IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
    Щом нямало смисъл да купиш МЦХ на 50 ст., да взимаш дивидент всяка година и да го продадеш над 5 лева, купи Холдинг Света София и стига с мъките. Мине не мине си сменяте никовете и почват безумията...
    На 0.50 е имало смисъл, ама сега като е на 5 г. 8 г. под ред да ми го хвалите се вижда, че не върви
    МЦХ на 5 лв, Спийди на 30 лв., Атера на 2 лв. след над 1.5 лв. дивиденти, са нессътоятелни акции и цени Или пък СФИ,. И да ги четем всяка година като топ инвестиции още повече.
    Какво е било, е все тая. Но не с тези акции и цени напред не може да се върви. Оборотите го показват математиакта не издържа, нито МЦХ, нито Спийди, нито Атера струват 200 милиона в момента.
    Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
      Тук сме се събрали 10тина човека, които ако се видим на 4 очи сигурно ще се сбиеме, толква са поляризирани мненията ни. Оборотите поаказват, че всеки който хвали една или друга акция не е състоятелен, особено тези в топ 10 дето вече 8 г. са все едни и същи и само местата си менят за разнообразие, иначе са втръснали до пръсване
      Това показва, че сегашното статукво е несъстоятелно и че така не може да продължава.
      Който повярва и обърне пръв курса, ще направи кинтите Който следва руслото и статуквото е обречен - оборота го доказва
      Mи стига си ги крил твоите фаворити - дай да ги видим, макар да се досещаме...
      Единственото което виждаме да правиш е да ходиш и акаш навсякъде, тролска му работа....гековска...

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Защото беше взела огромни заеми за разширение и преоборудване завода. Докато се изплатят минава време. Няма друга компания, която да е създала толкова много кеш през последните 5 години. Просто отидоха в кредиторите, което е нормално. Разширението и преоборудването на завода не беше безплатно. Без него как щяхме да направим през 2015 година 25 милиона ЕБИТДА към деветмесечието, което включва и период, когато завода беше спрян поради проблеми с доставката на дървесина. Малко са предприятията на българската борса, които създават над 30 милиона кеш годишно.
        Освен това имаше забрана за дивиденти от предният кредитор. След като си изследвал компанията би трябвало да го знаеш.
        Чак пък изследвал по-скоро проучил горе-долу

Коментар

Тук сме се събрали 10тина човека, които ако се видим на 4 очи сигурно ще се сбиеме, толква са поляризирани мненията ни. Оборотите поаказват, че всеки който хвали една или друга акция не е състоятелен, особено тези в топ 10 дето вече 8 г. са все едни и същи и само местата си менят за разнообразие, иначе са втръснали до пръсване
          Това показва, че сегашното статукво е несъстоятелно и че така не може да продължава.
          Който повярва и обърне пръв курса, ще направи кинтите Който следва руслото и статуквото е обречен - оборота го доказва
          Щом нямало смисъл да купиш МЦХ на 50 ст., да взимаш дивидент всяка година и да го продадеш над 5 лева, купи Холдинг Света София и стига с мъките. Мине не мине си сменяте никовете и почват безумията...

Коментар

Пак ще цитирам една от любимите ми сентенции :"Когато всички мислят еднакво, значи никой не мисли."
            Life won't wait for you.

Коментар

• Един пример за това какво е мисленото на западен CEO в сравнение с нашите родни. Сам Уолш шефа на Рио Тинто за дивидентите

“Dividends are very high on our radar screen,” said Walsh, 65, who became CEO in 2013. “Personally, for me, they are very, very important. We have shareholders who are invested in our business. They put their faith in us and I believe they need a fair return.”

Rio Tinto’s first priority in spending cash is sustaining global mining operations, costing about $2.5 billion a year, then the progressive dividend, Walsh said. New mines and operations are next, then paying down debt and more returns to shareholders, he said.

http://www.bloomberg.com/news/articl...-as-rivals-cut

През цялото интервю няма нито едно оплакване от срива на цената на желязната руда и на медта, няма нито едно мрънкане срещу Китай или световната конспирация. Няма призиви държавата да им помага - това при вече 50% спад в приходите, няма извинения, няма простотии - дядото дори не се прави на велик нищо че управлява компания чиято капитализация е по-висока от българския БВП - дори и след сегашния спад.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Така е Грахам- има няколко варианта и все са добри за миноритарите.Тук вече всичко за Кой и сие всичко ще е въпрос на математика, да не забравяме, че тепърва трябва колкото и да са арогантни да мислят и за публичния си образ
                Аз обаче смятам, че изобщо не Му пука за публичният Му образ И тази година ще вземе дивидент, но като изкара на светло, колкото Му трябват какво ще направи след това е въпросът
                Life won't wait for you.

Коментар

• Тук сме се събрали 10тина човека, които ако се видим на 4 очи сигурно ще се сбиеме, толква са поляризирани мненията ни. Оборотите поаказват, че всеки който хвали една или друга акция не е състоятелен, особено тези в топ 10 дето вече 8 г. са все едни и същи и само местата си менят за разнообразие, иначе са втръснали до пръсване
                  Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    Какво пречи на Свилоза да разпределя дивидент?

Зададох конкретен въпрос и очаквам смислен отговор
                    Защото беше взела огромни заеми за разширение и преоборудване завода. Докато се изплатят минава време. Няма друга компания, която да е създала толкова много кеш през последните 5 години. Просто отидоха в кредиторите, което е нормално. Разширението и преоборудването на завода не беше безплатно. Без него как щяхме да направим през 2015 година 25 милиона ЕБИТДА към деветмесечието, което включва и период, когато завода беше спрян поради проблеми с доставката на дървесина. Малко са предприятията на българската борса, които създават над 30 милиона кеш годишно.
                    Освен това имаше забрана за дивиденти от предният кредитор. След като си изследвал компанията би трябвало да го знаеш.

Коментар

До преди година време Свилоза обслужваше кредит, отпуснат от ЕБВР и Норд Инвестмън Банк.

Коментар

Отговорът според мен е - Нищо!

Единствено структурата на групата с дъщерно Свилоцел, което доколкото знам е било създадено по искане на ЕБВР е някакъв усложняващ фактор, щото печалбите са в Свилоцел.

Коментар

• Така е Грахам- има няколко варианта и все са добри за миноритарите.Тук вече всичко за Кой и сие всичко ще е въпрос на математика, да не забравяме, че тепърва трябва колкото и да са арогантни да мислят и за публичния си образ

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Ще го обесня много просто- Пеев според мен придоби и се показа на светло с цел препродажбата на БТХ - Гагарин.Има полза от имидж , показатели- цена- тук риска , когато дойде време е дали ще е коректен при търговото- може да се остане с капиталовата печалба.Досега нямаме факти , какъв мажоритар е той..Според мен за момента има съвпадение с интереса на миноритарите..
                            Със съдружниците от правителството си могат да удвоят печалбата и така да си прибират и добри дивиденти и да поизточват потоци към техни фирми. Например вестниците Му ще си имат сериозен рекламодател, рекламните Му агенции ще прибират сериозни суми и т.н.
                            Така че кой от двата варианта ще изберат е въпрос на който отговорът му струва много пари. А разбира се може и направи тези неща по-горе и без да продава и дава дивиденти.
                            http://www.miroivanov.com/2015/12/blog-post.html
                            http://www.miroivanov.com/2015/02/blog-post_16.html
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Какво пречи на Свилоза да разпределя дивидент?

Коментар

• Правил съм спекупа с по 1000-1500 лева- винаги имам по няколко такива рискови..Тук основание честно казано ми е бил вашия ентусиазъм..Ама аз и в ХДПАТ, МОСТ, КРЕМ и ОЦК съм го правил..Важното е да не си лаком- винаги има разбирачи в които остава накрая черния Петър.За съжаление не съм си променил и нямам основание мнението за Краси.Аз не знам Краси да има политически пристастия, а и то в БГ не е полезно за бизнеса..Не го приемай лично, теб както знаеш много те уважавам.Аз политически харесвам управление в което ми върви бизнеса- акциите, а сега не е така
                                Last edited by Kiro; 07.01.2016, 14:59.

Коментар

Working...
                                X