IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
    Днес ако я караме така ще затворим над дългата червена линия
    Зарята?

    Коментар


    • Днес ако я караме така ще затворим над дългата червена линия

      Коментар


      • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Искам да ви благодаря за обратната връзка, която получих от Вас. Беше ми изключително полезна и можах да си направя изводи за психологията на групата към която принадлежите. За пореден път ми вкарвате в устата думи, които никога не съм изричал и откровенни обиди към мой адрес, поради което ще си позволя да цитирам какво съм написал и после да разясня какво ме е провокирало и какви изводи могат да се направят от отговорите ви.

        Провокира ме следната поредица от постове.

        Аз съм силно несъгласен с мнение, което вярва, че при несъответствие между партията, лидера и конституцията губи онституцията. Но мнението сочи ясно, че конститцията не трябва да важи в частен случай, когато става въпроса за канадски гражданин, тоест партията е над държавата.
        После се включва Батя с мнението

        Тук се стига до следващият етап. В сллучай, че партията овладее институцията, то тя ще получи легитимност.
        Поста ми беше провокиран с идеята да се смекчат крайните позиции и да се осъзнае, че конституционни съд си има своята легитимност и тя стои над партията, лидера и всичко останало и той е погрешим и бърка като всички нас. Но изненадващо за мен последва буря.
        Критики, които не говорят нищо по поста ми или мантри за Боко, Шиши и така нататък, което изобщо не съм говорил и коментирал.
        Оказа се, че без да искам съм засегнал свещенните принципи върху които е изградена групата. Всичко свещенно е табу, то не се дискутира и не може да бъде подлагане на критика и обсъждане. Всеки опит за коментар би следвало да бъде смазан със сила в което първи се включва Киро.
        Та какво принципи съм оспорил.
        Партията стои над държавните институции и нито една от тях, в случая конституционен съд няма юрисдикция над нея.
        Институциите нямат самостоятелна легитимност. Те получават легитимност чрез партията, когато ги овладее. Твърдението на Батя. Това дава и друго обяснение защо единствената институция в държавата призната за легитимна е ВКС. Отговора е защото е овладян от племето/партията. Легитимността на партията се е прехвърлила върху институцията. Казуса с прокуратурата е сходен. В момента тя е нелегитимна в очите на партията, но когато Лозан Панов стане главен прокурор, тя автоматично ще стане легитимна защото партият овладявайки я ще влее своята легитимност на прокуратурата.
        Вожда и учителят е непогрешим. Той не може да сбърка. Това, което по-горе написах, че нормалното поведение след като една невинна, неволна грешка е станала ясна е да си подаде оставката като министър, защото е потенциално несъвместим и може да доведе до правен хаос, след което да си продължи политическата дейност. Идеята да каже едно човешко, извинявайте, сбъркал съм не е умишлено, се прие от четящите форума като най-грозно оскърбление, защото нарушава култа към личността.
        Другите племена/партии са нелегитимни. Първостепенният враг срещу който трябва да се работи за изчегъртване са ГЕРБ и ДПС, но сами по себе си нито една друга партия не е легитимна. Много ми е интересно как се изчегъртват малко над 1/3 от населението на България. На Хитлер му е било лесно защото, цигани, евреи, поляци, инвалидни и душевно болни са били под десет процента от населението.
        Всяко мнение, което не отговаря на това на групата трябва да бъде оплюто, потушено със сила и тотално размазано. Свободата на словото е нещо недопустимо в главата на тези които най-грубо ме оплюха за неща, които никога не съм казвал. Някъде да съм говорил за Боко, Шиши, ДПС. Да съм ги възхвалявал или критикувал? Не е имало нищо, но последва много грозна очерняща кампания.
        Та момчета върнахте ме в детството ми от преди повече от тридесет години. Не бяха хубави времена и се надявам да не се върнат пак.
        Но съм ви много благодарен защото успях благодарение на вас да осъзная някои грешки във възгледите си. Винаги съм вярвал, че ДБ отказват да си сътрудничат с други партии и структури поради възгледа на конкурентност, а ДПС си сътрудничат поради възглед на сътрудничество. Било е пълна глупост. ДБ не си сътрудничат с никой, освен когато имат общ враг и трябва да разрушат нещо, защото другите племена/партии и държавни органи неконтролирани от тях не са легитимни в техните очи. ДПС се опитват да овладеят институциите защото за разлика от ДБ осъзнават, че паритията им няма самостоятелн универсална легитимност и овладявайки някоя институция биха могли да ползват нейната легитимност. Освен това ДПС биха си сътрудничали със всеки, защото всяко мение и всяка партия е легитимна до момента когато не отхвърли правото им на съществуване. Те вярват, че имат право да използват всички средства срещу всеки, който отрече правото им на съществуване. Така погледнато ситуацията много прилича на конфликта в близкият изток. Хамас и Хизбула отричат правото на съществуване на Израел основавайки са на универсални ценности извлечени от корана. Според тях Израел е нелигитимен и ще се борят с него до като не изчезне. Израел вярва, че има право да използва неограничена сила срещу тях, но би си сътрудничил със всички арабски държави стига да ги признаят. Конфликта продължава седемдесет години и няма перспектива да приключи. Никой не е успял да изчегърта другия.
        Лично аз много се надявах двамата от Харвард да успеят да преборят тази токсична култура. Надявах се да имат силата да водят групата а не да я следват. Това би било огромен шанс за държавата.
        Осъзнавам, че поста ми ще предизвика взрив, не толкова голям като да се заковат тезиси на вратата на една църква, но предвид това, което изговорихте срещу мен трябваше да го напиша. Не го възприемайте като обида, пропаганда, принадлежност към група а като чиста логика, която анализира ситуацията. Няма морални квалификаци за това, кое е добро или лошо. Просто описание на света такъв какъвто според мен е.
        Мисля тези дни да намеря някой форум на ДПС и ГЕРБ и да видя как симпатизантите им биха реагирали на идеята, че някоя държавна институция може да издаде акт срещу интересите на партията и дали Борисов и Карадайъ е възможно да допуснат грешка. Ако имате идея за такъв форум ще съм ви благодарен за помощтта.
        На това му се вика пожелателно мислене или наречено още Confirmation Bias. Избираш си някаква теза, която да поддържаш и започващ да търсиш и намираш потвърждения за нея навсякъде.

        Коментар


        • От договора лъсва и друг парадокс – фалшиво раздутите ориентировъчни цени са гарантирали на изпълнителите пълно спокойствие за евентуално прекратяване на договорите, защото неустойките, които те трябва да получат, на свой ред са раздути..



          svobodnoslovo.eu
          ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ: Укрепване на свлачище за 300 бона е надуто от ГЕРБ до 7 милиона лева (6,7 млн. са

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            толкова много думи за нешо, което може да се синтезира в едно изречение:

            пичове, като един от малкото симпатизанти/членове на герП, които не са еднокнижници като Вожда и Учителя, имам изгода от тях, защото друг може да ни спре телефонната любов, с която си играчкаме на бфб, затова искаме запазване на статуквото. Останалото е бла-бла. Или, както почти си го казал и сам


            Груйка с конспирации лягаш и ст ях си ставаш а?. МИслиш ли че има нещо реално наистина в тезите с платната, телефоните, яхтата, кор кароли и всякаки там небивалици.?
            Вярваш ли си ? кат сана дума за вярата
            Щото това да вярваш 100% на адокат е как да кажа .... тотал абсурд според мен,
            т.е. можеш ли сам да си вярваш и да не се съмняваш никак

            Коментар


            • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

              Не става въпрос за вяра. Във фитнеса предварително знам коя щанга мога да вдигна и коя не, ако играя шах с непознат сравнително бързо разбирам дали ще спечеля или ще загубя, по същия начин в областите, в които имам някаква базова компетентност мога да оценя нивото на съответният политик или "експерт", поне когато е ниско лъсва лесно, за високото приемам, че не аз съм човекът който може да я оцени. Вярата е за църквата, никой загубеняк не става нещо друго, защото си вярва, че е много незаменим и специален, и това е основният проблем с политиците- имаме нужда повече от такива, които знаят, отколкото от такива, които си вярват.
              Според мен дддд казва какво е забелязал че е нашето дереже в момента, т.е. докъде сме го докарали като стадо идиоти, а не какво трябва да бъде. т.е. за мен и двамата сте прави

              Коментар


              • Петър Бояджиев

                Снощи слушах подробно Кирил, Асен и Даниел отговарйки на въпросите които им задаваха българи живеещи в чужбина. Първо въпросите бяха смислени и на ниво. Отговорите сериозни, без грам излишен популизъм. Отговори на хора познаващи материята за която говорят. Мащабност, комплектност при третирането на всеки проблем. Изходната база е ясна. Цел номер едно нулева корупция. Резултат 8 милиарда на година спестени на държавата при отстраняване на възможностите за корупция. Цел номер две здрава нация, чрез използуването на тези 2,5 милиарда на година, които днес отиват в джобовете на корумпирни пиявици накацали по системата. Цел номер 3 основна трансформация в образованието с цел да бъде изведено от системата на 20 век. Цел номер 4 увеличаване на експортният потенциал на икономиката. Цел номер 5 промяна в консулската система на България, отчитайки, че 30 % от българите в момента живеят и работят в чужбина. Цел номер 6 радикална промяна в агенцията за българите в чужбина обръщайки поглед към тези 30 %, вместо агенцията да бъде търговско дружество за продажба на паспорти на общностите в по изостаналите страни. Има и други, но това което за мен беше най-важното. Не преодолеем ли системата Гешев, всичко остава само сладки приказки. Това беше ясно казно. И отговор. Това е разрешим проблем, а не оправдание за бездействие. Отговор. Получи ли се парламентарно мнозинство Гешев е преодолим. Защо. Ами когато се отрежат ръцете на Гешев той сам ще клекне, а и да се позабави пак няма да може да влияе. Какво имам предвид, МВР, ДАНС, НАП, и трансформираната КОНПИ спрат ли да играят в екип с Гешев, той остава без ръце. Това е накратко. Виждам добро бъдеще за България през идните години, ако се галсува за това бъдеще на 14 ноември. Всеки да помисли. 8 милиарда годишни икономии от кражбите за 4 годин прави 32 милиарда. Плюс 24 милиарда от плана за възстновявне, ако се използват по предназначение, а не се освояват. Това прави 56 милиарда допълнителни за българската икономика. Да прибавим и ефекта от увеличаване на експортният потенциал. Така, че на 14 се гласува за това или за чекмеджетата и сараите. Който е намазвал филията от чекмеджетата и сараите ще гласува за тях, който не за себе си и за децата си.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

                  Ще ги подкрепя и се надявам Продължаваме Промяната да са първа политическа сила. Тия хора имат знания и морал да променят страната и да растем с 5%-6% на година за следващото десетилетие.

                  Най общо трябва да направят нужните промени и да таргитират удвояване на БВП в рамките на 10 години!
                  аз открай време гласувам за десните, но може и да го оставя Христо Иванов малко да резервната скамейка и да гласувам за Продължаваме Промяната белким се формира нов 'нормален' политически субект. Без нормалност в управлението ни инвестиции ни борса като хората.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                    Ще ги подкрепя и се надявам Продължаваме Промяната да са първа политическа сила. Тия хора имат знания и морал да променят страната и да растем с 5%-6% на година за следващото десетилетие.

                    Най общо трябва да направят нужните промени и да таргитират удвояване на БВП в рамките на 10 години!
                    Last edited by SoHo; 01.11.2021, 13:50.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
                      Това ниво на съпротива като че ли никога няма да бъде преминато...
                      Скоро над 600 Декември и Януари ще са силни месеци

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        Симпатизантите вярват, че имат интелектуално и морално превъзходство над другите членове на обществото, което им дава естественото право да управляват държавата.

                        ​​​​​
                        Не става въпрос за вяра. Във фитнеса предварително знам коя щанга мога да вдигна и коя не, ако играя шах с непознат сравнително бързо разбирам дали ще спечеля или ще загубя, по същия начин в областите, в които имам някаква базова компетентност мога да оценя нивото на съответният политик или "експерт", поне когато е ниско лъсва лесно, за високото приемам, че не аз съм човекът който може да я оцени. Вярата е за църквата, никой загубеняк не става нещо друго, защото си вярва, че е много незаменим и специален, и това е основният проблем с политиците- имаме нужда повече от такива, които знаят, отколкото от такива, които си вярват.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
                          Ма вие в техническия анализ ли вярвате бе?! Луди хора!
                          Вярваме и в Алеко, и в Бен Франклин, и в Моста на модерната архитектура
                          Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
                            Ма вие в техническия анализ ли вярвате бе?! Луди хора!
                            И в господ не вярваме, ама палим понякога по една свещичка

                            Коментар


                            • Ма вие в техническия анализ ли вярвате бе?! Луди хора!

                              Коментар


                              • Това ниво на съпротива като че ли никога няма да бъде преминато...
                                Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

                                Коментар

                                Working...
                                X