Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениенедей че по южното Черноморие има само една линейка за умбал в Бургас ....а за психиатрията нито една.....
ище требва пак да те четем...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеНедей, че днес ще се задавя с теб от смях...а за психиатрията нито една.....
ище требва пак да те четем...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Айде сега лакардии при марешки 1,7 при петрол 1,98 и аз ще зареждам на магарешки...
Последния месец минах цялото Черноморие...
На Калиакра- Петрол пълен , на Константин и елена пълен , на Шкорпиловци пълен на Несебър пълен , на Бургас пълен ,на китен пълен....
и то с по пълни резервоари....аз пълних на константин и елена и на Несебър....
тойотата хвърчи със 160 по байрите .....
The strongest stand last.
Коментар
-
Айде сега лакардии при марешки 1,7 при петрол 1,98 и аз ще зареждам на магарешки...
На Калиакра- Петрол пълен , на Константин и елена пълен , на Шкорпиловци пълен на Несебър пълен , на Бургас пълен ,на китен пълен....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеОтносно работещите петролки - сутринта заредих при Марешки във
Варна до техникумите. Изброих 16 чакащи автомобила. На съседния Петрол - 0 и разлика в цената от около 20 ст.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеОтносно работещите петролки - сутринта заредих при Марешки във
Варна до техникумите. Изброих 16 чакащи автомобила. На съседния Петрол - 0 и разлика в цената от около 20 ст.....The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеСлед година ще ти е грешка ако сега не ги купуваш табаците те почти вече изконсумираха затварянето на София БТ и Убавия имот на шишо ...пред тях стой 52 и 72 пак ,при петрол е риск но по морето петрол работеха на екс бензиностанциите .....
Варна до техникумите. Изброих 16 чакащи автомобила. На съседния Петрол - 0 и разлика в цената от около 20 ст.....За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
- Към 30 юни 2016 г. пенсионните фондове държат с 1 млрд. лв. повече парични средства. Защо се държи толкова кеш, а не се инвестира?
- Има няколко основни причини. Първо, експанзионистичната парична политика на Европейската централна банка (ЕЦБ) посредством ниския основен лихвен процент. Тази политика води до ниски лихви по държавните ценни книжа (ДЦК), облигациите и банковите депозити. В същото време немалко от акциите на фондовите борси вече са надценени, т.е. цената им е висока. В тази обстановка пенсионните фондове предпочитат да се въздържат от инвестиции и да поддържат по-висок дял парични средства.
Ще ви дам пример. В някои случаи лихвите по банковите разплащателни сметки са съизмерими с тази по срочните банкови депозити и ДЦК, които все пак са по-малко ликвидни инструменти от разплащателните сметки. Така осигуряваме същата доходност на клиентите ни при по-ниска степен на риск.
Второ - нестабилната обстановка в Европа след Brexit (излизането на Великобритания от Европейския съюз – бел. ред.). Подобни събития внасят несигурност сред пазарните участници и немалко институционални инвеститори, каквито са и пенсионните фондове, предпочитат да не излагат на излишен риск средствата на осигурените лица, като се освободят от инвестициите си в ценни книжа и увеличат паричните си наличности. Това е обичайна практика в такива моменти.
Трето, несигурната регулаторна среда. Част от периода, в който се наблюдава ръст на паричните наличности във всички фондове, съвпада със законопроекта за промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО). Известно е, че в първоначалния му вариант бяха предвидени нови сериозни ограничения в инвестициите на пенсионните фондове в ценни книжа и това беше разчетено от част от фондовете като сигнал да се подсигурят и да се подготвят за тези ограничения.
Всяка реформа в нормативната уредба оказва влияние върху инвестиционната политика на пенсионните фондове. Като големи инвеститори ние планираме действията си внимателно и се стремим да не правим резки движения по отношение покупко-продажбите на ценни книжа, за да не въздействаме върху цената в едната или другата посока, в зависимост дали сме купувачи или продавачи. По този начин не излагаме на излишен риск средствата на осигурените лица.
Андрей Шотов: Очакванията към пенсионните фондове трябва да са реалистични
http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...tichni-223176/
Коментар
-
Първоначално изпратено от api Разгледай мнениеСнимката която пусна, показва портфейл от около 50к. Или може би си направил 4-5 профили и портфейли за да ни пробутваш скрийнове в зависимост от покачването/спада
Портфейла ми е над 50к, както и имоти купени с част от печалби на борсата, но това не е тема за тука. Успех ти желая и успешни инвестиции ( не за друго, но и моите акции са основно в Хим,ЦКБ и Монбат)
Коментар
-
Скоро ентусиазма ще свърши щото мажо ще загуби желание да пълни гуши , ако тези дни не тръгнат и другите позиции ще турим края на ралито .....
Значи кой позиции.....стара планина , МиС , Софарма , табаците , адсицовете , хиката ,емката , ихбг , монбат , трасе , абе всички останали....освен хим и сие....
Пък и на тоя See LiNk какъв го мътят ние не знаем.Едно е ясно ,че Тим нищо не правят
ей така за бог да прости.
Коментар
-
Първоначално изпратено от api Разгледай мнениеХаххаха, за твое сведение за последните 2 години имам към 1000 сделки, нали не си мислиш, че от ИПО-то на ХИМ и Монбат си ги стискамЗа последните 2 години дори съм на +
Монбат ги продадох всичките преди Нова година, после март купувах на 7.2, юли на 7.07,а тези дни взех още 400 на 7.1 лв. Не забравяй, че има и дивидент
Хима-средна 1.3, ЦЦБ-1,01 лв. Имам и още 4-5 дружества, но по-добре да не занимаваме и другите с нашите портфейли. Ако искаш може на лични.
P.S. От ракетите ПЕТ, ГАГБТ и БТХ нямам
Коментар
Коментар