Киро, преди две години при цени под 1 лев за Свилоза ги говори същите неща. Интересно как след толкова критики към Дачев си купувал и продавал по позицията. След 2007 не съм видял случай Дачев да се държи некоректно спрямо Свилоза. Имам усещане, че имаш лично отношение към двамата, към единият позитивно поради политическа симпатия а при другият негативно поради личен сблъсък в далечното минало. Ще изчакаме и ще видим какво ще се случи. Мисля, че ще направим много добри пари и от двете компании. В Арома ми останаха само няколко стотин бройки, така че на практика не го броя. Лека и доходна.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Ще го обесня много просто- Пеев според мен придоби и се показа на светло с цел препродажбата на БТХ - Гагарин.Има полза от имидж , показатели- цена- тук риска , когато дойде време е дали ще е коректен при търговото- може да се остане с капиталовата печалба.Досега нямаме факти , какъв мажоритар е той..Според мен за момента има съвпадение с интереса на миноритарите..
При Краси има история- на два пъти влизах и излизах спекулативно, но вече за мен се балонира и не мисля да рискувам..Колко малко и трябва на тази акция за да е по нормална- няколко малки дивидента.., но то изглежда е начин на мислене- Защо да дава на онези балъци миноритарите..В тазивръзка за мен засега добър пример са Арома- дано да продължат с малките дивиденти и ще видим и променено отношение и други цени..
Тези скромни мисли разбира се не са препоръка за нищо..Last edited by Kiro; 07.01.2016, 14:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеЗабелязвам известна непоследователност. Според теб Пеевски е добър мажоритар а Дачев не. Лично аз имам и Свилоза и Гагарин. Съотношението между риск и печалба си струва.
Лека и доходна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеРавния за мене е абсолютно прав, не може да пренасяш така механически чуждите мултипъли къмто нашата реалност. Важи не само за свилоза, а и за борсата като цяло...при нея поне има и в момента някакъв дисконт, борсата ни - хич даже.
Ами липсата на дивидент, ами мажото, ами меко казаната отвратителна ликвидност с 10% спредове...
Минимум 30% дисконт за свилоза си требе. За мен като таргет ев/ебитда 6 си е разумно.
Причината да ми е най голямата спек акция в момента ( гагата си я пиша дългосрочна) е че чакам да видя добри следващи отчети и една лятна 12 м трейлинг ебитда от около 35М което би трябвало да ми осигури поне едно 30-40% профит към него време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dolce Разгледай мнениеАбе много искаш да влезеш на луеф в хима ама няма да те огрей
няма сантимент на борсата и не ми се влиза никъде ,в момента гледам ДАХ , но заради жълтото цунами и там се помотвам.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеpipbel, вчера не ти отговорих за Свилоза. Ами 7.50 на мен лично не ми се виждат много, ама да кажем 7.50 - ок.
За да бъде EV/EBITDA на Свилоза 7.50 акцията трябва да е 5.15 лв по моите сметкиА последната сделка е на 3.07
Иначе Фибрията не е лоша като компания определено
Ами липсата на дивидент, ами мажото, ами меко казано отвратителната ликвидност с 10% спредове...
Минимум 30% дисконт за свилоза си требе. За мен като таргет ев/ебитда 6 си е разумно.
Причината да ми е най голямата спек акция в момента ( гагата си я пиша дългосрочна) е че чакам да видя добри следващи отчети и една лятна 12 м трейлинг ебитда от около 35М което би трябвало да ми осигури поне едно 30-40% профит към него време.Last edited by pipbel; 07.01.2016, 14:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеКраси е голям- как за толкова години не му се откъснаха от сърцето 5-10ст. дивидент..
.Иначе и книга написа колко е велик предприемач
Може би е решил , като ВАСБОЖ толкова да балонира цените, че да иде по тях в космоса- така всичките му акционери ще са космонавти
Лека и доходна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеТова е последната надежда на нашите спекуланти и инвеститори-зимното рали на тим ,затова се държим добре в момента ,но щом разберат ,че такова нещо няма да има в близките няколко месеца и ще видиш едни дребни продажби , но продажби към 400 .. за съжаление.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ да дава между 30 и 50 стотинки дивидентАма това ще стане ама когато цъфнат налъмите, на Краси Космонавта му трябват пари за космоса, не му трябват доволни миноритари
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ да дава между 30 и 50 стотинки дивидентАма това ще стане ама когато цъфнат налъмите, на Краси Космонавта му трябват пари за космоса, не му трябват доволни миноритари
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеpipbel, вчера не ти отговорих за Свилоза. Ами 7.50 на мен лично не ми се виждат много, ама да кажем 7.50 - ок.
За да бъде EV/EBITDA на Свилоза 7.50 акцията трябва да е 5.15 лв по моите сметкиА последната сделка е на 3.07
Иначе Фибрията не е лоша като компания определеноАма това ще стане ама когато цъфнат налъмите, на Краси Космонавта му трябват пари за космоса, не му трябват доволни миноритари
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеДа се върнем на сравнението със САЩ и Европа и защо на БФБ се купуват от Фондовете само 10 компании.Ами това може да се дискутира само от нови на пазара, които не са горяли от мурафетите на другите прехвалени мажоритари.Колко измамници в САЩ лежат с дълги години в затвора и колко в БГ- къде са сега Банев, Божков и Бедо..и много други..Какво стана с КТБ моля, а има ли виновни и осъдени.Сигурен съм, че ако имаше акции на камората в БГ , те щяха да са много по- коректни от много наши мажоритари..
Така, че крушката си има опашка. Изобщо в БГ, Борсата не е математика- от много сметкои и коефициенти вместо големи печалби много инвеститори получиха минусови резултати, а при добър късмет 0,00..
Тук си е Борса без реална регулация и си е в средата на липса на спазването на закони...Нищо , че пак чакаме нови външни инвеститори будали
ВСИЧКО опира до съдебна система, а от там и до регулатори и водени от тях политики!
Затова, докато в България няма законност, "тук ще е така"!
Коментар
-
Да се върнем на сравнението със САЩ и Европа и защо на БФБ се купуват от Фондовете само 10 компании.Ами това може да се дискутира само от нови на пазара, които не са горяли от мурафетите на другите прехвалени мажоритари.Колко измамници в САЩ лежат с дълги години в затвора и колко в БГ- къде са сега Банев, Божков и Бедо..и много други..Какво стана с КТБ моля, а има ли виновни и осъдени.Сигурен съм, че ако имаше акции на камората в БГ , те щяха да са много по- коректни от много наши мажоритари..
Така, че крушката си има опашка. Изобщо в БГ, Борсата не е математика- от много сметкои и коефициенти вместо големи печалби много инвеститори получиха минусови резултати, а при добър късмет 0,00..
Тук си е Борса без реална регулация и си е в средата на липса на спазването на закони...Нищо , че пак чакаме нови външни инвеститори будали
Коментар
Коментар