Първоначално изпратено от Manyface God"
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеПри вас няма сондиране или проучване, а дразнене на хората, което не е свързано по никакъв начин с инвестиционния процес. Вие не коментирате печалби на компании, раздадени или очаквани дивиденти и други подобни неща, а плюете целия пазар. Това ли е инвестиционен процес? Така ли сондирате? И на чуждите пазари ли ползвате същия подход?
Бизнес и апартаменти съм направил с печалби от борсата.
Сега от една година назад движение няма.
Като се появи движение, ще купувам и ще продавам.
В момента няма да купувам.
За това са форумите (говорилни в превод), за да си говорим.The strongest stand last.
Коментар
-
При вас няма сондиране или проучване, а дразнене на хората, което не е свързано по никакъв начин с инвестиционния процес. Вие не коментирате печалби на компании, раздадени или очаквани дивиденти и други подобни неща, а плюете целия пазар. Това ли е инвестиционен процес? Така ли сондирате? И на чуждите пазари ли ползвате същия подход?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеСондираме настроенията, колега.
Как да вземе решение човек, без да сондира?
Днес примерно реших, че не сте в състояние, да убедите такъв като мен, да купи.
Пазара също не е убедителен. Така се вземат решения, с проучване.
Нали така, колега?
Като влезеш в магазин, не купуваш задължително.
Ти като продавач в магазин току що попита клиент, "ко ти дири в магазина"...
Колега, вредиш си така... не че нещо, ама сети се сам де...
Трябва да има обективни мнения Софикс а при вас е само УП но тъка не става
Хайде ,че сега ще ме налазят Оптимистите
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеАбе като БФБ ви е трън в очите и като сте толкова успешни на чуждите борси за чий *** се навирате в тази тема?
Как да вземе решение човек, без да сондира?
Днес примерно реших, че не сте в състояние, да убедите такъв като мен, да купи.
Пазара също не е убедителен. Така се вземат решения, с проучване.
Нали така, колега?
Като влезеш в магазин, не купуваш задължително.
Ти като продавач в магазин току що попита клиент, "ко ти дири в магазина"...
Колега, вредиш си така... не че нещо, ама сети се сам де...The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеПрав ти път приятелю!
С 3 500 "мнения" и още да не си изгардил становище и решение какво да правиш.. мисля че си достатъчно ясен!
БФБ не е това, което беше 2008ма, вижда се от самолет.
И.. Думата не е "изградил".
Думата е: решил да пропусне в момента.
Айде едно креативно чао и на теб.The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеПарите са в ръката ми, въпроса е:
...
Ръката се прибира.
С 3 500 "мнения" и още да не си изгардил становище и решение какво да правиш.. мисля че си достатъчно ясен!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнениеами отскоро съм за това не съм влезнал на блажните цени при сфтрд и сфи като повечето тук, но дори в този случай по мои сметки дивидент спрямо цена на която съм купувал се получават едни 4-5 процента даже по- към 5 отива...
най-добрият спестовен влог дет бях намерил на ПИБ ти предлага 3 процента на 5тата година... а междинно по 1.5, 1.7 - 2 процента... е, ти ми кажи кое си заслужава повече - 5 процента от първата година или 3 процента на 5тата година? отделно имам и някои сделки на печалба макар и малка (взимам предвид и комисионните) така че при всички положения на БФБ ми е по-добре отколкото на депозит
Ако накъде ти дават 15% дивидент, без да се хабиш, да се звериш в монитора по цял ден, е друго.The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеКакъв процент от инвестициите ти за миналата година на БФБ се пада на получените от теб дивиденти?
най-добрият спестовен влог дет бях намерил на ПИБ ти предлага 3 процента на 5тата година... а междинно по 1.5, 1.7 - 2 процента... е, ти ми кажи кое си заслужава повече - 5 процента от първата година или 3 процента на 5тата година? отделно имам и някои сделки на печалба макар и малка (взимам предвид и комисионните) така че при всички положения на БФБ ми е по-добре отколкото на депозит
п,с, наскоро мислех да купя и на немската обаче ме информираха, че там данък върху дивидента е 26 и нещо процента, което ме поотказа.... пък и там не са цъфнали и вързали.. за сега ми е добре на БФБ на мен лично, но моля никой да не се вслушва и да си взима решенията сам, все пак съм един аматьор.. а ти щом си бил 9 години на бфб при всички положение си много по-наясно от мен как стоят нещата...
п.п.с. 2-5 процента не е много, но 5 определено е по-добре от 2.
п.п.п.с. къде дават 15% без да се дзвериш? всички ги търсим тияне съм видял нито на немска нито на хамериканска нито тука... е има разни петролни с високи проценти ама там и рискът не е малък
Last edited by vendetta89; 26.08.2016, 12:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеЧе на западните пазари рисковете при търговия не са по-различни. Отделно ливъриджа, ако ползваш, ги прави дори по-опасниThe strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеПарите са в ръката ми, въпроса е:
Да ги прибера обратно в джоба или да купя нещо?
Май и аз се опитвам, да разбера БФБ мотивацията си..
Тук предпазливостта ми е правило №1, защото става въпрос за
много дълго време затваряне на пари при грешен ход или минимална загуба при навременен изход.
Ниска ликвидност, липса на движения, липса на доверие, липса на чужди инвестиции. Ръката се прибира.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеМненията ти не ме притесняват, просто се опитвам да разбера мотивацията ти
Да ги прибера обратно в джоба или да купя нещо?
Май и аз се опитвам, да разбера БФБ мотивацията си..
Тук предпазливостта ми е правило №1, защото става въпрос за
много дълго време затваряне на пари при грешен ход или минимална загуба при навременен изход.
Ниска ликвидност, липса на движения, липса на доверие, липса на чужди инвестиции. Ръката се прибира.The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеВсъщност имам интерес, 9 години търгувах тук, но към такава БФБ в момента да- нямам интерес. Ако бройката на мненията ми те притеснява, влез в контролен панел и задай каквото ти изнася там.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеТвърде много мнения пишеш за човек, който няма интерес към БФБ...The strongest stand last.
Коментар
Коментар