Първоначално изпратено от Yori
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнение
Сериозно ли мислиш, че това изобщо може да се изчисли....
Аз пък мисля, че ако изобщо можеше да се изчисли, нямаше да има балони и спихове и всичко щеше да е прави линии с малки наклони.
Нямаше да има викс, балтик драй , фиър & фройд и какви ли не още спомагателни индекси, опитващи се да дадат представа за някакви "числа".
Нямаше да има още опции, фючърси и тем подобни защитни книжа, нямаше да има нужда от технически анализ, защото всичко щеше да се "конкретизира" в "числа" чрез фундамента. Уви когато фундаментът не е гарантирано устойчив а няма нищо гарантирано под небето, и също когато фундаментът се гради от хора с неизяснен начин на мислене - всякакви числа са само идеи, фикции и предположения.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Абсолютно си прав според мен! Въпросът е при най-тежкият сценарий /изключващ 3СВ/ колко би паднал Софикс например. Ще ми се да питам за конкретни акции, но би било тъпо. Дай %, моля.че да не съм врачка, мислиш ли, че някой края на 2007 при софикс 1950 е можел да предвиди 2009 ниво 260,
не мисля, че може да стигнем до там, но знае ли човек
хубавото е, че ги няма чужденците и фондовете нямат голяма експозиция на нашия пазар, мисля, че малко играчи са с репа, 2008 това беше масово и когато пазара започна да пада се вземаха нови за да се купува дипа
- 2 Харесвания
Коментар
-
Надявах се на конкретни числа, проценти...
Аз пък мисля, че ако изобщо можеше да се изчисли, нямаше да има балони и спихове и всичко щеше да е прави линии с малки наклони.
Нямаше да има викс, балтик драй , фиър & фройд и какви ли не още спомагателни индекси, опитващи се да дадат представа за някакви "числа".
Нямаше да има още опции, фючърси и тем подобни защитни книжа, нямаше да има нужда от технически анализ, защото всичко щеше да се "конкретизира" в "числа" чрез фундамента. Уви когато фундаментът не е гарантирано устойчив а няма нищо гарантирано под небето, и също когато фундаментът се гради от хора с неизяснен начин на мислене - всякакви числа са само идеи, фикции и предположения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
По принцип големите спадове са предизвикани от ликвидни проблеми и продължават докато централните банки залеят пак пазарите с ликвидност. Къде точно са тези нива е доста сложен въпрос, но на база поведението им в последните години моите предположения са за около 20% под върха в СП, което вероятно отговаря на 30% в НАСДАК и 30% в ДАКС. Предвид нивата на СОФИКС подобно развитие ми се струва, че ще се отрази също с около 30% надолу. Това, което наблюдаваме сега обаче не е ликвидна криза, така че не би трябвало да стигаме чак дотам.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Надявах се на конкретни числа, проценти...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
И без световна война може да се развие перфектната буря, такава беше 2008-ма, и сега може да се получи- набалончени НИ, набалончени финансови пазари със изтегляне на ликвидност, енергийна, суровинна и транспортна криза, неадекватни политици, неадекватни регулатори, вероятност за една или няколко локални войни, какво повече ти трябваПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
Тогава си беше истински балон) надут от чужденци и пенсии
) П/Е над 20
) ама сега тук си е мечи капан
) и нямаме нищо общо с западния балон
)
) Който го осъзнае ще спечели много
1- При най - малкият страх и се започват теории за войни и какво ли още не
2 - При много малка печалба цацата гледа да се отърве и продава, а майсторите професионалисти , някои от тях пуснали мълвата по вестниците им обират бройките за жълти стотинки
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 3 Харесвания
Коментар
-
Трета световна война няма да има никога! Това е повече от сигурно просто защото ще означава краят на света! А ако има, няма да има никакво значение дали имаш 1 млрд. биткойна, 150 млрд долара и т.н. Просто всички ще умрем, което няма как да повлияе на борсите. А путин си има няколко деца /крие колко са, какви са, къде са учили, кой ги е възпитавал и т.н./. Та, ако иска да ги убие, нека заповяда...
П.П. Малко агресивно стана, но това са фактите! Освен него и другите идиоти на Беларус и Северна Корея, няма кой да я предизвика. Само показват оръжия, за да може да изцоцат някакви пари от развития свят - ЕС, САЩ и НАТО!
Коментар
-
Това е много общо казано. Някои ще "паднат" повече, други по-малко.
Ако въпросът е къде ще са най-много паднали - мисля че ще са там, където има най-много спекуланти.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Това е много общо казано. Някои ще "паднат" повече, други по-малко.
Ако въпросът е къде ще са най-много паднали - мисля че ще са там, където има най-много спекуланти.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Аз смятам, че докато не се разберат, борсите ще са надолу! За съжаление.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
До къде би паднало всичко според теб при най-тежкият сценарий?
Ако въпросът е къде ще са най-много паднали - мисля че ще са там, където има най-много спекуланти.
Коментар
-
Трета световна война няма да има никога! Това е повече от сигурно просто защото ще означава краят на света! А ако има, няма да има никакво значение дали имаш 1 млрд. биткойна, 150 млрд долара и т.н. Просто всички ще умрем, което няма как да повлияе на борсите.
Коментар
Коментар