If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
С фалит на Гърция въпрос на дни, най-много на месец и половина, пак има доста оптимизъм на борсата. Все пак по почти всички критерии България ще бъде най-засегнатата държава след самата Гърция.
Къде го видя тоя оптимизъм ? Че аз нещо не довиждам.
С фалит на Гърция въпрос на дни, най-много на месец и половина, пак има доста оптимизъм на борсата. Все пак по почти всички критерии България ще бъде най-засегнатата държава след самата Гърция.
Атина оряза значително прогнозите си за икономическия ръст през тази година
Заради нестабилността през последните месеци правителството вече очаква увеличение на БВП само с 0,8%.
Ами много е близък до българския, а уж сме много по- добре
Kакто споменах - профитни и чат пат търгуеми като за бфб - без холдинги, рейтове, избушляци и банки.
Ако се интересуваш за биовета - не ,не е включен, как да го включа като е тип днеска има - утре нЕма ...
Мога веднага да ти извадя DGI портфейл с поне 7-8 позиции на доказани компании, двойно по евтин и безрисков от цялото бфб, с ев/ебитда 5.5- 7, дивидент 3.5 до 4.5%, прилично секторно диверсифициран и при това със заложен 14% ръст на профита за следващите 5г.
Съмнява ме който и да е бфб бик да успее да наподоби нещо подобно.
Като сте се вторачили в това надуто сергийче...
Айде че отваряме оттаттък.
Оооо, аз не съм твърдял че не можеш да намериш някъде по земята дружества с по-ниски коефициенти или по-високи дивиденти, просто ти се учудих че ми говориш че българските компании се търгували при средно EV/EBITDA 15 - 16, което на мен ми се вижда абсурдно.
А щом търгуваш навън страхотно, важното е всеки да се концентрира там където е добър и търговията му дава добри резултати, кеф ти САЩ, кеф ти Танзания.
Kакто споменах - профитни и чат пат търгуеми като за бфб - без холдинги, рейтове, избушляци и банки.
Ако се интересуваш за биовета - не ,не е включен, как да го включа като е тип днеска има - утре нЕма ...
Мога веднага да ти извадя DGI портфейл с поне 7-8 позиции на доказани компании, двойно по евтин и безрисков от цялото бфб, с ев/ебитда 5.5- 7, дивидент 3.5 до 4.5%, прилично секторно диверсифициран и при това със заложен 14% ръст на профита за следващите 5г.
Айде че отваряме оттаттък.
А мен продължава да ме тресе оптимизъм- след отчетите си харесах още една компания, но ще я споделя едва след като напълня там
pipbel,
не знам кой компании гледаш, аз тия дето ги следя са с ев/ебитда от 4-5-6-7-8, има отделни над 10, ама не е да са много.
+1
Аз бих казал повече от 30-40%, ма да не ставаме максималисти.
Ти напоследък добре се обоснова с РЕ-то.
А аз наскоро си пограх да сметна средната ев/ебитда на 15-16 от най профитните и модерни хартии на бфб ( без холдингите, рейтовете и избушляците)
Ми честито - любимец 13.
Алоооо - та това е секторната ев/ебитда на балонираната (и за баба Ленчи) американска фармация бе.
За сведение - тази на S&P е 10.76 и си е точно толкова колкото за 20г средната с-ст.
За Европа като цяло гледах че си е малко над 10, а за ЕМ - малко над 8.
Коментара както се казва е излишен...
А като си си поиграл на сметки обърна ли внимание дали не си объркал пазара?
Къде ги тия компании?
Дай пет-шест имена поне, че аз 15-16 не знам да има на целия пазар.
Коментар