Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Колеги, предлагам да направим софикс 1000 с наши БГ пари, преди Експат да продават ЕТФ-а на чужденците както са планиралиИначе ако им позволим да накупят на 500-600 пункта, сме пълни тъпанари /ПФ и ДФ, вие включително и най-вече/
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеВчера това си говорим с Цвети Цачев(еланци бяха в Пловдив). Та стигнахме до извода, че първо ръста трябва да си го направим сами и като завършим 2016 с хубав ръст и като им излезем на дисплеите на чужденците, като вземат да се чудят къде да алокират 2017 и като видят златно пресичане, ЕТФ и т.н. сами ще дойдатLast edited by dex; 31.10.2016, 00:22.
Коментар
-
Много ми беше интетесна дискусията в темата за ЕТФа. Там в общи линии бяха споменати три теории. Според първата България е кочина и те никога няма да имат български активи и са убедени, че чужденците също няма да имат. Според втората категория на тях ситуацията им харесва и са пълни с 95% български акции, но са убедени, че причините поради които те са купили български активи не важат за чужденците и няма никакво чуждестранно търсене за български акции. Според третата теория, която сякаш се поддържа от ЕТФа, имаме латентно търсене, което не може да се появи поради липса на инфраструктура. Практически е невъзможно за големи чуждестранни портфейлни инвеститори да търгуват поради ниската ликвидност. Покупка на портфейл от акции за 1 милион евро би изисквало изследване, договаряне на много блокови сделки и проблеми с клиринг и сетълмент. Биха участвали в даден момент дялови инвеститори, които са заинтересовани да придобият значителен процент от компанията и да оказват влияние върху управлението. Оставам с усещането, че Експат са убедени, че двойното листване на ЕТФа може да разреши инфраструктурният проблем и да даде лесен достъп до пазара. Ще отпадне проблема с рисърча на отделните активи и ще може да се купува пазара, ще отпадне проблема с клиринга и сетълмента, защото ще става през собственият им брокер, но не знам дали ще има необходимата ликвидност и дълбочина на пазара за големите западни институции. В общи линии аз съм някъде между втората и третата теория, като съм по близо до третата. Излишно е да споменавам, че първата я приемам за пълна глупост след като съм до козирката пълен с български акции.
Коментар
-
Всичко това, което сте писали е вярно и много хубаво.Аз това го пиша и говоря от няколко години.Нарича се създаване на инвестиционна среда..Целта е да се създаде място - борса привлекателна за чуждите инвеститори..ТРЯБВА ДА ГИ УБЕДИМ , ЧЕ НЕ СМЕ ПО- ЛОШИ , А ДАЖЕ ПО ДОБРИ ОТ ДРУГИТЕ КОНКУРЕНТИ..КОНКУРЕНЦИЯТА Е ОГРОМНА..За съжаление през изминалите девет години се работеше от Правителството в обратна посока
.Без активната намеса на държавните органи нещата няма да станат- в дебатите за президент в САЩ непрекъснато се обсъждаха борсата и индексите, а тук ги наричат черешови борси и даже не искат да ги знаят
.И аз съм оптимист, но няма лесно да стане..Трябва да се мисли за подновяване на роад шоута по големите борси- правеха го при НДСВ.
ЗА мен при милиционеркомунистите нещата няма да станат, на тях не им пука за борсата ..Замисъла за фонда е много добър, но трябват и още следващи крачки..
УСПЕХ НА ВСИЧКИ И ТЪРПЕНИЕ ЗА ДА СПЕЧЕЛИМ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеПичове от създаването на ETF колко много се промени пазараМного сделки, оборота нагоре, ръста вече е над 20% на Софикс от дъното през Април. А не малко акции са с ръст над 30%. А засега са влезли трохи
при влизане на стадо от бикове не ми се мисли
Гледайки назад ми изглежда на 2004
минем ли Софикс 600 и почваме с ракетите
Вижте и имотите в София и там всичко се повтаря! И там се създава същият бум. Вече говорим за офертни цени в някой 'хубави' квартали от 1200-1300 евра на м2 а за топ локации дори около 1500 евра. В момента се говори за три небостъргача които почват да се строят плюс разни огромни луксозни комплексни селища. А само преди 1-2 години всичко това беше под 1000 еврака.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеСъбитията не винаги отговарят на очакваниятахихихи !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеТук работата е наистина деликатна, защото троловете, мечките и кибиците гледат как атакуват бицитехихихи !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от realista Разгледай мнениеВремето на мечките изтече. Две години върлуваха на воля, но дойде и бичето време. Единственото спасение на мечките е да се маскират на бикове за да не бъдат сгазени.Пък знаели човек, може да им хареса да бъдат бикове и да си останат такива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеНапълно подкрепям. Аз също съм оптимист и очаквам стабилен ръст на нашата борса. Не знам какво му е хубавото да вземеш 4-5% дивидент от 'западен пазар" и в същото време акцията ти да е надолу с 10. Но всеки си има право на мнение и решение къде да влага парите си. Пожелавам успех на всички инвестиращи на БФБ...Да тръгва нагоре да стигне моя таргет та да ви продам всички артии и да не се занимавам повече с тая пародия на борса.
Коментар
-
Пичове от създаването на ETF колко много се промени пазараМного сделки, оборота нагоре, ръста вече е над 20% на Софикс от дъното през Април. А не малко акции са с ръст над 30%. А засега са влезли трохи
при влизане на стадо от бикове не ми се мисли
Гледайки назад ми изглежда на 2004
минем ли Софикс 600 и почваме с ракетите
Вижте и имотите в София и там всичко се повтаря! И там се създава същият бум. Вече говорим за офертни цени в някой 'хубави' квартали от 1200-1300 евра на м2 а за топ локации дори около 1500 евра. В момента се говори за три небостъргача които почват да се строят плюс разни огромни луксозни комплексни селища. А само преди 1-2 години всичко това беше под 1000 еврака.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеТеб те знаем без пукната сделка
Пак ще ти вземим паритеСъбитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеСий Линк тръгва от 2017. От Елана днес ми казаха, че са готоови с тестовете и от 2017 през платформата им за БФБ ще мога да търгувам на пазарите от споразумението
Интересна 2017 се очертава!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеТук работата е наистина деликатна, защото троловете, мечките и кибиците гледат как атакуват биците
Пак ще ти вземим парите
Коментар
Коментар