If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не съм на плюс. На минус 4% съм от началото на годината, но не ми е проблем.
И аз съм някъде там, 4-5% на минус на акциите които имам и към момента на БФБ. И на мен не е. Много повече ме дразни когато пазара едвам мърда, отколкото когато има сериозни движения, дори и да са надолу.
не съм ти следил постовете през последната година и не знам какво си проповядвал ................... не съм забелязал при софикс 600 да пишеш за софикс 500 или софикс 400 .............. ако искаш припомни дали си споменавал такива стойности преди година...
прави ми впечатление, че започна с рефрена "софикс 400" от нова година насам с повторения всеки ден по няколко пъти .......................... 5 месеца те чета и не ти обръщах никакво внимание ................. в края на петия месец реших да ти задам някои въпроси от които бягаш "като дявол от тамян"
и пак да те питам:
олеква ли ти??? по-извисен ли се чувстваш като пророкуваш софикс 400???
Мисля че есента започнах да го казвам това число.
А все пак ти доста избързваш, Напълно е възможно и да изляза прав - все още. Ако смятам, че повече няма вероятност в средносрочен план за Софикс 400 не бих го и казвал.
От нова година до днес Софикс е паднал с 7,62%. От глупостите с КТБ, когато поне аз станах песимист Софикс е паднал с 20%. Хората вече са загубили 20% от парите си - средно.
Реално хората които са те слушали теб са загубили 20% от парите си, това как те кара да се чувстваш
не съм ти следил постовете през последната година и не знам какво си проповядвал ................... не съм забелязал при софикс 600 да пишеш за софикс 500 или софикс 400 .............. ако искаш припомни дали си споменавал такива стойности преди година...
прави ми впечатление, че започна с рефрена "софикс 400" от нова година насам с повторения всеки ден по няколко пъти .......................... 5 месеца те чета и не ти обръщах никакво внимание ................. в края на петия месец реших да ти задам някои въпроси от които бягаш "като дявол от тамян"
и пак да те питам:
олеква ли ти??? по-извисен ли се чувстваш като пророкуваш софикс 400???
От нова година до днес Софикс е паднал с 7,62%. От глупостите с КТБ, когато поне аз станах песимист Софикс е паднал с 20%. Хората вече са загубили 20% от парите си - средно.
Реално хората които са те слушали теб са загубили 20% от парите си, това как те кара да се чувстваш
Ок това със софикс 400 може да е заяждане Нямам си на идея до къде може да пада и дали реално ще пада или само си мисля така. Просто смятам 400 за реалистична хубава закръглена цифра
а олеква ли ти като знаеш, че хората могат да загубят около 20% от парите си? ............... дори и да е само виртуално това трябва да те успокоява
Ок това със софикс 400 може да е заяждане Нямам си на идея до къде може да пада и дали реално ще пада или само си мисля така. Просто смятам 400 за реалистична хубава закръглена цифра
ясно, че има хиляди начини да дразниш дадена група хора, но защо го правиш???
аз имам обяснение на причината, но искам да чуя твоята гледна точка
Да си забелязал по някакъв начин пазарът да опровергава моите виждания. Или с други думи да казвам нещо, което е очевидно не свързано с реалността. Като например пазарът да расте средносрочно аз да приказвам, че ще се срива, или пък пазара да пада, а аз да приказвам, че ще расте. Може от време на време да бъркам за отделни позиции, но в общи линии мисля че гледната ми точка е реалистична.
Това не се случва защото имам някаква информация дето другите я нямат или пък имам кристална топка или нещо друго подобно. Не, просто имам сходна нагласа, сходно мислене, предполагам сходно образование и опит с хората, които всъщност движат този пазар. За голямо съжаление повечето от тях не пишат тук. Тук сте се събрали шепа надъхани оптимисти и още по-малка шепа вечни песимисти. И си мислите че всички мислят като вас.
Ми имам лоша новина - не е така. Пазарът ни в общи линии преценява реалистично, болшинството от компаниите са що годе нормални оценени. Волатилността е в предсказуеми рамки, макар и разтегната във времето. Реално това което виждате е това което е. Няма очевидни подценявания, няма очевидни идиоти дето да разпродават на промоция, и рядко има достатъчно надъхани оптимисти дето да купуват големи обеми без да мислят. Или с други думи искам да кажа - няма лесна игра - бавните движения ви дават възможност да се измъквате или да влизате без особен стрес и напрежение. Ама това дали се възползвате от този подарък, който нисковолатилния ни пазар ви прави си е ваше решение.
Коментар