Първоначално изпратено от ghettoff
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ аз смятам че това с дълга само по себе си е доста успешен ход. Сега само зависи да не го изхарчат за глупости.
Коментар
-
По отношение на емитирания дълг
1. Половината от него отива за замяна на дълг с падеж след няколко месеца. Заменяме го с дълг с падеж 12.56 години и средна годишна лихва 2.66%
2. Увеличаваме със сигурност средния матуритет на целия дълг, защото до сега не е емитиран дълг със срок над 10 години, а този целия е със среден срок 12 години и половина
3. Цялата емисия почти покрива възможността на правителството да емитира дълг за годината и ако това се спази предстоящите падежи на ДЦК през годината ще вкарат допълнителна ликвидност в страната и това допълнително ще понижи лихвите по депозитите и вероятно и лихвите кредитите
4. Изпълнението на емисията в останалата и част подсигурява стабилното изпълнение на инвестиционната програма и финансирането на бюджетния дефицит за цялата година и при достатъчна дисциплина от тук нататък няма да има забавени правителствени плащания и ще има бърз старт на инвестиционното строителство и санирането.
5. Една инфлация в следващите 10 години в рамките на приемливата за ЕЦБ 2% практически ще даде възможност след 12 години една трета от дълга ни да е в реално изражение безлихвен.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеаз не съм казал че е лошо
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеГледай кво нещо е силата на словото!
Батя даде интервю и борсата подскочи.
Батя, давай интервюта през ден, ако можеш
Ами аз нали говоря, че това на първа страница на Инвестора беше гениален ход. Батя като олицетворение на бичия отбор. Силно, силно. Не бих постъпил по различен начин, ако бях в сходна ситуация в собствения си бизнес. Затова се изкефих. Сега остава ефектът да не е само това, което виждаме, че тогава и майка Тереза не може да спаси бичата агония
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеАбе ти и Равновесие да нямате милиони акции та ви е толкова трудно излизането
Коментар
-
Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнениеНе е лошо интервюто........Даже си е много хубаво.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеГледай кво нещо е силата на словото!
Батя даде интервю и борсата подскочи.
Батя, давай интервюта през ден, ако можеш
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЧак милиони не, ала 3-4 пъти повече отколкото смятам за разумно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЧак милиони не, ала 3-4 пъти повече отколкото смятам за разумно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеАбе ти и Равновесие да нямате милиони акции та ви е толкова трудно излизането
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеМи крайно време е да ходите да си тествате ма200 на 530...та да излизаме сгодно
Кой му се чака годо да си го чака
Коментар
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнениеСофка отново над 500, а сега накъде...
Коментар
Коментар