Първоначално изпратено от BSEtrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение+1
Аз бих казал повече от 30-40%, ма да не ставаме максималисти.
Ти напоследък добре се обоснова с РЕ-то.
А аз наскоро си пограх да сметна средната ев/ебитда на 15-16 от най профитните и модерни хартии на бфб ( без холдингите, рейтовете и избушляците)
Ми честито - любимец 13.
Алоооо - та това е секторната ев/ебитда на балонираната (и за баба Ленчи) американска фармация бе.
За сведение - тази на S&P е 10.76 и си е точно толкова колкото за 20г средната с-ст.
За Европа като цяло гледах че си е малко над 10, а за ЕМ - малко над 8.
Коментара както се казва е излишен...
не знам кой компании гледаш, аз тия дето ги следя са с ев/ебитда от 4-5-6-7-8, има отделни над 10, ама не е да са много.
Коментар
-
Това че Софикс изкривява и реалният ръст е повече е отделно. Така или иначе е нормално да е малко повече от този в Испания и Италия заради по-високият риск. Читавите компании, за които пишеш в момента ми изглеждат или справедливо оценени, или евтини. За останалите е ясно какво представляват, но и друг път съм казвал, че боклуци повече от месец-два не държа, надявам се до 1 година да имам повод да ги проиграя и тях, но и да не стане не е фатално. При всичкият ми оптимизъм БФБ в момента ми е с около 5-6 % тежест, а повече от 10-15 % сигурно още дълги години няма да стане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеРавен, стига си плашил гаргите с пипа ами кажи колко очакваш SP 500 в края на годината да те видим колко ги разбираш
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеКое е различното? Виж една графика на Южна Европа- Италия и Испания са дали по 80 % от дъната от 2012, България- 70 %. Или искаш да се сравняваме с Германия?Ако очакваш близки корелации за кратки периоди- това няма как да стане, докато БФБ не заприлича на борса. За да заприлича на борса трябва да има инвестиционен бум. За да го има трябва масово поемане на дълг. Това става при оптимизъм, той се базира на динамично настоящо развитие, значи новата 2007 г. я чакай 2-3 години след като/ако/ доходите в България започнат да растат с двуцифрени % годишно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМи аз лично купувах като бяха евтини, продадох като станаха скъпи.то от 300 до 600 си бяха 100%. Не виждам какво толкова е станало че компаниите да заслужават да струват още 100% нагоре. Но пък виждам достатъчно причини да струват 30-40% надолу
Аз бих казал повече от 30-40%, ма да не ставаме максималисти.
Ти напоследък добре се обоснова с РЕ-то.
А аз наскоро си пограх да сметна средната ев/ебитда на 15-16 от най профитните и модерни хартии на бфб ( без холдингите, рейтовете и избушляците)
Ми честито - любимец 13.
Алоооо - та това е секторната ев/ебитда на балонираната (и за баба Ленчи) американска фармация бе.
За сведение - тази на S&P е 10.76 и си е точно толкова колкото за 20г средната с-ст.
За Европа като цяло гледах че си е малко над 10, а за ЕМ - малко над 8.
Коментара както се казва е излишен...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеАз бих заложил на инфлацията - когато се прехвърли 5% и сме отново в играта ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение........, значи новата 2007 г. я чакай 2-3 години след като/ако/ доходите в България започнат да растат с двуцифрени % годишно.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеРазбира се, че това е така. Ако обаче борсите са отражение или предвестник на икономиката, то ЕС и въобще западния свят не само е "потеглил", еми е цъфнал и вързал. Там също е имало опарени хора от кризата, но това не им пречи да чупят нови рекорди. Тук обаче става нещо различноАко очакваш близки корелации за кратки периоди- това няма как да стане, докато БФБ не заприлича на борса. За да заприлича на борса трябва да има инвестиционен бум. За да го има трябва масово поемане на дълг. Това става при оптимизъм, той се базира на динамично настоящо развитие, значи новата 2007 г. я чакай 2-3 години след като/ако/ доходите в България започнат да растат с двуцифрени % годишно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеТова е така, но борсата не свършва с оттеглянето на едни играчори. Би трябвало да дойдат нови /като мен например/ на тяхно място, все пак са минали 7-8 г. от тогава. Такива обаче липсват или просто сме слаба ракия, или пък сме по-разумни от предишните
Младите нямате търпение, а в тази игра е нужно
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЕ, с този въпрос утрепа коча с мотика. БФБ е отражение на перспективите пред икономиката. За да се повтори 2007 трябва България да потегли, за да стане това трябва ЕС да потегли, а това кога и дали ще стане вече никой не знае.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз лятото и есента на 2007 нямам нито една покупка само продажби. Пазаруваха се от някой дето вярваха в дядо Коледа. Доста от тези вярващи отдавна не са на пазара. А тези дето са останали са тези на които срива след това не е повлиял чак толкова разрушително. Т.е. които не са набутали всичко на върха.. Би трябвало да дойдат нови /като мен например/ на тяхно място, все пак са минали 7-8 г. от тогава. Такива обаче липсват или просто сме слаба ракия, или пък сме по-разумни от предишните
Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСкъпи са ни компаниите за това няма търговия. Никой не иска да купува на тези цени, пък продавачите явно са все дългосрочни
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеЯ кажи твоята версия за енемонките - защо прив. са "по-чисти" от обикновените
Нещо ме изкушават ...
Писал съм го...
Ако издържи мажо при обикновените и привилигированите ще се качат....
колкото по падат ,толкова по атрактивни стават....лошото че винаги могат да паднат още ....до ,001 ст....
Не е препоръка...
През 2011финансите и икономиката беше по добре от сега а акциите бяха на 300 пункта по Софикс....
Всичките сини чипове бяха в пени маркета....
Коментар
Коментар