IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
    Голям страх ги тресе всички, или може би голям страх ни тресе.

Ама е малко в повече. Притесняваме се да не се сринат още навън, ами след този ръст дето направиха толкова години рисковете определено ги има. А колко да падат за да изглеждат зле като нашия пазар.

Възможностите тук си ги има, ето идват отчети, имам хубави очаквания за не едно и две дружества. Има избор немалък от компании с P/E под 10, компании с EV/EBITDA 5-6, че дори и по-ниски. Е има и много компании дето не ми се купуват, освен ако е някакъв мега оптимизъм на пазара, какъвто очевидно не е.

Какво може да генерира интерес на пазара, защото това ни трябва за да можем да отлепим малко. Темата с продажбата на БФБ отдавна си я говорим. Надяваме се да случи и един нов собственик да пусне нови инструменти и да привлече вниманието към БФБ. Дано се случи по-скоро, но непосредствено едва ли. Друг вариант е - икономиката да хукне и като правим най-висок растеж в Европа да прилечем вниманието. Дано се случи по-скоро, но непосредствено едва ли. Следващ вариант е да случи листване, да генерира интерес, да бъде последвано от други които виждат че БФБ е място където може да се набират капитали. С това да привлечем някой фонд, той пък все портфейл от няколко позиции трябва да направи. В това ми е надеждата на Сирма, доста се чудих дали да участвам да си призная, има неща които ми харесват и други които не ми харесват. Все пак си мисля че ще се включа макар и със символичен дял от портфейла. Но да кажем че го правя и за принципа - да подкрепим ентусиастите дето са решили да повярват в БФБ, бялата ляствичка. Секторът е страхотен, дано се решат и други. Акционерната им структура е добра, невиждана в БФБ, заслужава уважение и това че не са се изпокарали за тези 20 години и създават нещо. Мошеници смятам че не са, има разни странни изпълнения дето да правили предните години, но ще си затворя очите. На минималната цена ми е ок и дано съберат парите, а след това е важното вече как ще ги вложат и какъв ще е резултата.

Но в общи линии ние сами трябва да си повярваме в пазара. Когато тръгнем нагоре винаги се включват нови и нови пари, но трябва да променим настроението. Говори ми се за бъдещите отчети, компания по компания дори. Но стана твърде дълго.
    Не е вярно, никакъв страх не ме тресе (от мое име го казвам за себе си)
    Освен това не споделям, някои други неща - никаква надежда не очаквам от сирма, никаква бяла, сива или друга лястовица няма да излезе. нямам и намерение да ги подкрепям. От собствениците харесвам само един и той се казва Георги Маринов. Чудя се какво ти е "ок" на минималната цена и как го изчисли това "ок" че е "ок" - като равно на баничка за сутрешна закуска или като лимонада на обяд!? Има странни неща правени - с това съм много съгласно, но оценките на активите за мен са под въпрос А че акционерната структура била невиждана за бфб - невярно твърдение - виж например акционерната структура на софком.
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
      При продажбата парите не трябва да са водещ критерии, според мен. По-скоро някакъв ангажимент за развитие на борсата. Ефектът за икономиката от чужд, реномиран собственик на БФБ, е неизмерим в сравнение с парите, които държавата би могла да вземе за дела си.
      Те това черешаря едва ли ще го разбере

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
        Абе ти това го разправяш от Софикс 500, ама ето, че и без мечки сме вече на Софикс 440. Скоро и на моята ще дойдете и ще трябва да поздравяваш На такъв прогнил индекс и на такава прогнила борса не и трябват мечки да пада, стига собствената тяга..
        Обещанието си е обещание. Ако познаеш ще те поздравя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          мечки колко искаш......
          Спекулата върви ,вчера продадох в ЗХБГ ,днес в неохим ,онзи ден в БТН ,по онзи ден в Хиката - е дребни бройкЕ , но кеша се събира.....а ти ги лумкай..... нали знаеш ,че ще купувам от теб...когато трябва в пени маркета.......
          Разбира се, че ще купуваш от мен, но на по-високи цени

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
            А къде са мечките? Аз нещо не ги виждам, а без тях няма как да ти се сбъдне прогнозата
            Абе ти това го разправяш от Софикс 500, ама ето, че и без мечки сме вече на Софикс 440. Скоро и на моята ще дойдете и ще трябва да поздравяваш На такъв прогнил индекс и на такава прогнила борса не и трябват мечки да пада, стига собствената тяга..

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              СОФИКС 400
              Ма само за тая година, нали....

Коментар

А къде са мечките? Аз нещо не ги виждам, а без тях няма как да ти се сбъдне прогнозата
                мечки колко искаш......
                Спекулата върви ,вчера продадох в ЗХБГ ,днес в неохим ,онзи ден в БТН ,по онзи ден в Хиката - е дребни бройкЕ , но кеша се събира.....а ти ги лумкай..... нали знаеш ,че ще купувам от теб...когато трябва в пени маркета.......

Коментар

СОФИКС 400
                  Пропуснал си 0-ла.!! В оригинала беше записано 4000
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

СОФИКС 400
                    Възможно е, но все пак компаниите с най-голяма тежест в SOFIX (Софарма, Атера, Монбат) вече паднаха доста. Колко ги чакаш да станат?

Коментар

Така си е. Захладнява в последно време и ще ходят да спят.

Коментар

СОФИКС 400

Коментар

СОФИКС 400
                          Колкото кажеш, само да идва по-бързо, че да обръщаме палачинката

Коментар

• СОФИКС 400

Коментар

• У Европа пак ги лупкат яко

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                То за това се говори много години вече.
                                Само дето е толкова грозна момата че никой не я иска.
                                При продажбата парите не трябва да са водещ критерии, според мен. По-скоро някакъв ангажимент за развитие на борсата. Ефектът за икономиката от чужд, реномиран собственик на БФБ, е неизмерим в сравнение с парите, които държавата би могла да вземе за дела си.

Коментар

Working...
                                X