IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Тъкмо се бях размислих върху значението на обема на късите по дадена позиция когато прочетох поста ...
    Как ги тълкуваш ?
    Например - при NFLX са малко и това при цена в облаците ... Дали е добър индикатор , че дългите са прекалено много и готови за щавене ?
    Сега ги погледнах ама нали знаеш ,че аз си търгувам ,хлебарки, иначе на 13 януари са имали най малко а сега na 27 има покачване ,аз сега не бих търгувал нищо докато малко се избистрят нещата около Тръмп
    Затова и почти не гледам такива компании за мен си е скука бих влезнал при следващата криза в такива акции .
    Сега гледам и следя GLBS -тези си мисля че може ги видим инад 15-18$ ,още по интересни са ми Drys -тук нещо не на наред и се чудя до колко могат да паднат погледни там как са късите ,обаче си мисля ,че гърците трудно ще фалират взе пак този бизнес с корабите от години се държи от тях ,поне тъка сам чувал и тях следя изкъсо и ще видя кога ще вкарам някой лев ,имах от тях и излязох с малка загуба точно след като им видях късите и веднага ги затворих
    И все пак kalani investments набиха преди около месец пари в тях и се чудя къде е уловката
    http://www.marketwatch.com/story/dry...12-27-81603020

Коментар

• Колеги, в този форум се е създала много лоша традиция - да се омаловажават мненията на опитните участници. Не знам с каква цел се прави, но според мен това е голяма грешка. Тук има ''стари пушки'' които са на пазара от 15-16 години и има какво да се научи от тях. Все пак тези хора са придобили своя опит на ''бойното поле'' и заслужават уважение. Не казвам, че трябва всяко мнение да се приема за чиста монета, но има стойностни и аргументирани мнения, които е добре да се взимат под внимание. Имам чувството, че някои хора влизат във форума с една единствена цел - да дразнят останалите. Поради тази причина доста колеги спряха да пишат, а от това форума само загуби. Разбира се, че и аз съм влизал в пререкания с някои колеги, но винаги съм ценял мненията, които са аргументирани.
      Мнението не е много за тази тема, но мисля че тя е най-посещаваната и затова реших да пиша тук.
      Успех на всички!
      Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Ми нали си въобразяваш че си спекулант
        Давай и на вън или за там нямаш топки
        Я кажи как преценяваш дадена компания че е време за корекция или за избухване
        Аз примерно гледам късите към нея а ти кво гледаш тук ,едва ли ще отговориш но все тая
        Тъкмо се бях размислих върху значението на обема на късите по дадена позиция когато прочетох поста ...
        Как ги тълкуваш ?
        Например - при NFLX са малко и това при цена в облаците ... Дали е добър индикатор , че дългите са прекалено много и готови за щавене ?
        Last edited by Protokol; 29.01.2017, 13:21.
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• то има опити за обяснение отдавна
          Speculation is an effort, probably unsuccessful, to turn a little money into a lot.
          Investment is an effort, witch should be successful, to prevent a lot of money from becoming a little.
          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Някой нямали да обясни как на вън само ти взимат парите и как на чуждите пазари само се губи а тук нашият ETF е тръгнал да излиза в UK ?
            Батя сигурно ETF е свежа закуска ,ами дай съвет на Никито да си седи тук ,че на вън хапят

Коментар

• Тук повечето плюят запада и чуждите пазари едва ли не те са ви взели парите и там само се губи ,ами тогава защо чакате тук чужденци да им дадете парите си предполагам

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

Защо да се навирам между шамарите на спекулантите на чуждите пазари, след като и тук мога да си печеля пари?
                Ми нали си въобразяваш че си спекулант
                Давай и на вън или за там нямаш топки
                Я кажи как преценяваш дадена компания че е време за корекция или за избухване
                Аз примерно гледам късите към нея а ти кво гледаш тук ,едва ли ще отговориш но все тая

Коментар

Явно не следиш чуждите пазари там купувачи и продавачи има винаги за разлика от тук вземи се поучи малко как е вън
                  Защо да се навирам между шамарите на спекулантите на чуждите пазари, след като и тук мога да си печеля пари?

Коментар

Ето че сам си отговори на въпроса
                    Явно не следиш чуждите пазари там купувачи и продавачи има винаги за разлика от тук вземи се поучи малко как е вън

Коментар

А как пазар на който няма къси се сгромоляса с 80% преди 8-9 години?
                      То и петрола падна много на вън но тук се намери подкрепа и задържаха цената висока и скъпа

Коментар

• Ето че сам си отговори на въпроса

Коментар

Ами продавачите има много за продаване но нямаше купувачи

Коментар

Аз сега седя и се чудя как може да има корекция на пазар който няма къси ?
                            Тоест мечки няма ? Кой тогава трябва да е прави пак биковете ли

Коментар

• Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
                              Тази графика качих около 10 октомври 2016 г
                              нищо не се вижда.

Коментар

• Аз сега седя и се чудя как може да има корекция на пазар който няма къси ?
                                Тоест мечки няма ? Кой тогава трябва да е прави пак биковете ли
                                Last edited by lobos; 28.01.2017, 21:03.

Коментар

Working...
                                X