Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеБФБ работи ли днес?
Или има проблем в системата?
Коментар
-
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнениеНаздраве!!А когато позицията от печеливша тръгне към губеща, а ако изчакаш и стане губеща???
Ако е на плюс 10% - 20% не я затварям, но ако падне на минус 10% ще я затворя.
Просто оставям печалбите да растат и ограничавам загубите. Това е моят начин на търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеГетоф, аз по принцип не давам много обяснения и съвети, но ти ме кефиш и ще ти издам една малка тайна.
Аз много рядко затварям печеливши позиции. Според мен да затвориш печеливша позиция е все едно да биеш ръката която те храни, да заколиш кокошката която ти снася златни яйца или да отрежеш дърво което дава плодове.
Наздраве на всички спекуланти!А когато позицията от печеливша тръгне към губеща, а ако изчакаш и стане губеща???
Коментар
-
Това със стискането на ариите върви до ппределено време.Ако аз бях от глъмите държачи на артии 2007-2008 г и не бях ги разкарал навреме щях да се зануля ще тогава.Само че аз нямам сънтименти към артиите и ги разкарах с кеф.Резултата е че сега се забавлявам истински на борсата и не треперя.Спекулирам си и като реша разкарвам златните кокошки за да мога после да имам цял кокошкарник със златни кокошчици.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеБате Тони, ти стискаш ли книгите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеГетоф, аз по принцип не давам много обяснения и съвети, но ти ме кефиш и ще ти издам една малка тайна.
Аз много рядко затварям печеливши позиции. Според мен да затвориш печеливша позиция е все едно да биеш ръката която те храни, да заколиш кокошката която ти снася златни яйца или да отрежеш дърво което дава плодове.
Наздраве на всички спекуланти!
Наздраве на аматьорите!!!
Коментар
-
Гетоф, аз по принцип не давам много обяснения и съвети, но ти ме кефиш и ще ти издам една малка тайна.
Наздраве на всички спекуланти!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеНищо не съм продал. Аз не играя на борсата за стотинки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеСофикс да каже дали е продал, че не ми отговори
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеС една дума аз съм против неолибералните фундаменталисти, които реват никакви дефицити и кейнсианските фундаменталисти, които реват в обратната посока. За всяко нещо си има време и количество. Когато се разрази кредитен балон в частният сектор бюджета започва да се пръска по шевовете от пари. Такава беше ситуацията през периода 2005-2008. Частният външен дълг нарасна с около 40 милиарда лева. Тогава поради по-високото потребление бюджета излиза на излишък. Този излишък трябваше да го пазим за лошите години на деливъридж на частният сектор. Тогава трябва да се правят дефицити, защото деливъридж без компенсация от държавата е катастрофа. Проблема дойде от това, че предната тройна коалиция правеше безумия. При ситуация на прегряла икономика вместо да трупат буфери те си разделяха по 1,5 милиарда лева през последната седмица на декември. Така се пропиляха напразно буфери от около 4 милиарда, които после ни трябваха. Отделно тази политика би охладила прегряването от онзи период и би могла да спомогне за по-лесно преминаване през кризата с повече държавни дефицити. Валутният борд е силно проциличен. Централната банка практически няма средства да се бори с цикличността и държавният бюджет е последната възможност.
Основният въпрос е защо в продължение на 15 години се стигна до 2 мегабалона. Другият момент е деливъриджа. Ами ти къде точно видя такъв? Щото аз не виждам. Задлъжнялостта расте все повече и повече, вследствие на разхлабената монетарната политика на ЕЦБ и ФЕД. Така стигнахме до момента при нулеви лихви, реалната икономика да крета едва-едва. Ами какво правим ако САЩ-ската икономика пак забуксува. Колко още ще сваляме лихвите? Колко още количествени улеснения ще са необходими? Ами какво правим, ако в един момента доларът престане да е световна резервна валута?
Коментар
-
Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнениеКолеги защо днес няма активни коментари от Батя, Монти и Софикс...... Споделете нещо колеги .......
Коментар
Коментар