IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Моят опит сочи обратното, че всъщност не е чак такава голяма тесла. А аз по правило съм недоверчив и критичен към начина, по който се правят нещата в България. Проблем с дивидентите има под формата на забавено изплащане. Има такъв проблем, факт.

За комисионите не знам защо така се е получило при теб, но при мен си бяха точно такива, каквито са ми според посредническия договор. С Т-212 не съм работил, но не ми се вярва на когото и да било да му е комфортно да подмята наистина големи суми в приложения в телефона си, които се отварят с четирицифрено ПИНче, примерно. А това с данъците съвсем не го приемам. Може би защото много рядко продавам и създавам данъчни събития. Но смятайки на ум данъчна ставка по теоретична реализирана доходност за примерно шест месеца ми се струва, че разликите си струват сигурността, която българските посредници предлагат.

А иначе няма нищо по-нормално и естествено от това оборотите с Епъл, Тотал и Фолксваген да са по-големи от тези с Холдинг Света София и Фазерлес (с цялото ми уважение). Освен, че като компании са друга вселена, те могат да се търгуват и с някакви по-сносни обеми без асистенция от брокер.
    Този път мисля, че с много неща не си в час. Ето фактите от мен:
    1. Т-212 няма комисионни, през БФБ са повече от 1% общо. Това разбира се няма да ме събори и затова го пробвах даже без да губя време да чета тук и там. Но разбира се няма да повторя. Ами ако направиш 10-на сделки на година - 10% може да ти изяде реалната печалба.
    2. Т-212 може да се търгува през уеб страница, която е много по-добре направена от архаичното приложение с БФБ, за което съм се разправел много пъти с ИП-ти за бъговете, които те не искат да оправят. Смешна работа какви приложения все още се опитват да пробутват
    3. За данъците не знам какво имаш предвид, мисля, че купените от БФБ или от други ЕС борси са с еднакви данъци.
    ПП като гледам нивото на форумът - тъжно е, не е по-високо от нивото на бфб
    Last edited by petyob; 03.02.2022, 00:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
      да се търгуват международни акции през БФБ се оказа голяма тесла... А има посредници като Трейдинг 212, които са без комисионни. Освен това чух, че и с дивидентите имало проблем?
      Моят опит сочи обратното, че всъщност не е чак такава голяма тесла. А аз по правило съм недоверчив и критичен към начина, по който се правят нещата в България. Проблем с дивидентите има под формата на забавено изплащане. Има такъв проблем, факт.

За комисионите не знам защо така се е получило при теб, но при мен си бяха точно такива, каквито са ми според посредническия договор. С Т-212 не съм работил, но не ми се вярва на когото и да било да му е комфортно да подмята наистина големи суми в приложения в телефона си, които се отварят с четирицифрено ПИНче, примерно. А това с данъците съвсем не го приемам. Може би защото много рядко продавам и създавам данъчни събития. Но смятайки на ум данъчна ставка по теоретична реализирана доходност за примерно шест месеца ми се струва, че разликите си струват сигурността, която българските посредници предлагат.

А иначе няма нищо по-нормално и естествено от това оборотите с Епъл, Тотал и Фолксваген да са по-големи от тези с Холдинг Света София и Фазерлес (с цялото ми уважение). Освен, че като компании са друга вселена, те могат да се търгуват и с някакви по-сносни обеми без асистенция от брокер.

Коментар

• Аз виждам, че 40% от оборота днес на борсата е от BSE International, явно има хора, които виждат смисъл да правят тези сделки през БФБ. И на мен не ми се вярваше да има особен интерес, но очевидно има. Много добре за борсата, за ИП-тата, а и данъци допълнителни в нашата държава. Браво на БФБ!

Коментар

• да се търгуват международни акции през БФБ се оказа голяма тесла, не че не трябваше да очаквам това, но реших да пробвам - комисионните са повече от 1 процент, има комисионни за ИП и "други комисионни". А има посредници като Трейдинг 212, които са без комисионни. Освен това чух, че и с дивидентите имало проблем? Абе какво повече ... кажи му БФБ и повече не го обиждай
          Last edited by petyob; 02.02.2022, 22:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yolo Разгледай мнение

Точно така. На ксетра се търгуват само немски компании, в Милано само италиански, в Амстердам еуронекст само холандски, в Париж само френски и на LSE само великобритански. Хората спазват законите и не са позволили да се търгуват емисии от други държави, както и трябва да бъде. Кви са тия европейски съюзи и путки майни? ИМА СИ ЗАКОНИ!

Хари, печелиш нобелова награда. Поздравления!
            Златния скункс най ще му приляга!

Какви пари изтичат бе аланколу!? Хора вземат инвестиционни решения и купуват акции! И вместо да го правят през чужди платформи и да плащат комисионни навън, ги плащат на българския борсов оператор! Не мога да повярвам как може да има толкова крив и неадекватен индивид!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
              Пак да попитам само на мен ли ми прави впечатление естетически погледнато, да не говорим, че е и незаконно (БЕЗ РЕГУЛАЦИЯ И НИКАКВА ИНФО) да се търгуват наред до Химснап, Волгграф и Лещерко да минават сделки с Фолксваген, Тесла, Модерна, САП и т.н.?
              Само вижте какви пари изтичат в тази посока. Стотици хиляди всеки ден. Само не ми казвайте, че и те са осовободени от данък печалба?
              НАПЪЛНО НЕЗАКОННО И СКАНДАЛНО СЕ ТЪРГУВАТ ЧУЖДИ КОМПАНИИ НА ДЪРЖАВНАТА БФБ!!!
              Точно така. На ксетра се търгуват само немски компании, в Милано само италиански, в Амстердам еуронекст само холандски, в Париж само френски и на LSE само великобритански. Хората спазват законите и не са позволили да се търгуват емисии от други държави, както и трябва да бъде. Кви са тия европейски съюзи и путки майни? ИМА СИ ЗАКОНИ!

Хари, печелиш нобелова награда. Поздравления!

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                БФБ държавна ли е?

Коментар

• Пак да попитам само на мен ли ми прави впечатление естетически погледнато, да не говорим, че е и незаконно (БЕЗ РЕГУЛАЦИЯ И НИКАКВА ИНФО) да се търгуват наред до Химснап, Волгграф и Лещерко да минават сделки с Фолксваген, Тесла, Модерна, САП и т.н.?
                  Само вижте какви пари изтичат в тази посока. Стотици хиляди всеки ден. Само не ми казвайте, че и те са осовободени от данък печалба?

Коментар

• и кво? Пак ли ние ще плащаме заради КЗК?

Коментар

• Бързината на съда предопредели кой ще купи ЧЕЗ. Гинка Върбакова се оказа от губещата страна, но поне получи възможност да си върне парите

mediapool.bg
                      Гинка Върбакова осъди КЗК за сделката с ЧЕЗ, държавата може да плаща милиони - Mediapool.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Замислял ли си се защо е така и дали има връзка с някои мажоритари, други надути до пръсване балони и особено едни търговийки с вътрешно инфо
                        Груев на вас не се угажда нито когато индексът е нагоре, нито когато индексът е надолу.
                        Ето днес не мърда и пак сте недоволен

пп Софикс е 0,4% нагоре, БГ30 е -0,5% надолу... какво ли ще означава това!??
                        Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

Абсолютно вярно, отделно и че младите не търгуват на БФБ - за чий им е, като си имат еторо, ИБ и всякакви такива и си джиткат по света? Някои, дето са седели на коленце, може и да са много доволни, че някой им е завъннал и им е казал кога д акупят и кога да продадат, за други - еми какво да кажа, като акциите не се оценяват по фундамент, а по това къде има прахосмукачка или лискане с кофата, което който и да е инвеститор няма как да предвиди, освен ако няма вътрешно инфо. Затова и няма нови. И няма и да има!
                          Аз и друг път съм го казвал, че ние инвестиращите на БФБ си падаме малко мазохисти !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Те проблемите са от години и от всякакво естество, но основното е липса на доверие в мажоритарите !
                            Абсолютно вярно, отделно и че младите не търгуват на БФБ - за чий им е, като си имат еторо, ИБ и всякакви такива и си джиткат по света? Някои, дето са седели на коленце, може и да са много доволни, че някой им е завъннал и им е казал кога д акупят и кога да продадат, за други - еми какво да кажа, като акциите не се оценяват по фундамент, а по това къде има прахосмукачка или лискане с кофата, което който и да е инвеститор няма как да предвиди, освен ако няма вътрешно инфо. Затова и няма нови. И няма и да има!
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Батя, знаеш, че корелацията е само при спадове ! Навън като падат тук се на*ираме за съжаление !
                              Имаш право до някъде, но може би е време да покажем че и обратното е възможно.. особено с новото управление на страната

Коментар

Замислял ли си се защо е така и дали има връзка с някои мажоритари, други надути до пръсване балони и особено едни търговийки с вътрешно инфо
                                Те проблемите са от години и от всякакво естество, но основното е липса на доверие в мажоритарите !

Коментар

Working...
                                X