IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
    Ти хвърли картоните, а те пък поскъпнаха
    е за това си в игнора на повечето от нормалните форумци.....
    Аз купувам в ниското и продавам във високото на малки бройки / спекулативни/ .....на добри позиции....и не пия и не се бия със мечките защото маркета е бог и той решава всичко...

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
      ИПОто на Сирма е трагикомедия, не може да излизаш на ЕВ/ЕБИТДА 20, П/Е 70 и П/КФ 200 и да говориш за осемкратен ръст на приходите в следващите 5 години
      Иначе, ако някой искаше да купи БФБ с идеята да я развива- отдавна да го е направил, та и от този храст няма да изскочи заек. Това, от което най-вероятно ще растат цените е, че ликвидността е толкова умряла, че когато се появи малко кеш ги тика нагоре.
      ПИТАМ: ИМА ЛИ ВЪОБЩЕ ХОРА КОИТО ОТДЕЛЯТ И 1 МИН ДА АНАЛИЗИРАТ ТОВА ИПО?
      Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        Добреее, все негативни мнения, това е добре по всички теории
        Четете ги тези елански историйки, а не се сещате че са напън да се пробута нещо за сирма. Значи по всички теории казваш ... що за теории ?!?
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          мечки колко искаш......
          Спекулата върви ,вчера продадох в ЗХБГ ,днес в неохим ,онзи ден в БТН ,по онзи ден в Хиката - е дребни бройкЕ , но кеша се събира.....а ти ги лумкай..... нали знаеш ,че ще купувам от теб...когато трябва в пени маркета.......
          Ти хвърли картоните, а те пък поскъпнаха

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            GILD, AAPL, LPL, LUV, MGA, GM, MMM, VLO, TGA, NSU
            pipbel, а да сравнваме инвестирането в Епъл или Дженеръл моторс с инвестиране на БФБ ми се струва меко казано несериозно. Нито този дето е инвестирал в Епъл не може да инвестира на БФБ, нито пък инвестиращия на БФБ да не може да инвестира в Епъл. Ама сравнения ... то тази компания е някъде колкото 20 БФБ-та взети заедно ако не се лъжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
              ИПОто на Сирма е трагикомедия, не може да излизаш на ЕВ/ЕБИТДА 20, П/Е 70 и П/КФ 200 и да говориш за осемкратен ръст на приходите в следващите 5 години
              ...
              особено след покупката на подобен конкурент в сектора само преди месец-два но на двойно по-ниска цена (справка - кимру)
              Не е препоръка... !!!

Коментар

Чак толкоз негативизъм не знам дали помня да е имало на пазара последните 12-13 години. Вчера четох нещо писано от Елана и там точно това споделяха с което съм съгласен, дори и 2008/2009 настроението че след лошото идва добро бяха по-силни от сега.
                Знам какви бяха настроенията ....аз бях от оптимистите до лятото на 2008 г......
                Сега настроенията са поради обективни и субективни/ външни и вътрешни фактори и обстоятелства/ ,взети заедно ...

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                  Не е вярно, никакъв страх не ме тресе (от мое име го казвам за себе си)
                  Освен това не споделям, някои други неща - никаква надежда не очаквам от сирма, никаква бяла, сива или друга лястовица няма да излезе. нямам и намерение да ги подкрепям. От собствениците харесвам само един и той се казва Георги Маринов. Чудя се какво ти е "ок" на минималната цена и как го изчисли това "ок" че е "ок" - като равно на баничка за сутрешна закуска или като лимонада на обяд!? Има странни неща правени - с това съм много съгласно, но оценките на активите за мен са под въпрос А че акционерната структура била невиждана за бфб - невярно твърдение - виж например акционерната структура на софком.
                  Иначе, ако някой искаше да купи БФБ с идеята да я развива- отдавна да го е направил, та и от този храст няма да изскочи заек. Това, от което най-вероятно ще растат цените е, че ликвидността е толкова умряла, че когато се появи малко кеш ги тика нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    Та те са негативни от една година и кой знае още колко..... просто няма повод за оптимизъм...
                    Чак толкоз негативизъм не знам дали помня да е имало на пазара последните 12-13 години. Вчера четох нещо писано от Елана и там точно това споделяха с което съм съгласен, дори и 2008/2009 настроението че след лошото идва добро бяха по-силни от сега.

Коментар

Направо е супер

Коментар

Та те са негативни от една година и кой знае още колко..... просто няма повод за оптимизъм...

Коментар

• Добреее, все негативни мнения, това е добре по всички теории

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                            Е ти какво сега - смяташ да продаваш ли!?!? Като се набалончи индекса ли си го замислил
                            Когато сегашните мечета станат бичета аз ще съм най-голямата мечка на борсата

Коментар

Възможностите тук си ги има, ето идват отчети, имам хубави очаквания за не едно и две дружества. Има избор немалък от компании с P/E под 10, компании с EV/EBITDA 5-6, че дори и по-ниски. Е има и много компании дето не ми се купуват, освен ако е някакъв мега оптимизъм на пазара, какъвто очевидно не е.
                              Тъкмо и аз снощи си калкулирах...от другата тема

ПС Реших да видя къде сме и сметнах средното за една що годе предствителна извадка ( моя си ) за пазара по сектори.
                              Ев/ебитда 5.2
                              Надули сме сe като плондери амааа...

GILD, AAPL, LPL, LUV, MGA, GM, MMM, VLO, TGA, NSU

Верно има и такива, ма не са никак толкова много, нито са показателни за пазара като цяло, който се търгува поне 50-60% по скъпо от тях.
                              А и тези които имаш предвид изобщо не са от чергата на тези дето съм цитирал, а са си предимно неликвидна екзотика с нищожен маркет кап, ала с щедро количество мажовско участие, на които хич не им и пука за дребните ( колко дивиденти дават ?)

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                                Разбира се, че ще купуваш от мен, но на по-високи цени
                                Е ти какво сега - смяташ да продаваш ли!?!? Като се набалончи индекса ли си го замислил
                                Не е препоръка... !!!

Коментар

Working...
                                X