Първоначално изпратено от Alhimik
Разгледай мнение
Не желая да надъхвам никого. Фондовите пазари са инвестиция, която носи риск, затова аз лично никога не бих си позволил да кажа някому, дори и в частен разговор „купувай, купувай, ще расте“. Как ще го гледам после в очите, когато пазарът падне или ако си купи падащи акции, дори и при растящ пазар. Пазарите се вдигат и се качват, едни печелят, но други губят. Предпочитам да не надъхвам никого. Аз самият не мога да знам дали пазарът ни ще расте. Имам своите очаквания, явно са оптимистични, ако някой ме чете отдавна, е забелязъл. Но очакванията не са гаранция за това какво ще се случи. Изобщо не твърдя какво предстои. Неведнъж съм писал – аз съм един лаик, който е тук, за да се учи, а не за да поучава. А и за мен парите не са всичко, което целя да постигна в живота си, те далеч не са на първо място, много по-важни са други неща, но все пак тук е финансов форум и коментирам само тази страна на нещата.
Нека пак напомня, че големият брой песимисти не е за подценяване. Със сигурност сред тях има много по-умни от мен хора и е възможно аз да загубя пари, бидейки оптимист. Такъв продължавам да съм към днешна дата. Какъв ще съм утре, след седмица, месец и година, не мога да знам отсега, мога да бъда всякакъв, обявявайки го или не във форума. Форумът за мен не е личен дневник. Животът крие всякакви превратности, човек не знае накъде ще го задуха вятърът.
Притежавам акции на БФБ. Възможно е да греша за нещо или за всичко от написаното. Препоръки нямам никакви.
Коментар