IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ГИЛД форуърд ПЕ 9,43
    Амген 15,39
    Биоген 20,62
    Селджин 18,27

Та къде казваш че има балон

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
      Споко , ще падат .

На биотеките и то здраво
      Хахаха добре че то форуърд ПЕ то на големите биотеки е по-ниско от това на супер иновативните компании на БФБ

Смятай колко трябва да падне БФБ тогава

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Цените не падат - то това се оптимизъм
        Споко , ще падат .

На биотеките и то здраво

Коментар

• Първоначално изпратено от vlado64 Разгледай мнение
          Къде го видя тоя оптимизъм ? Че аз нещо не довиждам.
          Цените не падат - то това се оптимизъм

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            С фалит на Гърция въпрос на дни, най-много на месец и половина, пак има доста оптимизъм на борсата. Все пак по почти всички критерии България ще бъде най-засегнатата държава след самата Гърция.
            Къде го видя тоя оптимизъм ? Че аз нещо не довиждам.

Коментар

• С фалит на Гърция въпрос на дни, най-много на месец и половина, пак има доста оптимизъм на борсата. Все пак по почти всички критерии България ще бъде най-засегнатата държава след самата Гърция.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                Който се мъчи ,той ще се пъчи !
                това не бях го чувал!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  Добро утро и успешен ден, седмица, месец, година на малкото, но корави играчи, останали на родната борса!
                  Който се мъчи ,той ще се пъчи !

Коментар

• Добро утро и успешен ден, седмица, месец, година на малкото, но корави играчи, останали на родната борса!

Коментар

• Атина оряза значително прогнозите си за икономическия ръст през тази година
                      Заради нестабилността през последните месеци правителството вече очаква увеличение на БВП само с 0,8%.

Ами много е близък до българския, а уж сме много по- добре

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Kакто споменах - профитни и чат пат търгуеми като за бфб - без холдинги, рейтове, избушляци и банки.
                        Ако се интересуваш за биовета - не ,не е включен, как да го включа като е тип днеска има - утре нЕма ...
                        Мога веднага да ти извадя DGI портфейл с поне 7-8 позиции на доказани компании, двойно по евтин и безрисков от цялото бфб, с ев/ебитда 5.5- 7, дивидент 3.5 до 4.5%, прилично секторно диверсифициран и при това със заложен 14% ръст на профита за следващите 5г.
                        Съмнява ме който и да е бфб бик да успее да наподоби нещо подобно.
                        Като сте се вторачили в това надуто сергийче...

Айде че отваряме оттаттък.
                        Оооо, аз не съм твърдял че не можеш да намериш някъде по земята дружества с по-ниски коефициенти или по-високи дивиденти, просто ти се учудих че ми говориш че българските компании се търгували при средно EV/EBITDA 15 - 16, което на мен ми се вижда абсурдно.
                        А щом търгуваш навън страхотно, важното е всеки да се концентрира там където е добър и търговията му дава добри резултати, кеф ти САЩ, кеф ти Танзания.

Успех ти желая в инвестициите зад граница!

Коментар

Kакто споменах - профитни и чат пат търгуеми като за бфб - без холдинги, рейтове, избушляци и банки.
                          Ако се интересуваш за биовета - не ,не е включен, как да го включа като е тип днеска има - утре нЕма ...
                          Мога веднага да ти извадя DGI портфейл с поне 7-8 позиции на доказани компании, двойно по евтин и безрисков от цялото бфб, с ев/ебитда 5.5- 7, дивидент 3.5 до 4.5%, прилично секторно диверсифициран и при това със заложен 14% ръст на профита за следващите 5г.

А мен продължава да ме тресе оптимизъм- след отчетите си харесах още една компания, но ще я споделя едва след като напълня там

Коментар

http://www.capital.bg/biznes/finansi...skupite_akcii/
                            това оттатък ,не е по розово от нашето.....с което се съгласявам....

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                              pipbel,
                              не знам кой компании гледаш, аз тия дето ги следя са с ев/ебитда от 4-5-6-7-8, има отделни над 10, ама не е да са много.

Коментар

+1
                                Аз бих казал повече от 30-40%, ма да не ставаме максималисти.

Ти напоследък добре се обоснова с РЕ-то.
                                А аз наскоро си пограх да сметна средната ев/ебитда на 15-16 от най профитните и модерни хартии на бфб ( без холдингите, рейтовете и избушляците)

Ми честито - любимец 13.
                                Алоооо - та това е секторната ев/ебитда на балонираната (и за баба Ленчи) американска фармация бе.
                                За сведение - тази на S&P е 10.76 и си е точно толкова колкото за 20г средната с-ст.
                                За Европа като цяло гледах че си е малко над 10, а за ЕМ - малко над 8.

Коментара както се казва е излишен...
                                А като си си поиграл на сметки обърна ли внимание дали не си объркал пазара?
                                Къде ги тия компании?
                                Дай пет-шест имена поне, че аз 15-16 не знам да има на целия пазар.
                                Last edited by fantasy_gt; 08.05.2015, 16:36.

Коментар

Working...
                                X