Влезнал един човек в ресторант и видял, че всички си поръчват храна и се чувстват добре. Той вместо да поръча, започнал да философства, защо онзи си поръчал това ,а не онова,защо осветлението не е по силно, защо музиката е толкова шумна и т.н. И докато се оглеждал, заведението затворило и той останал гладен, но с пълни очи.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеРавен, 15-20 процента за месец малко ли са?
Като добавиш и минус 30% за тая година спрямо долара - трябва да докараш адашката си ( и то възможно най скоро) до над 700 пункта за да си ги избиеш тия загубени профити...ще стане де, като цъфнат налъмите...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСтандартното отклонение на ЦКБ например е над 50% на година за последните 5 години. Дори да го сметнем само за последната година пак идва към 40%. Това прави всичко под 100% ръст част от шума.
За последните 5 години ЦКБ е завършвала с ръст 23 месеца - следния ръст е бил 13,2%. За същия този период имаме 5 месеца с ръст от над 20%. Само един път този ръст е бил повторен отново с ръст над 20%.
След ръст от над 20% средния спад през следващите месеци е 27%.
Всички тези цифри са само от цени затваря на даден месец. Но мисля че добре илюстрират идеята ми. След голям ръст има много по-голяма вероятност от аналогичен спад, отколкото този ръст да се повтори.
Тази статистика няма кой знае каква стойност! То като направи 100%-150% и вече виждаш промяна и докато решиш дали да влезеш още 50% и играта е свършила
Истината е че има подобрение на макро данните и рано или късно ще го разберете. Цяла Европа насърчава инвестирането и потреблението с тази монетарна политика.
При нашите банки определено ще видим силни години поне за няколко години напред. Виж на колко им бяха разходите за привличане на депозити и колко са сега. А при засилване на икономиката ще има за в бъдеще увеличение на инвестиране и потребление та ще трябват и нови кредити.
Не е препоръка!
Коментар
-
Стандартното отклонение на ЦКБ например е над 50% на година за последните 5 години. Дори да го сметнем само за последната година пак идва към 40%. Това прави всичко под 100% ръст част от шума.
За последните 5 години ЦКБ е завършвала с ръст 23 месеца - следния ръст е бил 13,2%. За същия този период имаме 5 месеца с ръст от над 20%. Само един път този ръст е бил повторен отново с ръст над 20%.
След ръст от над 20% средния спад през следващите месеци е 27%.
Всички тези цифри са само от цени затваря на даден месец. Но мисля че добре илюстрират идеята ми. След голям ръст има много по-голяма вероятност от аналогичен спад, отколкото този ръст да се повтори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеРавен, 15-20 процента за месец малко ли са?
пп На мен и по 10 % на месец ми стигат.....
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеМоже и наивно да звучи но все си мисля че в един момент компаниите на БФБ вкупом ще ограничат укриването на доходи и счетоводни трикове и нещата в един момент ще станат много по-лицеприятни за нас инвеститорите!Момента още не е дошъл но наближава!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКакто не веднъж казвам аз не съм особен песимист за българската икономиката. Песимист съм за БФБ защото оценките на компаниите предполагат много по-добро състояние от наличното или от очакваното такова.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеТи индекса ли гледаш? Що не казваш че отделни акции направиха по 15-20 процента
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКой е сбъркал тренда е надолу още. Тези 5% на плюс за месец са смешни като причина че вече сме нагоре.Last edited by SOFIX; 01.04.2015, 21:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеАбе гьонсурати поне малко се спрете бе! Вие и срам нямате! Толкова ли е трудно да си признаете, че сбъркахте в прогнозите си?! 100 теории измислихте, ама не си признавате. Това било така, онова било онака, пък третото хем било, хем не било
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеТарикатите чакат 20% движение за да се потвърди тренд и тогава влизат ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИли с други думи казано - може да се получи фискален дефицит, който правителството не иска. Но няма как да се получи фискален излишък който правителството не иска. То винаги може да похарчи този излишък.
За жалост, аз съм песимист, че бюджетът ще завърши на плюс в края на годината. Най-вероятно ще завърши на дефицит в размер на 2,7%-2,8%, като управляващите, че отчетат това като голям успех, спрямо 3,7% през 2014г.
Коментар
Коментар