност

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

А да, съгласен съм, че скорошното теглене от дългия ETF има роля за убиването на януарската инерция. Моят коментар беше, че смяната на собствеността на NN не тежи по какъвто и да било начин на пазара. Просто бях видял тази теза в дневен обзор на Мариян тези дни.

Твоята стратегия е добра илюстрация на оптимизма в момента. Всички искаме да сме на пазара, но очакваме да се появят участници, които до толкова да не си искат акциите, че да ги изспипят с кофата върху BID-овете в дълбочина. Това си е мечо очакване от всякъде според мен.
        Според мен е повече бичо, все пак офертите са купува, а не продава. Но може да иска, да хване по-ниска евентуално корективна цена. Също така 7% не са под досегашното дъно, т.е. не е мечо очакване.
        Очакването е най-вече докъде ще се насилят да продават пенсиите, ако се решат на това, за да ги отървем на промоция така да се каже.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
          Uns, според мен по-скоро тежи неизвестното каква част от изтегления от фонда пакет трябва да се осребри скоро.
          Очакванията са различни. Аз съм свалил надолу офертите си купува с около 7%. И съм намалил обема. Около мен също.
          А да, съгласен съм, че скорошното теглене от дългия ETF има роля за убиването на януарската инерция. Моят коментар беше, че смяната на собствеността на NN не тежи по какъвто и да било начин на пазара. Просто бях видял тази теза в дневен обзор на Мариян тези дни.

Твоята стратегия е добра илюстрация на оптимизма в момента. Всички искаме да сме на пазара, но очакваме да се появят участници, които до толкова да не си искат акциите, че да ги изспипят с кофата върху BID-овете в дълбочина. Това си е мечо очакване от всякъде според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
            Каквото и да си говорим фондовете имат повече инфо от нас .... логично е да си управляват сами портфейла
            То ясно че могат, но в случая с вложенията в експат, следваха индекса. След като излизат, значи не искат да го следват по някаква причина и въпросът е по-скоро защо не искат.. Може преди да не са се чувствали готови или че индексът не е много интересен, да са се пуснали на пасивно следване, а сега да искат активно. Може да са уплашени от нещо (текат някакви разпродажби в сектора а преди това имаше предложения за национализация). Може да не им харесва състава на индекса и т.н....Така или иначе, ако се махнат, поне няма да мъчат повече индекса и да го карат да се върти понякога наобратно спрямо световните борси
            Last edited by precakanoto; 12.02.2021, 16:55.

Коментар

• Каквото и да си говорим фондовете имат повече инфо от нас .... логично е да си управляват сами портфейла

Коментар

• Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
                Може да са преценили, че с или без експат пак могат да си държат портфейла и да продадат в бъдеще, когато поискат, но без да им се удържат такси за управление.
                Не знам нищо конкретно, просто си мисля за вариантите.

То индекса е доста близо до дъното и не знам доколко е логично да се продава на дъното.
                Като не пробвате няма как да разберете каква я мислят.

Коментар

• Може да са преценили, че с или без експат пак могат да си държат портфейла и да продадат в бъдеще, когато поискат, но без да им се удържат такси за управление.
                  Не знам нищо конкретно, просто си мисля за вариантите.

То индекса е доста близо до дъното и не знам доколко е логично да се продава на дъното.
                  Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Според мен пенсионния фонд са продали акциите, които са искали да продават предварително преди тегленето от Xpat.

Коментар

• Най-вероятния сценарий

Коментар

• А ако пенсионният фонд реши да не продава акции? Дали е възможно?
                        Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Uns, според мен по-скоро тежи неизвестното каква част от изтегления от фонда пакет трябва да се осребри скоро.
                          Очакванията са различни. Аз съм свалил надолу офертите си купува с около 7%. И съм намалил обема. Около мен също.

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                            Ще го кажа пак, борса на която "флагмани" или акции на Премуим пазар са 11K, Лешперко, ТСБ, Радиатори, Птичи грип, Банки Молдован - не може да бъде унищожена. Тя се е самоунищожила. Това е последна фаза на кретане.
                            Хари, Щом сме на дъното, от какво да се плашим?!.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Може да влязат - под условие. Инак добре ви учат - за да си траете
                              Не се стискай сега, все едно че ти ги даваш

Коментар

• Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
                                29 000 000 000 евро директни пари влизат България ....... повече от валутния ни борд
                                Може да влязат - под условие. Инак добре ви учат - за да си траете

Коментар

Working...
                                X