Първоначално изпратено от Blackhat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
През второто тримесечие на 2015 г. брутният вътрешен продукт (БВП) нараства с 2.2% спрямо съответното тримесечие на предходната година и с 0.4% спрямо първото тримесечие на 2015 г. според сезонно изгладените данни.
http://www.nsi.bg/sites/default/file...q2_5OG2QEF.pdf
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеСериозно, какво му е непредвидимото точно на Неохим? Ясно изразена сезонност, ясна структура на разходите, лесна работа за всеки взел микроикономиката в първи курс.
Коментар
-
Написах малко под румънският ръст. Обективно е поради големината на икономиката им да имат малко по-голям ръст. Но нормалната разлика не е между 4,8 и 2,2 процента. Според мен ще се свие до около 0,50 процента, като това няма да е в следствие на забавяне на Румъния. Отделно поради конвергенцията е невъзможно сумарната разлика да е прекалено голяма, така че с годините ефекта на голямото население ще отслабва. Ние имахме КТБ и банкова паника. Това оказва влияние за продължителен период от време. Чак сега започва да отшумява и вътрешните фактори за растеж ще могат да се включат.
Долу горе се заяждате по същият начин, както миналата година когато прогнозирах бавно ускоряване на ръста на икономиката и достигане на растеж не по-малък от 2,5 процента. Тогава ми избухнахте с железният аргумент, че всички уважавани икономисти давали прогноза между 0,8 и 1,1 процента. Кой съм бил аз да мисля различно? Това определено не беше аргумент.
Явно наистина е време да спра да пиша. Лека и доходна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеИ това точно за неохим !?!?
"Паживьом увидем". (Цитат на Пепи)
Мине не мине време и не спира да ме изненадва ентусиазма по някои позиции. Това и е едно от хубавите неща на борсата )
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеХайде да не бъркаме непостоянство с непредвидимост
Иначе аргументите ми за Неохим са горе-долу същите като на 4Д за Свилоза, разни бакалски сметки за бъдещото П/Е.
"Паживьом увидем". (Цитат на Пепи)
Мине не мине време и не спира да ме изненадва ентусиазма по някои позиции. Това и е едно от хубавите неща на борсата )Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениедай за Гагарин но не ми пей какъв мажо е Прасето.....,че и останалите 90 % не са цвете на БФБ....заедно с държавната БФБ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеНикакви 12-18 месеца и никакви "пакети" няма тук. Растежът на БВП при двете страни е коренно различен като динамика и никаква зависимост не може да се извлече. Данните за това са достъпни в мрежата и всеки може сам да провери. По-притеснителното, че по размер на БВП на човек от населението, Румъния ни е изпреварила още преди десет години и продължава да се откъсва напред.
GDP per capita
Съществува доказателство от нобелов лауреат, че при равни (или почти равни) условия в които за сравнение са поставени две икономики, дългосрочно винаги печели тази с ... по-многобройното население. Това напълно изчерпва въпроса доколко и дали изобщо сме в пакет с румънците, което ще е все по-видно занапред щом се потвърди и от задълбочаващата се разлика в числата А това че дддд може да си позволява да витае в облака на собствените мисли е съвсем отделен въпрос. Може да не е осведомен човека с някои доказани вече достижения на икономическата наука.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеХайде да не бъркаме непостоянство с непредвидимост
Иначе аргументите ми за Неохим са горе-долу същите като на 4Д за Свилоза, разни бакалски сметки за бъдещото П/Е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЗащо мислиш, че точно неохима ще е ракета. По непостоянство в отчетите може да са и пред биовет
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеСтига бе Монти, то оставаше и втора година да му дадем, ни една банка нямаше да ни остане
4 д си е от тези агресивни малцинствени групи интИлегенция,о който искат мнението им да е закон за останалите...
Едно време бяха наричани сини комунисти а сега реаниматори...
Сугарев , Инджев , раданчо ,михайлов ,Собаджиев и т.н....
само че забравя ,чеи по времето на Орешарски борсата отиде над 620 пункта от 300 по времето на Тиквата..... и сега пак сме по времето на Тиквата....
да не се забравя ,защо не сме цъфнали.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеВ резултат на това се движим между 12 и 18 месеца след Румъния. Двете икономики са доста сходни и се влияят от общи външни фактори. Въпрос на време е да достигнем ниво малко по-бавен растеж от Румъния. Двете държави в последните 20 години са се движили в пакет и в зависимост от политическите проблеми в някоя от тях другата излиза напред.
.
Никакви 12-18 месеца и никакви "пакети" няма тук. Растежът на БВП при двете страни е коренно различен като динамика и никаква зависимост не може да се извлече. Данните за това са достъпни в мрежата и всеки може сам да провери. По-притеснителното, че по размер на БВП на човек от населението, Румъния ни е изпреварила още преди десет години и продължава да се откъсва напред.
GDP per capita
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЗащото зимата мога да изпия повече, отколкото в тази жега
Защо мислиш, че точно неохима ще е ракета. По непостоянство в отчетите може да са и пред биоветНе е препоръка... !!!
Коментар
Коментар