IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добре звучи

Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
    Колеги, предлагам да направим софикс 1000 с наши БГ пари, преди Експат да продават ЕТФ-а на чужденците както са планирали Иначе ако им позволим да накупят на 500-600 пункта, сме пълни тъпанари /ПФ и ДФ, вие включително и най-вече/
    добре звучи
    IM d best

Коментар

• Колеги, предлагам да направим софикс 1000 с наши БГ пари, преди Експат да продават ЕТФ-а на чужденците както са планирали Иначе ако им позволим да накупят на 500-600 пункта, сме пълни тъпанари /ПФ и ДФ, вие включително и най-вече/

Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      Вчера това си говорим с Цвети Цачев(еланци бяха в Пловдив). Та стигнахме до извода, че първо ръста трябва да си го направим сами и като завършим 2016 с хубав ръст и като им излезем на дисплеите на чужденците, като вземат да се чудят къде да алокират 2017 и като видят златно пресичане, ЕТФ и т.н. сами ще дойдат
      Last edited by dex; 31.10.2016, 00:22.

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/moiat_k...eresna_otnovo/

Коментар

• Много ми беше интетесна дискусията в темата за ЕТФа. Там в общи линии бяха споменати три теории. Според първата България е кочина и те никога няма да имат български активи и са убедени, че чужденците също няма да имат. Според втората категория на тях ситуацията им харесва и са пълни с 95% български акции, но са убедени, че причините поради които те са купили български активи не важат за чужденците и няма никакво чуждестранно търсене за български акции. Според третата теория, която сякаш се поддържа от ЕТФа, имаме латентно търсене, което не може да се появи поради липса на инфраструктура. Практически е невъзможно за големи чуждестранни портфейлни инвеститори да търгуват поради ниската ликвидност. Покупка на портфейл от акции за 1 милион евро би изисквало изследване, договаряне на много блокови сделки и проблеми с клиринг и сетълмент. Биха участвали в даден момент дялови инвеститори, които са заинтересовани да придобият значителен процент от компанията и да оказват влияние върху управлението. Оставам с усещането, че Експат са убедени, че двойното листване на ЕТФа може да разреши инфраструктурният проблем и да даде лесен достъп до пазара. Ще отпадне проблема с рисърча на отделните активи и ще може да се купува пазара, ще отпадне проблема с клиринга и сетълмента, защото ще става през собственият им брокер, но не знам дали ще има необходимата ликвидност и дълбочина на пазара за големите западни институции. В общи линии аз съм някъде между втората и третата теория, като съм по близо до третата. Излишно е да споменавам, че първата я приемам за пълна глупост след като съм до козирката пълен с български акции.

Коментар

• Всичко това, което сте писали е вярно и много хубаво.Аз това го пиша и говоря от няколко години.Нарича се създаване на инвестиционна среда..Целта е да се създаде място - борса привлекателна за чуждите инвеститори..ТРЯБВА ДА ГИ УБЕДИМ , ЧЕ НЕ СМЕ ПО- ЛОШИ , А ДАЖЕ ПО ДОБРИ ОТ ДРУГИТЕ КОНКУРЕНТИ..КОНКУРЕНЦИЯТА Е ОГРОМНА..За съжаление през изминалите девет години се работеше от Правителството в обратна посока.Без активната намеса на държавните органи нещата няма да станат- в дебатите за президент в САЩ непрекъснато се обсъждаха борсата и индексите, а тук ги наричат черешови борси и даже не искат да ги знаят.И аз съм оптимист, но няма лесно да стане..Трябва да се мисли за подновяване на роад шоута по големите борси- правеха го при НДСВ.
            ЗА мен при милиционеркомунистите нещата няма да станат, на тях не им пука за борсата ..Замисъла за фонда е много добър, но трябват и още следващи крачки..
            УСПЕХ НА ВСИЧКИ И ТЪРПЕНИЕ ЗА ДА СПЕЧЕЛИМ..

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
              Пичове от създаването на ETF колко много се промени пазара Много сделки, оборота нагоре, ръста вече е над 20% на Софикс от дъното през Април. А не малко акции са с ръст над 30%. А засега са влезли трохи при влизане на стадо от бикове не ми се мисли Гледайки назад ми изглежда на 2004 минем ли Софикс 600 и почваме с ракетите

Вижте и имотите в София и там всичко се повтаря! И там се създава същият бум. Вече говорим за офертни цени в някой 'хубави' квартали от 1200-1300 евра на м2 а за топ локации дори около 1500 евра. В момента се говори за три небостъргача които почват да се строят плюс разни огромни луксозни комплексни селища. А само преди 1-2 години всичко това беше под 1000 еврака.
              Вчера това си говорим с Цвети Цачев(еланци бяха в Пловдив). Та стигнахме до извода, че първо ръста трябва да си го направим сами и като завършим 2016 с хубав ръст и като им излезем на дисплеите на чужденците, като вземат да се чудят къде да алокират 2017 и като видят златно пресичане, ЕТФ и т.н. сами ще дойдат

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                Събитията не винаги отговарят на очакванията хихихи !!!
                Твоята работа хем сърби ,хем боли,понякога и ти не знаеш какво искаш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
                  Тук работата е наистина деликатна, защото троловете, мечките и кибиците гледат как атакуват биците
                  Събитията не винаги отговарят на очакванията хихихи !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
                    Времето на мечките изтече. Две години върлуваха на воля, но дойде и бичето време. Единственото спасение на мечките е да се маскират на бикове за да не бъдат сгазени. Пък знаели човек, може да им хареса да бъдат бикове и да си останат такива.
                    Не ти е верен ника.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
                      Напълно подкрепям. Аз също съм оптимист и очаквам стабилен ръст на нашата борса. Не знам какво му е хубавото да вземеш 4-5% дивидент от 'западен пазар" и в същото време акцията ти да е надолу с 10. Но всеки си има право на мнение и решение къде да влага парите си. Пожелавам успех на всички инвестиращи на БФБ...
                      Ами айде де ама нещо не се получава.Три години все това се приказва а резултати никакви Да тръгва нагоре да стигне моя таргет та да ви продам всички артии и да не се занимавам повече с тая пародия на борса.

Коментар

• Пичове от създаването на ETF колко много се промени пазара Много сделки, оборота нагоре, ръста вече е над 20% на Софикс от дъното през Април. А не малко акции са с ръст над 30%. А засега са влезли трохи при влизане на стадо от бикове не ми се мисли Гледайки назад ми изглежда на 2004 минем ли Софикс 600 и почваме с ракетите

Вижте и имотите в София и там всичко се повтаря! И там се създава същият бум. Вече говорим за офертни цени в някой 'хубави' квартали от 1200-1300 евра на м2 а за топ локации дори около 1500 евра. В момента се говори за три небостъргача които почват да се строят плюс разни огромни луксозни комплексни селища. А само преди 1-2 години всичко това беше под 1000 еврака.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                          Теб те знаем без пукната сделка
                          Пак ще ти вземим парите
                          Защо пак? Мислиш, че си взел нещо от мен ли? Мога да се обзаложа, че такова нещо не се е случвало.
                          Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            Сий Линк тръгва от 2017. От Елана днес ми казаха, че са готоови с тестовете и от 2017 през платформата им за БФБ ще мога да търгувам на пазарите от споразумението
                            Интересна 2017 се очертава!
                            Това е добре щом има кой да помпи ние се возим

Коментар

• Сий Линк тръгва от 2017. От Елана днес ми казаха, че са готоови с тестовете и от 2017 през платформата им за БФБ ще мога да търгувам на пазарите от споразумението
                              Интересна 2017 се очертава!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
                                Тук работата е наистина деликатна, защото троловете, мечките и кибиците гледат как атакуват биците
                                Теб те знаем без пукната сделка
                                Пак ще ти вземим парите

Коментар

Working...
                                X